کد خبر: ۱۸۳۵۸
|
۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۵:۲۸

استفاده از نانوکاتالیست‌های ایرانی برای کمک به هوای پاک

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: نانوکاتالیست‌هایی را طراحی و تولید کرده‌ایم که می‌توانند تاثیر شگرفی در کاهش آلایندگی گاز‌های خروجی اگزوز‌ها داشته باشند.

به گزارش «نبض فناوری»،نوید مولوی‌زاده، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان اظهار کرد: موفق به تولید نانوکاتالیست‌هایی شده ایم که استفاده از آن در خودروها می‌تواند تاثیر شگرفی در کاهش آلایندگی گاز‌های خروجی اگزوز‌ها داشته باشد. شرکت ما، مبدل کاتالیستی خودرو حاوی نانوذرات فلزات گران‌بها جهت کاهش آلاینده‌های گاز خروجی از اگزوز تولید می‌کند.

او افزود: ۲۲ هزار دم و بازدم، معادل ۱۶ کیلو هوا، سهم هر نفر در تنفس روزانه است که در صورت وجود آلاینده‌ها در هوا بیماری‌هایی نظیر آسم و تنگی نفس تهدیدکننده سلامت افراد جامعه خواهد بود.

مولوی‌زاده بیان کرد: کاتالیست‌های اگزوز برای حذف گاز‌های خروجی از اگزوز طراحی شده‌اند و قادرند بیش از ۹۰ درصد گاز‌های آلاینده خروجی از موتور خودرو را کاهش دهند. کاتالیست‌های خودرو از دهه ۱۹۸۰ وارد خط تولید خودروسازی‌ها شدند و در حال حاضر در کلیه خودرو‌هایی که سوخت فسیلی مصرف می‌کنند، این کاتالیست‌ها نصب می‌شوند.

او گفت: خودرو‌های تولیدی در کارخانه مجهز به این کاتالیست‌ها هستند، اما بعد از خروج از کارخانه و استفاده از خودرو، به مرور این کاتالیست‌ها عملکرد خود را از دست داده و در حال حاضر نظارت دقیقی برای جایگزینی کاتالیست نو به جای کاتالیست‌های کهنه و مستعمل وجود ندارد.

کمال‌زاده؛ مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان درباره کاتالیست‌های نانویی این شرکت تصریح کرد: ما موفق به کسب گواهی نانومقیاس برای این کاتالیست‌ها شده‌ایم و از ذرات فلزی گران‌بها با ابعاد کمتر از ۲۰ نانومتر در این کاتالیست‌ها استفاده کردیم و عملکرد کاتالیست را با کمک فناوری نانو ارتقا داده‌ایم.

او افزود: در این کاتالیست‌ها از نانوذرات فلزات گران‌بهایی نظیر پلاتین و پالادیم استفاده شده است که می‌تواند تا ۹۰ درصد میزان آلودگی را کاهش دهد. این کاتالیست، گاز‌های خروجی را به مواد بی‌ضرر یا کم‌ضرر تبدیل می‌کند؛ بنابراین استفاده از نانوکاتالیست‌ها می‌تواند تاثیر به‌سزایی در بهبود کیفیت هوا داشته باشد.

داود اکبری، مدیر تولید این شرکت دانش بنیان افزود: خط تولید فعلی این شرکت دانش بنیان از بزرگترین خطوط تولید مبدل‌های کاتالیستی خودرو در خاورمیانه بوده و کلیه تجهیزات و قطعات آن با دانش فنی داخلی این شرکت طراحی و ساخته می‌شوند. این شرکت امکان تولید تمام کاتالیست‌های مصرفی در خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های ساخت داخل کشور را دارد.

منبع:باشگاه خبرنگاران

ارسال نظرات
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
وبگردی