کد خبر: ۱۹۷۷۵
|
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۶
در گفتگو با نبض فناوری؛

کاربران ایرانی چشم به راه اینترنت استارلینک نباشند

کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی، گفت: پیش بینی می شود شاید تا 5 سال آینده ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار گیرد. اما الان بخاطر طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و فشار افکار عمومی مردم کسانی که خبرهای در خصوص این حوزه منتشر می کنند می خواهند از فشار افکار عمومی بکاهند.

حمید ضیایی‌پرور کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» در خصوص اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران، اظهار کرد: برای اینکه به این سوال درست پاسخ داده شود که این اینترنت چیست و چه تفاوتی با اینترنت ماهواره‌ای نسل قدیم دارد باید گفت؛ این پدیده از قدیم الایام بوده است در مدار ژئو ۶ هزار کیلومتری مستقر بوده است اسکاندیناوی، انگلیس در مناطق دور افتاده مستقر بوده است. از طریق ماهواره اینترنت ثابت داشتند.

وی تصریح کرد: اتفاقی که الان افتاده این است که نسل جدیدی از ماهواره‌ها را ایلان ماسک راه‌اندازی کرده که تحت عنوان ماهواره منظومه‌ای در چین، ژاپن، روسیه در حال راه‌اندازی است، ولی در هیچکدام از این‌ها هنوز عملیاتی نشده است. این اینترنت برخلاف اینترنت ثابت که در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین و در لئو یا مدار پایین ۱۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتری است. تعداد این‌ها به دلیل اینکه سرعتشان ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت است.

ضیایی‌پرور افزود: ایلان ماسک در شرکت اسپیس ایکس تاکنون ۱۸۰۰ ماهواره را به مدار زمین فرستاده است. همچنین پرتاب فالکن ۶۰ ماهواره همزمان به مدار فرستاده است و این‌ها به فواصل خاصی نزدیک با یک نظمی در حرکتند مثل چتر سینی دور زمین را می‌پوشاند و برخلاف انواع ماهواره‌های قبلی مثلا ماهواره جی پی اس تعدادشان خیلی محدود است و به نظر می‌رسد تعدادش زیر ۲۰ ماهواره است که در هر لحظه ۳ ماهواره می‌تواند دستگاه جی پی اس را بخوانند. این ۱۸۰۰ ماهواره که ایلان ماسک فرستاده و قرار است تا ۱۲ هزار مورد دیگر نیز افزایش پیدا کند هر نقطه از زمین را ده‌ها ماهواره در حال پوشش است.

وی تصریح کرد: گیرنده آن به اندازه یک باکس کوچک به اندازه باکس ویدئو است آنتن کوچک دارد و باید مبالغی را برای شارژ از شرکت خریداری می‌شود به شرطی آن شبکه ماهواره برای آن منطقه ست آپ شده باشد یعنی اینطور نیست که الان ۱۸۰۰ ماهواره در فضا کل زمین را پوشش دهد. این‌ها در مناطق خاصی قطع می‌شوند و هم اکنون تنها آمریکا، کانادا، انگلیس و چند کشور دیگر عملیاتی شده است. اگر فکر کنید که الان کسی در ایران یک دستگاه را از آمریکا یا آمازون می‌خرد و در اینجا نصب کند اینترنت ماهواره‌ای دارد برخلاف تصور است، چون در حال حاضر برای ایران ست آپ نشده است.

وی با اشاره به سخنان فیروزآبادی مبنی که اینترنت ماهواره را در تهران و کرج داریم، اظهار کرد: اشتباه رسانه‌ای فیک نیوز بوده است اگر به سایت اسپیس ایکس وارد شوید در همان مرحله نخست جستجوکنید تنها کلمه TEH را که وارد می‌کنید و هنوز به کل کلمه را وارد نکردید اشاره می‌کند که هنوز در این لیست نیست. اینکه گفته بودند که در تهران و کرج است این پیشنهاد را می‌دهد و بعد از زدن اینترنت مشخص می‌کند که در دسترس نیست.

کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی، در پاسخ به این سوال مبنی اینکه با توجه به شرایط فعلی ایران و محدودیت در فضای مجازی آیا این امکان وجود دارد اجازه ندهند مردم از این اینترنت بهره‌مند شوند، گفت: لازمه آن است اسپیس ایکس و استارلینک را به عنوان دولت آمریکا نبینیم و تصور اشتباه است کافی است که در این خصوص مقالاتی را بررسی کنید که این شرکت‌ها حتی موجود زنده را به فضا فرستاده و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کند حتی ماموریت‌های فضایی را نیز را انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه استارلینک یک پروژه درآمدزایی است تا از طریق آن برای پروژه استیس‌شیپ منابع جمع کند بخاطر اینکه تکنولوژی ماهواره و تکنولوژی پرتاب را دارد خواسته نسل جدیدی از ماهواره‌ها را تولید کند و قرار است به کل کشور‌های دنیا سرویس ارائه دهد. برنامه زمانبدی شده است؛ بنابراین اینکه فکر کنیم که هم اکنون ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره استارلینک قرار گرفته درست نیست. نکته اینکه که خود ایلان ماسک اعلام کرده که برای فعالیت‌های غیرقانونی استفاده نخواهد شد هر کشوری که نیاز داشته باشد رگولاتورش باید اعلام کند که ما برای آن کشور ماهواره را ست آپ می‌کنیم. به هیچ وجه اهداف سیاسی در پشت این قضیه نیست.

وی گفت: تحریم‌ها در این حوزه دخیل است و قطعا دولت ایران درخواست اینترنت ماهواره‌ای را درخواست نخواهد کرد، ولی این موضوع همانند بحث فیلترشکن است که از کشور‌های خارجی حمایت می‌شوند تا مردم ایران بداون پرداخت هزینه از آن بهره‌مند شوند ممکن است در آینده کشور آمریکا برای شرکت ایلان ماسک بودجه‌ای را اختصاص دهد تا این شرکت اینترنت ماهواره‌ای را رایگان در اختیار مردم ایران قرار دهد. تکنولوژی اینترنت ماهواره در برخی از کشور‌ها عملیاتی شده است.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود شاید تا ۵ سال آینده نیز ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار گیرد. اما الان بخاطر طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و فشار افکار عمومی مردم کسانی که خبر‌های در خصوص این حوزه منتشر می‌کنند می‌خواهند از فشار افکار عمومی بکاهند.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
بی خیال بابا
0
0
ناشناس
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
بهم ثابت شده هر وقت تاکید میشه چیزی وجود نداره وجود داره.. فرداست که تو خونه هرکس پیدا بشه
1
0
ناشناس
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
معلومه پس خیلی عقبی عمو
0
0
ناشناس
۰۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
البته از این به بعد کلی کارشناس میذارن که بگه اینترنت ماهواره ای نداریم. باشه شما فکر کن نداریم.
1
0
ناشناس
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
مغز یک ایرانی فقط در فیلترینگ و محدودیت سازی کار میکند..
1
0
ناشناس
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
معلومه آتیش گرفتید از این اینترنت استارلینک، وقتی اومد چهرتون دیدنیه
1
0
ناشناس
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
آرهو تو راست میگی
0
0
ناشناس
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
این به اصطلاح کارشناس، اول یک دستگاه گیرنده مخصوص اینترنت استار لینک را در شهرهای مختلف ایران آزمایش کند بعد صحبت کند
0
0
ناشناس
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
به کوری چشم حسودان به زودی راه خواهد افتاد
1
0
ناشناس
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
آقای مثلا کارشناس خودتو خسته نکن.الان نیاد شش ماه دیگه قطعا میاد و کار امثال شما ها که مداوم به دنبال محدود کردن مردم هستین تموم هست به خواست خدا
1
0
ناشناس
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
نباشیدیم
1
0
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
وبگردی