کد خبر: ۲۳۲۳۸
|
۰۷ آذر ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

اقتدار ملی با توسعه فناوری فضایی|صنعت فضایی با ورود بخش خصوصی متحول می‌شود

بسیاری از کارشناسان اعتقاد براین دارند که بستر توسعه صنعت فضایی کشور با حضور بخش خصوصی محقق می‌شود چرا که در دنیا ۷۶ درصد توسعه این صنعت در دستان بخش خصوصی است این در حالیست که در کشور ما متاسفانه دولت بخش خصوصی را به عنوان رقیب در نظر می‌گیرد و اجازه ورود بخش خصوصی به فعالیت‌های کلیدی و توسعه‌ای را نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» صنعت فضایی یکی از صنایعی است که در صورت حمایت جای پیشرفت بسیاری دارد متاسفانه طی سال‌های اخیر به دلیل نبود منابع این صنعت در کشور مغفول مانده و آنطور که باید و شاید پیشرفت چندانی در این زمینه حاصل نشده است.

به گفته وزیر ارتباطات صنعت فضایی یکی از ۳ صنعت اقتدار ساز برای کشور‌ها محسوب می‌شود؛ اما در طول چندسال اخیر به دلیل نگاه سیاست زده‌ای که حل مشکلات کشور را در بیرون از مرز‌ها جستجو می‌کرد، این صنعت به محاق رفته و متأسفانه ظرفیت‌های آن رو به افول است.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد براین دارند که بستر توسعه صنعت فضایی کشور با حضور بخش خصوصی محقق می‌شود چرا که در دنیا ۷۶ درصد توسعه این صنعت در دستان بخش خصوصی است این در حالیست که در کشور ما متاسفانه تمام فعالیت خصولتی یا دولتی بوده و بخش خصوصی را دولت به عنوان رقیب در نظر می‌گیرد و اجازه ورود بخش خصوصی به فعالیت‌های کلیدی و توسعه‌ای داده نمی‌شود؛ بنابراین مسئولان کشور برای دستیابی به اهداف و برنامه از پیش تعیین شده خود باید در کنار ارائه خدمات و تسهیلات بستر حمایتی را برای بخش خصوصی هموار سازند.

در همین راستا مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور در یک برنامه تلویزیونی گفته است که بومی سازی تجهیزات فضایی توسط متخصصان داخلی امکانپذیر است؛ چرا که توان داخلی و دانش فنی در صنعت فضایی رشد چشمگیری داشته است؛ با توجه به اینکه تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داریم و حتی بسیاری از شرکای نزدیک ما حاضر نشدند در طراحی ماهواره نیز به ما کمک کنند. در یکی از ماهواره‌های ساخته شده توسط متخصصان داخلی بیش از ۶۴ هزار قطعه به کار رفته و ۸۷ زیرسیستم استفاده شده است که از این تعداد ۸۲ زیرسیستم بومی‌سازی شده است.

به گفته وی ایران در حوزه صنعت فضایی جزو ۱۰ کشور اول دنیا است که قدرت قراردادن ماهواره در مدار را دارد.

حسین علیاری کارشناس صنعت فضایی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین سرمایه‌هایمهم کشور داشتن نیروی انسانی متخصص و قوی است که در داخل کشور موجود است، گفت: باداشتن افراد متخصص و توانمند می‌توان تجهیزات کلیدی را در بخش‌های مختلف طراحی و بومی سازی کرد. این مهم زمانی تحقق پیدا می‌کند که بستر‌های حمایتی در کشور فراهم شود.

وی افزود: اکثر کشور‌ها سرمایه‌گذاری کلانی در حوزه فضایی انجام می‌دهند تا ظرفیت‌های بین‌المللی خود را در صنعت فضایی گسترش دهند در حالیکه که در کشور‌ها صنایع کلیدی از کمبود منابع و نقدینگی در مضیقه هستند و نمی‌توانند پروژه‌های از پیش تعریف شده را عملیاتی کنند.

علیاری با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنع فضایی اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان با ارائه ایده‌های جدید و خلاقانه می‌تواند سمت و سو صنعت فضایی کشور را تغییر دهند. به همین منظور بایستی پروژه‌های کلان را به این شرکت‌ها واگذار کرد تا به سرانجام رساند.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در اول اردیبهشت 1403 هاوینگ بیت‌کوین فرا رسید
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی