کد خبر: ۲۷۹۲۰
|
۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ | ۱۶:۴۲

فناوری تولید آب شرب به شیوه الکترودیالیز معکوس توسعه می‌یابد

در تولید آب شرب به شیوه الکترودیالیز معکوس، از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و مصرف انرژی آن بسیار پائین است.

به گزارش «نبض فناوری»، تولید آب شرب از پهنه‌های لب‌شور توسط سیستم الکترودیالیز معکوس، به یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌های تولید آب در کشورهای مختلف جهان تبدیل شده است.

در این شیوه، جریان الکتریسیته، به یون‌های موجود در آب جهت داده و زمینه حذف آنها را فراهم می‌آورد. در نتیجه این عملیات، آب شور تا حدود 95 درصد تصفیه شده و طی آن، از مواد شیمیایی چندانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

البته یکی دیگر از مزایای بسیارمهم این شیوه، کاهش مصرف انرژی در قیاس با دیگر موارد مشابه است.

به دلیل این مزایا، اقبال تولید آب شرب به وسیله الکترودیالیز معکوس، از دیگر روش‌های مشابه بیشتر شده و هم‌اکنون کشورهای بسیاری در جهان، از این شیوه، بهره‌برداری‌های لازم را به عمل می‌آورند.

الکترودیالیز معکوس در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به کمبود منابع آب شرب در کشور و تهدیدی که کشور در این زمینه برای سالیان آینده مواجه است، زمینه‌سازی برای توسعه این فناوری، از ضرورت بسیاری برخوردار است.

بر اساس همین نیاز، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست، به حمایت از طرح‌های این حوزه پرداخته است.

از جمله این طرح‌ها که طی ماه‌های گذشته مورد حمایت این کارگروه قرار گرفته است، توسعه فناوری نمک‌زدایی آب با استفاده از سیستم الکترودیالیز معکوس در استان مرکزی است.

برای توسعه این فناوری، حمایت‌هایی به شرکت پیام‌آوران نانو فناوری فردانگر اعطا شده است.

بنا به گسترش این فناوری در کشور و لزوم گذر از مشکل تامین آب شرب، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، از طرح‌های نوآورانه و فناورانه این حوزه در سال جاری، حمایت‌های لازم را به عمل خواهد آورد.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی