کد خبر: ۱۴۱۶۸
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۹:۳۳

ایران در سال ۱۴۱۰ انسان به فضا اعزام می‌کند/ برنامه ریزی برای پرتاب ۳ ماهواره با پرتابگر سیمرغ

رییس پژوهشگاه هوافضا گفت: در گذشته شاهد اعزام موجود زنده -میمون- به فضا بودیم. طبق سند تدوین شده فضا قرار بود تا سال ۱۴۰۴ اعزام انسان زنده به فضا انجام شود اما به دلیل مشکلاتی که در وجود داشت اعزام انسان به سال ۱۴۱۰ موکول شد.

ایران در سال ۱۴۱۰ انسان به فضا اعزام می‌کند/ رونمایی از بلوک انتقال مداری سامان ۱

به گزارش خبرنگار«نبض فناوری»، «مرتضی براری»در مراسم روز فناوری فضایی، گفت: پیرو تاکید وزیر ارتباطات نقشه استراتژیک نقشه فضایی کشور با در نظر گرفتن چهار راهبرد تدوین کردیم.

وی افزود: در همین راستان چهار راهبرد اولین شتاب بخشی برنامه های فضایی، سند توسعه هوافضا، آزادسازی داده ها برای ورود بخش خصوصی و مدیریت پژوهش در حوزه فناوری تدوین شد. در چهار بخش توسعه زیرساخت، تحول در اقتصاد فضا، توسعه خدمات فضاپایه، توسعه زیرساخت های فضاییِ و رشد ارزش افزوده بخش از جمله موارد مهم نقشه استرتاتژیک توسعه صنعت فضایی کشور است.

وی با بیان اینکه این نقشه استراتژیک هم اکنون در حوزه‌های مربوط به توسعه زیرساخت‌ها، رشد ارزش افزده، توسعه خدمات کسب و کارهای فضاپایه و فعالیت‌های اپراتوری تدوین شده است، گفت: در حوزه توسعه زیرساخت‌های فضایی، طراحی و ساخت ماهواره، خرید و بهره برداری ماهواره و تثبیت ماهواره عملیاتی، توسعه پایگاه‌های پرتاب و زیست فضایی در دستور کار قرار دارد.

براری با اشاره به برنامه‌های مدنظر برای خدمات فضاپایه از جمله ایجاد مراکز نوآوری و پارک‌های فضایی که منجر به افزایش اقتصاد فضا می‌شود، گفت: هم اکنون در دنیا بیش از ۶ درصد کل سرمایه گذاری‌های خطرپذیر به حوزه فضایی اختصاص یافته است و سرمایه گذاری خطرپذیر در این حوزه حدود ۱۵.۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران از بازنگری ساختار فضایی کشور خبر داد و بر به کارگیری ظرفیت‌های بهینه کشور برای ترویج خدمات فضایی و رشد سهم ارزش افزوده اقتصاد فضا تاکید کرد و گفت: اهداف مدنظر سازمان فضایی ایران برای دستیابی به مدار لئو، مدار خورشید آهنگ و مدار ژئو تدوین شده است.

رییس سازمان فضایی افزود: دستیابی به سه مدارعملیاتی مدار لئو، مدار خورشید آهنگ و مدار ژئو از جمله زیرساخت هایی است که تا پایان دولت دوازدهم به آن دست پیدا خواهیم کرد.

وی گفت: مطابق با این اهداف، برنامه ریزی برای پرتاب ماهواره «طلوع»، «پارس یک» و «ظفر ۲» با پرتابگر سیمرغ در دست انجام است و در همین حال ماهواره‌های «ناهید یک و دو» با ماهواره بر ذوالجناح در مدار قرار می‌گیرند. برای رسیدن به مدار خورشید آهنگ نیز نمونه دوم ماهواره پارس را با عنوان «پارس پلاس» با پرتابگر ذوالجناج از پایگاه چابهار پرتاب خواهیم کرد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به دستیابی به توانمندی‌های ساخت ماهواره‌های سنجشی، گفت: ماهواره پارس یک با دقت تصویربرداری ۱۵ متر و ماهواره طلوع با دوربین تصویر برداری ۵ متر ساخته شده است. در سبد توسعه فناوری‌ها، ماهواره‌های «پارس پلاس» و «پارس دو» نیز دقت تصویربرداری با رزولوشن ۵ متر دارند.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه ایستگاههای فضایی و اخذ تصاویر ماهواره‌های سنجشی و ارائه خدمات، ۴ ایستگاه زمینی ماهدشت، چناران، سلماس و قشم در دست توسعه است.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه روزانه از ۷ ماهواره به صورت چند دقیقه‌ای و از چند ماهواره به صورت آنلاین تصاویر دریافت می‌کنیم، ادامه داد: ۷ سامانه پایش حاکمیتی در حال تکمیل شدن است

براری با اشاره به اینکه قرارداد ماهواره «ناهید ۳» و سامانه بلوک انتقال مداری «سامان ۲» منعقد شده است، گفت: «سامان ۲» ماهواره را از مدار ۴۰۰ کیلومتری زمین به مدار ۱۰ هزار کیلومتر جابجا می‌کند.

وی گفت: ساخت ماهواره برهای «سریر» و «سروش» نیز آغاز شده است و طراحی پایگاه پرتاب چابهار در حال انجام است.

براری خاطرنشان کرد: ماهواره های سنجش از دور نمونه دوم ماهواره پارس پلاس، پارس ۲ و ماهواره رسام، ماهواره های مخابراتی فضایی ناهید ۳ و بلوک انتقال مداری سامان ۲ دردست طراحی هستند.

او درباره ماهواره هایی که در صف پرتاب هستند، گفت: ماهواره های سنجش از دور طلوع، پارس ۱، ظفر ۲ و ماهواره های مخابرات فضایی ناهید ۱، ناهید ۲ و بلوک انتقال مداری سامان از جمله ماهواره هایی هستند که منتظر هستیم زمان پرتاب آن ها برسد.

براری تاکید کرد: نمونه مهندسی کپسول زیستی تا پایان بهمن ماه به بهره برداری می رسد و نمونه پروازی آن تا خردادماه ساخته خواهد شد.

رییس سازمان فضایی افزود: توسعه ایستگاه های فضایی کنترل و بهره برداری از ماهواره های بومی، اخذ تصاویر ماهواره های سنجی با رزولوشن بالا و ارایه خدمات پهنای باند ایرانست از جمله مواردی است که در دستور کار سازمان فضایی کشور قرار دارد.

وی گفت: ۳ مرکز نوآوری فضایی هم اکنون در تهران ایجاد شده و تا پایان دولت نیز ۳ مرکز در مازندران، سمنان و مشهد راه اندازی می‌شود.

براری تاکید کرد: در دوره مدیریت آذری جهرمی بودجه فضایی ۸۰۰ میلیارد تومان شد و سال آینده نیز بودجه به ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این بودجه نسبت به قبل جهش بزرگی را نشان می‌دهد.

بلوک انتقال مداری سامان ۱ رونمایی شد

حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران نیز درادامه مراسم به توضیحات دیگری در حوزه فضایی پرداخت و گفت: تمام آزمایش های مربوط به مدل کیفی بلوک انتقال مداری سامان ۱ با موفقیت انجام شده است و امروز افتتاحیه آن انجام خواهد شد. علاوه بر آن ماهواره پارس ۱ که یکی از پیشرفته ترین ماهواره هایی است که در طراحی و ساخته شده است نیز برای پرتاب آماده است.

وی افزود: این ماهواره سنجشی با چند محموله تصویربرداری آماده پرتاب است و آن را به سازمان فضایی تحویل داده ایم.

رونمایی از بلوک انتقال مداری سامان ۱ و مرکز داده و خدمات فضایی ماهدشت توسط وزیر ارتباطات به صورت آنلاین افتتاح شد.

ایران در سال ۱۴۱۰ انسان به فضا اعزام می‌کند

در این مراسم رییس پژوهشگاه هوافضا نیز به تشریح فعالیت های خود پرداخت.

«فتح الله امی» افزود: پژوهشکده زیست فضا مدت هاست مشغول مهیا کردن زیرساخت های لازم برای اعزام موجود زنده به فضا است.

رییس پژوهشگاه هوافضا اضافه کرد: در گذشته شاهد اعزام موجود زنده -میمون- به فضا بودیم. طبق سند تدوین شده فضا قرار بود تا سال ۱۴۰۴ اعزام انسان زنده به فضا انجام شود اما به دلیل مشکلاتی که در وجود داشت اعزام انسان به سال ۱۴۱۰ موکول شد.

وی تاکید کرد: کپسول زیستی به مدار ۱۳۰ کیلومتری زمین فرستاده خواهد شد. این کپسول ۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد که ۷۵ درصد کپسول اصلی است که در آینده انسان در آن قرار می گیرد و به فضا اعزام خواهد شد.

رییس پژوهشگاه هوافضا با بیان این که تاکنون ۳۰ نفر روی این پروژه کار کرده اند، اشاره کرد: طبق استانداردهای جهانی کپسول زیستی باید حداقل ۵ پرتاب موفق داشته باشد تا بتوانیم کپسول یک به یک را بسازیم.

به گزارش نبض فناوری، بلوک انتقال مداری فناوری است که ماهواره‌ها، کاوشگرها و مریخ نوردها برای رفتن به مدار بالاتر به آن نیاز دارند.

مراسم روز فناوری فضایی عصر امروز با حضور وزیر ارتباطات، رییس سازمان فضایی، رییس پژوهشگاه فضایی و فعالان این حوزه در موزه ارتباطات برگزار شد.



ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 اردیبهشت 1403 صعود رمزارزهای پیشروی جهان
به دلیل عدم پیروی از مقررات؛ ترکیه گوگل را جریمه کرد
همراه با ارائه چندین ویژگی دسترسی جدید اپل «ردیابی چشم» را به آیفون‌ها و آی‌پدها می‌آورد
وبگردی