کد خبر: ۱۵۹۸۷
|
۱۹ فروردين ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۵

۶۰ ماهواره "استارلینک" دیگر در مدار قرار گرفتند

اسپیس‌ایکس گروهی دیگر از ماهواره‌های استارلینک را بعد از ظهر روز چهارشنبه (۱۸ فروردین) به فضا ارسال کرد و تعداد ماهواره‌های در حال گردش در مدار زمین را به ۱۴۴۳ عدد رساند.

به گزارش «نبض فناوری»، فالکون ۹ ظهر روز چهارشنبه در ساعت ۱۲:۳۴ دقیقه منطقه‌ی زمانی شرقی (۲۱:۰۰ ایران) از مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال، فلوریدا به فضا رفت.
علاوه بر ایجاد نقطه عطفی در سال جدید، ماموریت روز چهارشنبه تعداد ماهواره‌های استارلینک ارسال شده به فضا از تاریخ ۴ مارس را به ۳۰۰ عدد رساند.

پرتاب‌های تاریخ‌های ۱۱ و ۱۴ مارس نیز بخشی از هدف بزرگ ایلان ماسک برای رساندن تعداد ماهواره‌های استارلینک در حال گردش به ۱۵۰۰ عدد تا پایان سال ۲۰۲۱ بود.

موشک فالکون‌۹ موتورهای "مرلین" را که ۹ عدد هستند روشن کرد که ابر بزرگ سفیدی از سکوی آن برخاست و سپس به سمت فضا پرواز کرد.

این موشک پس از انتقال ۶۰ ماهواره‌ی استارلینک با موفقیت بر روی کشتی بدون سرنشین "البته که هنوز هم دوستت دارم" در اقیانوس اطلس فرود آمد.

بر طبق اطلاعات کمیسیون فدرال ارتباطات از اسپیس‌ایکس در ماه فوریه: بیش از ۱۰ هزار کاربر از اینترنت استارلینک استفاده می‌کنند. در این داده‌ها بیان شده که این سرویس اینترنتی سرعت ۱۰۰/۲۰ مگابایت برثانیه را دارد و میزان تاخیر آن ۳۱ میلی‌ثانیه و یا کمتر است.

با این حال برای کاربران مشکلاتی نیز به همراه دارد علاوه بر هزینه‌ی زیاد و گران آن، این اینترنت دچار قطعی نیز می‌شود زیرا تعداد ماهواره‌های درون مدار محدود است و همچنین استارلینک در مراحل اولیه آزمایش‌های خود قرار دارد.

در وب‌سایت استارلینک نوشته شده است که زمان‌هایی وجود دارند که هیچ اتصال اینترنتی برقرار نباشد. با ارسال ماهواره‌های بیشتر، نصب ایستگاه‌های زمینی و تقویت نرم‌افزارهای شبکه، سرعت داده‌ها، تاخیر و زمان فعالیت این اینترنت به طور چشم‌گیری بهبود می‌یابد.

با این همه آن دسته که از اینترنت کم سرعت ناراضی هستند می‌گویند که این اینترنت ارزش پرداخت چنین پولی را دارد.

هزینه‌ی برنامه‌ی بتای (آزمایشی) عمومی استارلینک، که در ایالات متحده، کانادا و انگلستان در دسترس است ماهانه ۹۹ دلار است و علاوه بر آن پیش‌پرداختی ۴۹۹ دلاری نیز باید برای دریافت بسته‌ی استارلینک که شامل یک گیرنده‌ی وای‌فای و پایه است، پرداخت شود.

با این حال، گوین شاتول(Gwynne Shotwell)، مدیر شرکت اسپیس‌ایکس در روز سه‌شنبه بیان کرد که این شرکت دیش‌های خود را با ضرری قابل توجه به فروش می‌رساند. او توضیح داد که هزینه‌ی ساخت هر دیش در ابتدا ۱۵۰۰ دلار بوده است که آن‌ها آن را به ۱۳۰۰ دلار رسانده‌اند و به تازگی وارد بازار کرده‌اند اما گزارشی از اینسایدر نشان می‌دهد که هزینه‌ی قبلی ساخت این دیش‌ها ۲۴۰۰ دلار بوده است.

شاتول می‌گوید: انتظار می‌رود  هزینه‌ی ساخت این دیش‌ها در سال آینده یا دو سال آینده کاهش یابد و به چندصد دلار برسد.

منبع:ایسنا

ارسال نظرات
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی