کد خبر: ۱۶۰۴۲
|
۲۱ فروردين ۱۴۰۰ | ۱۶:۴۰

طراحی سیستم استارتر موتور جت در کشور

فناوران یکی از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری استان اردبیل موفق به طراحی و ساخت سیستم استارتر موتور جت شدند.

به گزارش «نبض فناوری»، سیستم استارتر موتور جت (توربو جت، توربو فن، توربو پراب، توربو شفت، جت پالس) در دو مدل "سیستم قابل حمل با وزن فوق سبک" و "سیستم متصل به برق شبکه" طراحی و ساخته شده است.

هر دو سیستم فوق، در نمونه خود بی همتا بوده و سیستم متصل به برق شبکه، با استفاده از تکنولوژی سوئیچینگ استاتیکی تعبیه و طراحی شده است که سبب می شود با کمترین ابعاد و حجم و بالاترین کیفیت، برق خروجی تولید شود.

برخی استارترهای وارداتی و برخی ترانس های دستگاه های دیگر به عنوان سیستم استارتر استفاده می شدند که به هیچ وجه استاندارد نبوده و هیچ گونه سیستم حفاظتی نداشتند. از این رو، شرکت حاضر، با اتکا به دانش روز، اولین استارتر قابل اتصال به برق شبکه، با کیفیت ولتاژ خروجی بر اساس استاندارد ۷۰۴ را ارائه کرد.

نکته حائز اهمیت اصلی در مورد استارترهای قابل حمل فوق سبک است که کلیه استارترهای قبلی موجود در کشور، دارای وزن بالغ بر ۴۰ کیلوگرم بودند که برای استارتر هلیکوپترهای بزرگ همانند بل ۲۱۴، نیاز به اتصال سری دو عدد از این سیستم وجود داشت که وزنی بالغ بر ۸۰ کیلوگرم را ایجاد می کرد. این عامل سبب می شود استفاده از این نوع سیستم های استارتی قابلیت پرتابل بودن را از دست دهد و اینکه این سیستم ها دارای سیستم قطع کننده دستی بودند که در نمونه حاضر، تمام این ساختار توسط کنترل کننده ها و رله های طراحی شده توسط شرکت پیاده سازی می شود.

نمونه هر استارتر قابل حمل، بنا به استعلام انجام شده از شرکت های خارجی(انگلستان و آمریکا) بدون سیستم شارژر و متعلقات، بالغ بر ۸۰۰۰ دلار بوده، این در حالی است که سیستم ارائه شده توسط این شرکت ها، تنها قابلیت استارت دو هلیکوپتر و یا هواپیما را داشته است، اما سیستم تعبیه شده توسط شرکت مذبور مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل حداقل ۱۵ بار عملیات استارت را انجام می دهد.از این رو، تنها در زمینه استارترهای قابل حمل، رقمی بالغ بر ۱۰ هزار دلار (با احتساب هزینه خرید متعلقات که باید خریداری شوند) به ازای هر دستگاه صرفه جویی ارزی شده است که این رقم در مقایسه با تعداد مورد نیاز برای کل کشور، رقمی هنگفت است.

نکته حائز اهمیت دوم، پشتیبانی و تامین قطعات شرکت است که این شرکتها هیچگونه گارانتی ارائه نداده، در حالی که محصولات شرکت داخلی دارای حداقل پنج سال گارانتی هستند و کلیه قطعات و تجهیزات جانبی به صورت رایگان در اختیار مشتری قرار می گیرد.

بر اساس اعلام پارک علم و فناوری استان اردبیل، تکنولوژی های مورد استفاده در ساخت این دستگاه عبارتند از "سیستم کنترل شبکه عصبی"، "سیستم طراحی و ساخت ترانس بر اساس شبیه سازی مکسول"، "برنامه نویسی به سه زبان مختلف"، "استفاده از دو سیستم میکروپروسسوری متفاوت به منظور افزایش فرکانس و کاهش ریسک خطا در سیستم"، "استفاده از PLC"، "استفاده از سیستم سوئیچینگ استاتیکی (به روزترین تکنولوژی روز)" و "استفاده از درایورهای طراحی شده توسط شرکت که ایزوالسیون کامل سیستم قدرت و کنترل را پیاده سازی کرده اند".

منبع/ ایسنا 

ارسال نظرات
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
وبگردی