کد خبر: ۱۷۲۵۴
|
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۲
توسط یه شرکت دانش بنیان محقق شد؛

رسوخ فناوری نانو در صنایع استراتژیک کشور / جلوگیری از خروج ۱۵۰ میلیون دلار با استفاده از گندزدایی آب توازن کشتی‌ها

مدیرعامل شرکت آتیه پردازان شریف، با اشاره به سامانه آب توازن کشتی‌ها گفت: به دلیل فشار نهاد‌های بین‌المللی این محصول باید در تمامی کشتی‌ها نصب شود و از انتقال بار میکروبی در بین مناطق دریایی جلوگیری کند، در این زمینه با ستاد اجرایی فرمان امام کار مشترکی را در حوزه گندزدایی آب توازن کشتی‌ها انجام می‌دهیم.

مهدی شفیعی مدیرعامل شرکت آتیه پردازان شریف، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» اظهار کرد: این شرکت در سال ۸۹ فعالیت اصلی خود را در حوزه‌های پژوهشی به ویژه صنایع های‌تک آغاز کرد و بعد از مدتی اولویت کاری خود را روی صنایع مهم کشور گذاشت. از آنجا دو صنعت کلیدی کشور (صنعت آب با توجه به خشکسالی‌ها و صنعت انرژی که بیس و پایه صنعت کشور) در وضعیت بحرانی قرار گرفته بود و تصمیم گرفتیم که فعالیت‌هایی را در این بخش انجام دهیم.

وی تصریح کرد: سعی کردیم تکنولوژی مهمی را که در گذشته از خارج وارد و سبب خروج ارز می‌شد را در دستور دستور کار قرار دهیم. به طوریکه پروژه‌هایی را در بخش آب در شرکت‌های چادرملو و پتروشیمی مبین، دماوند و پتروشیمی مروارید انجام دهیم؛ چرا که این پتروشیمی‌ها برای اینکه به چرخش در آید نیاز به آب دارند که آب دریا را شیرین سازی کنند. یکی از تکنولوژی که در این حوزه توسعه دادیم بحث الکتروکلروینیشن بود که توانستیم در کشور بومی سازی کنیم و کیفیت آن‌ها چیزی از تکنولوژی ژاپن، آمریکایی و ایتالیایی کم ندارد در حال حاضر در صنعت پتروشیمی کاربردی شده است.

شفیعی افزود: به صورت همزمان نیز روی تکنولوژی الکتروکلروینیشن مشغول به فعالیت بودیم که پس از چند سال تحقیق در زمانی نزدیک به محصول راپچر این تکنولوژی نیز به ثمر نشست، این فناوری برای سالم‌سازی آب شرب و آب صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رسوخ فناوری نانو در صنایع استراتژیک کشور / جلوگیری از خروج ۱۵۰ میلون دلار با استفاده از گندزدایی آب توازن کشتی‌ها

مدیرعامل شرکت آتیه پردازان شریف گفت: از آنجا که شیرین سازی آب با صرف هزینه زیادی انجام می‌شود، بنابراین سعی کردیم روش‌هایی را توسعه دهیم که هزینه کمتر داشته باشد. در همین راستا تکنولوژی برپایه الکترولیز و اسمز معکوس را با هم ترکیب کنیم چرا که این مهم باعث می‌شود که هزینه آب کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد:در گذشته این تجهیزات از خارج وارد می‌شد تا جاییکه در حوزه الکتروکلرونیشن حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار جلوگیری کردیم و ظرفیت آن تقریبا ۱۰۰ میلیون دلار الکتروکلرونیشن است.

شفیعی گفت: آخرین محصول سامانه آب توازن کشتی است که برای تصفیه آب توازن کشتی‌ها استفاده می‌شود. به دلیل فشار نهاد‌های بین‌المللی این محصول باید در تمامی کشتی‌ها نصب شود و از انتقال بار میکروبی در بین مناطق دریایی جلوگیری کند.

وی اضافه کرد: آب توازن، آب شیرین یا شوری است که در تانک‌های توازن و انبار کالای کشتی‌ها نگه داشته می‌شود این آب برای حفظ ثبات کشتی و قابلیت مانور آن در طول سفر هنگامی که کالا حمل نمی‌کند، یا کالا‌هایی که به اندازه کافی سنگین باشد حمل نمی‌کند یا وقتی که ثبات بیشتر بواسطه دریای متلاطم نیاز است استفاده می‌شود همچنین آب توازن ممکن است به منظور اضافه کردن وزن جهت فرو رفتن بیشتر در آب برای عبور از زیر پل‌ها و دیگر سازه‌ها بکار گرفته شود معمولا آب توازن هنگامی که کشتی در حال تحویل کالا به بندر و جدا شدن با کالای کمتر یا بدون کالا از اسکله است به درون تانک‌ها پمپ می‌شود.

وی تصریح کرد: این آب توازن همراه کشتی جابجا شده و سپس در بندر بعدی که کشتی اقدام به بارگیری بیشتر می‌کند تخلیه می‌شود اگر یک کشتی از تعدادی بندر کالا دریافت کرده یا به آن‌ها تحویل دهد، مقداری از آب توازن را از هر بندری برداشته یا مقداری از آن را در هر بندر تخلیه می‌کند در این موارد آب توازن کشتی مخلوطی از آب‌های بنادر مختلف است.

مدیرعامل این شرکت تأکید کرد: IMO سازمان کشتیرانی بین المللی همه کشتی‌ها را موظف کرد آب داخل منبع را تصفیه کنند تا آب آلوده وارد محیط زیست نشود در این زمینه با ستاد اجرایی فرمان امام کار مشترکی را در حوزه گندزدایی آب توازن کشتی‌ها انجام دادیم. در همین این راستا بالغ بر ۱۵۰ کشتی داریم که به این سامانه نیاز دارد اگر این ۱۵۰ کشتی که هر کدام یک میلیون دلار نیاز داشته باشند از خروج ۱۵۰ میلیون دلار جلوگیری می‌شود.

رسوخ فناوری نانو در صنایع استراتژیک کشور / جلوگیری از خروج ۱۵۰ میلون دلار با استفاده از گندزدایی آب توازن کشتی‌ها

وی ادامه داد: اینکه ما ایرانیان بتوانیم تکنولوژی را به صورت بومی از نظر کیفی توسعه دهیم تا با محصول خارجی‌ها برابری کند کار خوبی است، اما ما تکنولوژی را توسعه ددایم که شرکت صد ساله دنیا تولید کرده و از نظر کیفی برابر و از لحاظ قیمت پایین است. علاوه براین دستمان نسبت به استفاده از برخی پتنت‌ها بازتر و در برخی از پارامتر‌ها بهتر است. کیفیت محصولات تولیدی ما مثل پراید نیست که بگویم ما پراید می‌سازیم ما کیفیت را با بنز و محصولات اروپایی مقایسه می‌کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: در الکتروکلرینیشن، به جای تزریق گاز کلر به ذخایر آبی، با استفاده از روش الکترولیز یا همان تجزیه نمک‌های آب شور، به صورت طبیعی محلول آب‌ژاول یا همان هیپوکلریت‌سدیم در آب ایجاد می‌شود و عمل گندزدایی را انجام می‌دهد. روش تزریق گاز کلر مانند بمبی شیمیایی می‌تواند خطرناک باشد، با این وجود هنوز در بخش‌های مختلفی از کشور در حال استفاده است.

وی افزود: برای بومی‌سازی این روش با سطح فناوری پیشرفته، رآکتور مورد نیاز و کاتالیست‌هایی که برای انجام واکنش‌های شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند توسط مهندسان مجموعه آتیه‌پردازان شریف به صورت کامل طراحی و تولید شده است. این کاتالیست‌ها با پوشش نانوذرات فلزات گران‌بها بهره‌وری فرآیند را افزایش می‌دهند. علاوه براین تکنولوژی الکتروکلرونیشن و شیرین سازی آب با قیمت مناسب که به این تکنولوژی سامانه کشتی‌ها نیز آب کلر گفته می‌شود.

شفیعی تصریح کرد: همچنین تکنولوژی دیگر در بخش نفت و گاز بود اگر در این سوخت کمی بی احتیاطی رخ دهد منجر به آتش سوزی می‌شود که این فناوری، تکنولوژی راپچردیسک یا دیسک فداشونده است اگر مخزنی یا لوله‌ای تحت فشار قرار گیرد این تکنولوژی خودش را فدا می‌کرد و آسیبی به سیستم وارد نمی‌کند. علاوه بر آن تکنولوژی فِلیم اَرستر یا شعله گیر تجهیزی است و باعث می‌شود که یک قسمتی از لوله دچار شعله شد شعله خط لوله پخش نشود. تکنولوژی دیگری را نیز بار محفاظت از مخازن نفتی و گازی توسعه دادیم که اگر مخزن گازی یک دفعه فشار بالا رفت و آماده انفجار شد قبل از آنکه به آن نقطه برسد ما آن را مدیریت کنیم؛ بنابراین که برای محافظت سیستم‌ها در برابر شعله انفجار در خطوط لوله، مخازن، دودکش مشعل‌های صنعتی و تجهیزاتی که در آن‌ها گاز یا بخار مایعات قابل اشتعال وجود دارد، باعث عبور سیال و مانع از ورود شعله در هنگام وقوع انفجار می‌شود.

شفیعی گفت: قسمت اصلی این تجهیز المنت آن است که با استفاده از فناوری نانو و محاسبات بسیار دقیق طراحی و از لایه‌های متناوب ورق‌های فلزی مطابق با استاندار‌های ISO ۱۶۸۵۲، API ۲۰۲۸، ASTM-F۱۲۷۳ و INSO ۱۱۰۲۶ ساخته شده است که در حال حاضر تکنولوژی و دانش ان در اختیار مجموعه ایراپ است.

وی در ادامه گفت: فِلیم اَرستر‌ها از سیستم در برابر احتراق‌های بالاتر از سرعت صوت و زیر سرعت صوت در حالت‌های پایدار شده محافظت می‌کند که علاوه بر برآورده سازی پارامتر‌های اساسی عملکرد، با ایجاد حداقل افت فشار بالاترین بازدهی را می‌دهد.

رسوخ فناوری نانو در صنایع استراتژیک کشور / جلوگیری از خروج ۱۵۰ میلون دلار با استفاده از گندزدایی آب توازن کشتی‌ها

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اضافه کرد: یکی دیگر از دغدغه‌های کشور‌ها در حوزه زیست محیطی پساب است که الان پتروشیمی ها، پالایشگاه‌ها و حتی صنایع معدنی و فولاد ایجاد می‌کند. به همین منظور تکنولوژی الکترواکسیداسیون را ایجاد کردیم که با تولید رادیکال آزاد HO برای تصفیه فاضلاب استفاده می‌شود. این تکنولوژی باعث که می‌شود که آب‌هایی که COD بالایی دارند و آلودگیشان بیشتر است را تصفیه کند.

وی تأکید کرد: ما در دو زمینه همکاری بین الملی را انجام می‌دهیم یکی اینکه محصولات تولیدی در داخل را به خارج صادر می‌کنیم در همین راستا یک تکنولوژی را به چین و کویت و ... صادر کردیم الان هم تمرکز داریم که صادرات تکنولوژی را افزایش دهیم. همچنین در برخی از تکنولوژی‌ها از تکنولوژی نانو نیز استفاده کردیم فناوری نانو علاوه افزایش بهره وری باعث پایین آوردن قیمت محصولات می‌شود.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی