کد خبر: ۱۹۱۸۲
|
۲۲ تير ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۰

۵ طرح ملی که صنعت غذایی کشور را توسعه می‌دهد کدامند؟

۵ پروژه ملی به ارزش ۳۰ میلیارد تومان برای توسعه فناورانه صنعت غذایی در کشور اجرایی می‌شود.

به گزارش« نبض فناوری» ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای 5 طرح پژوهانه و دانش‌بنیان در تلاش است تا به ارتقای صنعت غذا در کشور کمک کند. پروژه‌هایی که بازار داخلی این محصولات را رونق می‌دهد.

شکر سبک

تولید صنعتی شکر سبک (40 هزار تن محصول در سال)، شکر انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آن کاربردهای مختلفی برای آن تعریف شده است. شکر سفید، شکر قهوه‌ای، شکر کاستر . غیره. این ماده علاوه بر صنعت داروسازی و و مصارف خانگی، در صنایع غذایی و پخت شیرینی، کیک و انواع دسر به کار می رود. شکر از شیرین کننده هایی است که در اشکال مختف مانند قند، نبات، شکر های رنگی و تزیینی دیده می‌شود.

یکی از ماموریت‌های ستاد توسعه زیست‌فناوری تولید شکر سبک برای مصارف صنعتی و خانگی است. شکر استویا ، در دهه اخیر به سرعت جای خود را باز کرده و جایگزینی برای شکرهای دیگر به خصوص در صنایع مواد غذایی شده است. این شکر جایگزین بسیار ارزشمندی برای قند و شکر های طبیعی و مصنوعی دیگر است.

استارتر لبنی

تولید استارتر لبنی (60 هزار بسته در سال)، یکی از این برنامه‌ها است. استارتر های لبنی میکروارگانیسم‌هایی هستند که در صنایع لبنی به عنوان مایه میکروبی برای تبدیل شیر به ماست و پنیر استفاده می‌شود. همچنین این مواد در دیگر صنایع برای افزایش ارزش غذایی و سلامت بخشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اهمیت مصرف لبنیات و فرآورده‌ های آن در الگوی تغذیه و مصرف استارتر که از اقلام بنیادین صنعت لبنیات شناخته می شود، این محصولات همواره مورد توجه کشورهای مختلف از جمله ایران بوده است. از این‌رو سیاست‌ های مختلف حمایتی برای افزایش تولید و مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی به عنوان یک صنعت در کشور ها اتخاذ شده است و لذا تولید استارتر لبنی به عنوان کالای وارداتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

اسانس، عصاره و چاشنی

تولید انواع اسانس، عصاره و چاشنی (1000 کیلوگرم محصول در سال) هم برنامه‎‌ای است که برای ارتقای صنعت غذا در کشور اجرایی شده است. عصاره و اسانس موادی هستند که معمولا برای تغییر یا افزودن عطر و طعم به مواد مختلف اعم از خوراکی و صنعتی از آن ها استفاده می شوند. این مواد نقشی موثر در بهبود غذای مصرفی دارد به همیت دلیل تولید آنها مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد.

این 5 پروژه ملی است که از حمایت کامل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برخوردار شده است.

همچنین طرح‌های در دست اقدام این حوزه نیز شامل تولید صنعتی ژلاتین (3500 تن محصول در سال)، تولید صنعتی لاکتوز (4 هزار تن محصول در سال)، تولید پپتون و محیط کشت باکتریایی و بازیافت ضایعات نان برای تولید نان لاکتیکی یا نان فراسودمند می‌شود.

توسعه زیرساخت‌های لازم برای تولید افزایه‌های غذایی، افزایش تعرفه افزایه‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود و اعطای مشوق‌های لازم برای ایجاد واحدهای فرآوری و بسته‌بندی هم چالش‌هایی است که با همکاری دیگر نهادها در حال رفع است.

ارسال نظرات
وزیر ارتباطات با اشاره افتتاح پروژه های ارتباطی: کیفیت و سرعت اینترنت افزایش پیدا می کند
در آستانه برگزاری رویداد سالانه I/O انجام شد رونمایی گوگل از پیشرفت‌ جدید هوش‌ مصنوعی خود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 25 اردیبهشت 1403 نرخ تسلط بازار بیت‌کوین چه میزان است؟
وبگردی