کد خبر: ۲۰۲۳۹
|
۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۸:۴۰
تصمیم اخیرا اپل در اعمال سیاست‌هایی جدید در آی‌کلاد فوتوز به منظور حفاظت از کودکان در برابر محتواهای نامناسب، بحث‌های زیادی را پیرامون حریم خصوصی و امنیت اطلاعات شخصی کاربران بر سر زبان‌ها انداخته است. با ما در این ماجرا همراه باشید.

به گزارش «نبض فناوری»، اقدامی‌ که نگرانی‌هایی را برای کاربران در خصوص تبدیل شدن دستگاه آیفونشان به منبعی برای جاسوسی از آنها به وجود آورده است. اگرچه اپل در این سال‌ها تلاش کرده تا جای هیچگونه نگرانی را در خصوص امنیت اطلاعات کاربران خود باقی نگذارد، اما این شرکت همچنان به برخی از اطلاعات کاربران خود دسترسی دارد و همین مسئله می‌تواند نگران‌کننده باشد.

اپل همواره در تبلیغات خود بر امنیت اطلاعات و حریم خصوصی تاکید دارد. یکی از نمونه‌های بارز تبلیغات این شرکت که روی بیلبوردها نقش می‌بندد، این جمله است: «هر آنچه در آیفون شما اتفاق می‌افتد، در آیفونتان باقی می‌ماند.»

اگرچه این ادعا از لحاظ فنی درست است اما حاوی یک نکته ظریف است که کمتر کسی به آن پی می‌برد. بله، هرآنچه در گوشی آیفون شما اتفاق می‌افتاد، در آیفونتان باقی ماند اما تا زمانی که این اطلاعات به آی‌کلاد منتقل نشوند.

آیا واقعا آی‌کلاد فضایی خصوصی است؟

اینکه از همان ابتدا و به صورت پیش‌فرض، آی‌کلاد برای کاربران آیفون فعال می‌شود، بدین معنی است که اتفاقات زیادی در گوشی آیفونتان رخ می‌دهد که در واقع، روی این گوشی باقی نمی‌مانند. اپل کسی را به استفاده از آی‌کلاد مجبور نمی‌کند، اما قویا آنها را به این کار ترغیب می‌کند.

زمانی که یک گوشی جدید می‌خرید و اقدام به راه‌اندازی آن می‌کنید، تقریبا همه چیز در آی‌کلاد به صورت خودکار فعال می‌شود از جمله آی‌کلاد بک‌آپ و آی‌کلاد فوتو لایبرری.

اگرچه همه چیز در گوشی آیفون رمزنگاری می‌شود، اما این رویه در خصوص آی‌کلاد و اطلاعاتی که روی آن ذخیره می‌کنید، دنبال نمی‌شود. اپل از سیستم رمزنگاری end-to-end تنها برای بخش خاصی از اطلاعات مهم از قبیل رمز عبور، اطلاعات مربوط به سلامتی و اطلاعات هوم‌کیت استفاده می‌کند و این اتفاق در خصوص بخش زیادی اطلاعات شخصی همانند بک‌آپ‌های آی‌کلاد و فوتو لایبرری مشاهده نمی‌شود.

این بدین معنی است که اگرچه این اطلاعات در سرورهای اپل به صورت رمزنگاری ذخیره می‌شوند، اما در این شیوه، از روشی برای رمزنگاری استفاده می‌شود که اپل به رمز و کلید آن دسترسی دارد. این روش از رمزنگاری به منظور پیشگیری از نشت اطلاعات به‌کار گرفته می‌شود. اما بدین معنی نیست که اپل به آنها دسترسی ندارد و یا نمی‌تواند با فشار نهادهای قانونی اجازه دسترسی به اطلاعاتتان را صادر نکند.

به همین دلیل است که نگرانی‌ها و بحث‌های زیادی پیرامون سیاست جدید اپل مبنی بر حفاظت از کودکان در برابر عکس‌ها و محتواهای نامناسب وجود دارد. در واقع، اپل پیشتر به تمامی‌ عکس‌های کاربران خود در آی‌کلاد دسترسی داشت و اکنون با این قابلیت جدید قصد دارد تا اسکن تصاویر را از آی‌کلاد به گوشی‌های کاربران و قبل از آنکه به این فضای ابری اضافه شوند، منتقل کند.

همین روال در خصوص آی‌کلاد بک‌آپ نیز در پیش گرفته می‌شود و خبری از رمزنگاری نیست. اگر از آی‌کلاد فوتو لایبرری استفاده نمی‌کنید، تمامی‌ عکس‌ها در دستگاهتان به صورت پیش‌فرض در آی‌کلاد بک‌آپ جای خواهند گرفت. (مگر اینکه این ویژگی را غیرفعال کنید.)

از آنجایی که این اطلاعات رمزنگاری نمی‌شوند، اپل می‌تواند این اطلاعات را در اختیار برخی نهادها و سازمان‌های دولتی قرار دهد چرا که می‌بایست تابع قوانین و مقررات کشورها باشد. بنابراین، این احتمال وجود دارد که دلیل رمزنگاری کامل آی‌کلاد بک‌آپ، فشارها از سوی پلی FBI به منظور دسترسی به این اطلاعات باشد.

چه اطلاعات در آی‌کلاد رمزنگاری می‌شوند؟

اپل در بخش iCloud Securities Overview، جزییاتی را منتشر و اعلام کرده که کدام اطلاعات به صورت end-to-end رمزنگاری می‌شوند و کدام اطلاعات رمزنگاری نمی‌شوند. البته نباید فراموش کرد که همه اطلاعات در سرورهای اپل رمزنگاری می‌شوند، اما این رمزنگاری برای اپل قابل رمزگشایی است و تنها برای دیگران قابل دسترسی نیست.

تنها اطلاعاتی که حتی برای اپل نیز قابل دسترسی و خواندن نیستند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • معاملات اپل کارت
  • اطلاعات مربوط به Home
  • اطلاعات سلامتی
  • اکانت‌ها و پسوردهای آی‌کلاد
  • تاریخچه سرچ، کالکشن‌ها و مسیرهای موردعلاقه در نقشه
  • مموجی
  • اطلاعات پرداخت
  • لغات کیبورد کوییک‌بال
  • تاریخچه سافاری و تب‌های آی‌کلاد
  • اسکرین تایم
  • اطلاعات سیری
  • پسوردهای وای‌فای
  • رمزهای بلوتوث چیپ H1 و W1 برای ایرپاد و هدفون‌های بیتس


البته برخی از این اطلاعات تنها در نسخه‌های جدید آی او اس رمزنگاری می‌شوند. برای مثال، اطلاعات مپس و سافاری تنها در نسخه‌های آی او اس 13 و نسخه‌های بعد از آن رمزنگاری می‌شود.

آیا اپل به اطلاعات Messages دسترسی دارد؟

همانطور که مشاهده کردید، پیام‌ها یا همان Messages در فهرست بالا گنجانده نشده و این به دلیل نحوه عملکرد رمزنگاری end-to-end در خصوص اطلاعات این اپلیکینش است.

زمانی که اپل Messages را در آی او اس 11.4 به کلاد اضافه کرد، صراحتا اعلام کرد که تما‌می‌اطلاعات اپلیکیشن Messages با همان شیوه رمزنگاری end-to-end سایر اطلاعات حساس، رمزنگاری خواهد شد. اگرچه این ادعا از لحاظ فنی درست است، اما اگر از آی‌کلاد بک‌آپ استفاده کنید، تما‌می‌این اطلاعات برای اپل قابل دسترسی خواهد بود.

اما اگر بتوانید آی‌کلاد بک‌آپ را غیرفعال کنید، اطلاعات Messages در آی‌کلاد به صورت امن و غیرقابل دسترس خواهند بود.

نحوه غیرفعال کردن آی‌کلاد بک‌آپ

همانطور که پیشتر اشاره شد، زمان راه‌اندازی آیفون و یا آیپد جدید، قابلیت آی‌کلاد بک‌آپ به صورت پیش‌فرض فعال ‌می‌شود. حال برای غیرفعال کردن این ویژگی ‌می‌بایست دستورالعمل زیر را دنبال کرد:

  • وارد اپلیکیشن Settings در آیفون و یا آیپد خود شوید
  • روی نام خود در قسمت بالایی صفحه تپ کنید
  • گزینه iCloud را انتخاب کنید
  • روی iCloud Backup تپ کنید
  • تاگل مربوط به iCloud Backup را خاموش کنید

متاسفانه با این شیوه، بک‌آپ‌های آی‌کلاد موجود حذف نخواهند شد که برای این کار باید مراحل زیر را انجام داد:

  • وارد اپلیکیشن Settings در آیفون و یا آیپد خود شوید
  • روی نام خود در قسمت بالایی صفحه تپ کنید
  • گزینه iCloud را انتخاب کنید
  • روی Manage Storage تپ کنید
  • گزینه Backups را انتخاب کنید. در اینجا فهرستی از بک‌آپ‌ها برای تما‌می‌دستگاه‌های متصل به اکانت آی‌کلادتان را مشاهده خواهید کرد
  • روی نام یک بک‌آپ تپ کنید
  • در قسمت پایین صفحه، گزینه Delete Backup را انتخاب کنید
  • دو مرحله آخر را ‌می‌توانید برای هر کدام از آی‌کلاد بک‌آپ‌های خود که قصد حذف آن را دارید، تکرار کنید

همه چیز درباره امنیت اطلاعات کاربران آیفون

خارج کردن تصاویر از آی‌کلاد

اطلاعات موجود در اپلیکیشن فوتوز، در صورتی که از آی‌کلاد فوتو لایبرری استفاده ‌می‌کنید، روی سرورهای اپل ذخیره ‌می‌شوند (در آی‌کلاد بک‌آپ ذخیره ن‌می‌شوند). در این حالت، همانند آی‌کلاد بک‌آپ، اطلاعاتتان به صورت End-to-end رمزنگاری ن‌می‌شوند. برای حذف این تصاویر، ابتدا باید آی‌کلاد فوتو لایبرری را از طریق دنبال کردن دستورالعمل زیر غیرفعال کنید:

  • وارد اپلیکیشن Settings در آیفون و یا آیپد خود شوید
  • روی نام خود در قسمت بالایی صفحه تپ کنید
  • گزینه iCloud را انتخاب کنید
  • گزینه Photos را انتخاب کنید
  • روی iCloud Photos تپ کرده و تاگل مربوط به آن را خاموش کنید
  • در صفحه بعد، گزینه Download Photos & Videos را انتخاب کنید تا هرآنچه در آی‌کلاد فوتو لایبرری دارید، در گوشی آیفون یا تبلت‌تان دانلود شود. یا اینکه اگر قصد دانلود آنها روی دستگاهی دیگر همانند مک را دارید، ‌می‌توانید گزینه Remove from iPhone/iPad را انتخاب کنید

همه چیز درباره امنیت اطلاعات کاربران آیفون

به مانند آی‌کلاد بک‌آپ، غیرفعال کردن آی‌کلاد فوتو لایبرری منجر به حذف شدن تصاویر از آی‌کلاد ن‌می‌شود. بلکه تنها از همگام‌سازی (Sync) آنها جلوگیری ‌می‌کند.

از این رو، اگر ‌می‌خواهید که هیچ تصویری از شما در سرورهای اپل باقی نماند، ‌می‌بایست آنها را به صورت دستی حذف کنید. قبل از انجام این کار، از غیرفعال بودن آی‌کلاد فوتو لایبرری خود در تما‌می‌دستگاه‌هایی که از یک اکانت آی‌کلاد استفاده ‌می‌کنند، اطمینان حاصل کنید. همچنین حتما قبل از این کار، تما‌می‌تصاویر خود را حداقل روی یک دستگاه دانلود کنید.

  • وارد اپلیکیشن Settings در آیفون و یا آیپد خود شوید
  • روی نام خود در قسمت بالایی صفحه تپ کنید
  • گزینه iCloud را انتخاب کنید
  • روی Manage Storage تپ کنید
  • گزینه Photos را انتخاب کنید
  • روی Disable & Delete تپ کنید
  • اگر تصاویرتان را روی یک دستگاه دانلود کرده‌اید، گزینه Continue Anyway را انتخاب کنید

همه چیز درباره امنیت اطلاعات کاربران آیفون

توجه داشته باشید که در این مرحله باید حتما قابلیت آی‌کلاد فوتو لایبرری خود را به صورت دستی غیرفعال کنید:

  • وارد اپلیکیشن Settings در آیفون و یا آیپد خود شوید
  • روی نام خود در قسمت بالایی صفحه تپ کنید
  • گزینه iCloud را انتخاب کنید
  • روی Manage Storage تپ کنید
  • گزینه Backups را انتخاب کنید. در اینجا، فهرستی از بک‌آپ‌های مربوط به تما‌می‌دستگاه‌های متصل به اکانت آی‌کلادتان را مشاهده خواهید کرد
  • روی نام دستگاه خود تپ کنید
  • و در نهایت، سوییچ کنار عبارت Photo Library را خاموش کنید

با این کار، تصاویرتان از آی‌کلاد بک‌آپ‌های موجود که پیشتر در سرورهای اپل ذخیره شده‌اند، حذف نخواهند شد اما از آنجایی که اپل تنها سه آی‌کلاد بک‌آپ اخیر را حفظ ‌می‌کند، این تصاویر با اطلاعات جدیدی که بعدا اضافه ‌می‌شوند، جایگزین و حذف خواهند شد.

منبع/ آی‌تی ایران - مرتضی یعقوبی

برچسب ها: آی کلاد آیفون آیپد
ارسال نظرات
زارع پور در مراسم خاطره های دفاع مقدس: باید حافظ استقلال کشور در فضای مجازی باشیم
با راه‌اندازی پنج هاب منطقه‌ای پستی ارسال مرسولات به تهران کاهش یافت
نیازمندیها