کد خبر: ۲۰۶۶۵
|
۱۲ شهريور ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۰

تاثیر آب نمک بر کاهش بستری مبتلایان کرونایی

تحقیقات نشان می‌دهد شست و شوی درون بینی با آب نمک، ریسک بستری را ۱۹ برابر کاهش می‌دهد.

به گزارش« نبض فناوری» ، بر اساس مطالعه‌ای که نتایج کامل آن در وب سایت علوم پزشکی medRxiv منتشر شده است؛ شست و شوی حفره بینی و حلق با استفاده از نرمال سالین یا محلول سدیم کلرید (نمک)، می‌تواند به کاهش ریسک بستری شدن در بیمارستان میان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کمک کند.

برخی از پزشکان معتقد هستند که ویروس کرونا پس از ورود به حفره دهانی و همچنین بینی سریعا وارد ریه نمی‌شود و یک بازه زمانی کوتاه در حدود ۲۴ ساعتی را در این ناحیه به لانه گزینی خود اختصاص می‌دهد. از این رو استفاده از محلول نرمال سالین به واسطه وجود یون کلر و سدیم قادر به کاهش تعداد ویروس‌ها و حذف فیزیکی آن‌ها خواهد بود.

با استناد به یافته‌ها به نظر می‌رسد که افزودنی‌های مختلف نظیر آنتی باکتریال استفاده شده در مطالعه اثرگذاری سدیم کلرید را افزایش می‌دهند. با این حال باید تحقیقات بیشتری در این باره صورت بگیرد. البته این آزمایش هنوز در مرحله داوری‌های علمی بیشتر است، ولی نتایج اولیه آن، حاکی از مفید بودن محلول آب نمک است.
به منظور روشن سازی بهتر ابعاد مختلف این مسأله، در پژوهش مورد نظر که در واقع نوعی مطالعه هم گروهی محسوب می‌شود، تمرکز اصلی بر مقایسه داده‌های بالینی بیماران ۵۵ سال به بالا با آزمایش پی سی آر مثبت بوده است.

از این بیماران خواسته شد تا شست و شوی بینی را انجام دهند. بر اساس مداخله صورت گرفته شرکت کنندگان به طور متناوب به وسیله یکی از دو سیستم شست و شوی مبتنی بر فشار با دستگاه‌های NAVAGE و یا Neilmed تحت درمان قرار گرفتند. از طرفی به تعدادی از محلول‌ها به صورت کاملا تصادفی ۲.۵ میلی لیتر پوویدون آیوداین ۱۰ درصد (ضد میکروب) یا نصف قاشق چایخوری سدیم بی‌کربنات (عامل قلیایی کننده) افزوده شده بود. از بیماران خواسته شد که محلول استاندارد سدیم کلرید (با افزودنی‌های مذکور و یا بدون آنها) را به مدت ۱۴ روز مصرف کنند. تمام این افراد ۱۴ روز دیگر نیز تحت نظر قرار گرفتند.

در این میان معیار اصلی بررسی بیمار، بستری شدن در بیمارستان با علائم کرونا تا ۲۸ روز پس از زمان ثبت نام اولیه در مطالعه مذکور بود. این تغییرات به وسیله تماس تلفنی با بیمار، پیگیری روزانه و دسته بندی سوابق بیمارستانی تحت نظر قرار داشتند. اطلاعات حاصله نیز با آمار میزان بستری بیماران که توسط CDC به تیم تحقیقاتی ارائه شده بود، مقایسه می‌شدند.

معیار ثانویه هم به بررسی سطح بهبود علائم، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره و میزان اثرگذاری افزودنی‌های ضد میکروبی یا قلیایی کننده اختصاص یافته بود. پس از تجزیه و تحلیل نتایج مشخص شد که بیماران مصرف کننده محلول شست و شوی بینی و حلق نرمال سالین در مقایسه با گروه کنترل و آمار ملی، تا ۱۹ برابر ریسک بستری در بیمارستان کمتری را تجربه کردند. البته همچنان مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرگذاری سدیم کلرید بر کاهش میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را تایید کند.

در مجموع به عنوان یک مداخله درمانی، شست شوی تحت فشار بینی با استفاده از محلول‌های سدیم کلرید می‌تواند شدت عفونت را طی ۲۴ ساعت اولیه پس از مثبت شدن تست پی سی آر کاهش دهد. از آن جایی که همچنان بخش بزرگی از مردم در سراسر دنیا واکسینه نشده اند، این مداخله ساده، در دسترس و ارزان قادر به کاهش بار ویروسی و در عین حال احتمال بستری شدن در بیمارستان‌ها خواهد بود.

همچنین در مطالعه‌ای که توسط دانشگاه ادینبرو انجام شد، محققان از شرکت کنندگان خواستند تا عمل شست و شوی بینی را دو بار در روز و به مدت دو هفته تکرار کنند. گفتنی است که تعدادی از داوطلبان پیش از شروع پژوهش در معرض ویروس سرماخوردگی قرار داده شدند. پس از بررسی نتایج دیده شد که شست و شوی منظم بینی با محلول سدیم کلرید ضمن کاهش بار ویروسی، احتمال انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده را هم کاهش می‌دهد. از آن جایی که تراکم ویروس کرونا به ویژه در ۲۴ ساعت ابتدایی عفونت در بینی بالاتر است، چنین فرمولی می‌تواند بر این بیماری نیز اثر داشته باشد و عفونت را تا جای امکان کنترل کند.

البته موفقیت سدیم کلرید در کاهش بار ویروسی، انتقال و شدت عفونت بر اساس مطالعات مذکور، به هیچ عنوان منکر اهمیت فراوان رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دست‌ها با صابون و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نیست.

نتیجه گیری

هر چند تعیین میزان دقیق اثربخشی محلول آب و نمک در کنترل کرونا، نیازمند تحقیقات گسترده تری است، اما به نظر می‌رسد شست و شوی منظم گلو و درون بینی با این محلول، راحت ترین، ارزان‌ترین و‌ای بسا یکی از مفیدترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به نوع شدید کروناست.

- برای تهیه محلول مناسب، باید ۹ گرم نمک در یک لیتر آب محلول شود و روزانه غرغره شود و درون حفره‌های بینی به گونه‌ای شست و شو داده شود که آب وارد مجرای گلو گردد. میزان نمک بیشتر، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند به مخاط بینی آسیب برساند؛ نمک کمتر نیز از کارایی محلول می‌کاهد.

- تهیه یک پارچ از این محلول، کار را برای افرادی که وارد خانه می‌شوند آسان می‌کند تا به راحتی و سرعت، بعد از شست و شوی کامل دست‌ها با صابون مایع، گلو و بینی خود را با آب نمک رقیق، بشویند.

- می‌توانید اسپری کوچکی از محلول آب و نمک همراه داشته باشید تا اگر در طول روز که امکان شست و شو ندارید، از این اسپری استفاده کنید.

- ۲ بار شست و شو در روز، احتمالاً اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.

منبع: شبکه خبر

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی