کد خبر: ۳۳۴۵۴
|
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۰

ماهواره‌های بومی را بیشتر بشناسید

طی سال‌های اخیر ایران نیز همانند کشور‌های دیگر در حوزه ساخت و توسعه ماهواره و فناوری فضایی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است به گونه‌ای با تکیه بردانش بومی و توانمند متخصصان داخلی توانسته گام‌های بلندی را در این عرصه بردارد.


به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» طی سال‌های اخیر ایران نیز همانند کشور‌های دیگر در حوزه ساخت و توسعه ماهواره و فناوری فضایی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است به گونه‌ای با تکیه بردانش بومی و توانمند متخصصان داخلی توانسته گام‌های بلندی را در این عرصه بردارد.
براساس این گزارش در کشور ما، دستاورد‌های اخیر به ویژه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌ها سبب افزایش عزت و خودباوری ملی شده و تراز جمهوری اسلامی ایران را در چشم ناظران جهانی ارتقا بخشیده است.
برخی ویژگی‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خاص جمهوری اسلامی ایران، همچون سرزمین پهناور و موقعیت ممتاز ژئوپولیتیک، تجربه کسب توانمندی در ساخت، پرتاب و قراردادن ماهواره، فضاپیما و سایر اجسام پرنده در فضا و بهره برداری از آنها، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کلاس جهانی، نیروی انسانی مستعد، نخبه و متخصص، ضرورت توجه ویژه به این بخش را نمایان می‌سازد.
برهمین اساس همزمان با روز فناوری فضایی از دو ماهواره ناهید ۲ و طلوع ۳ رونمایی شد.

ماهواره ناهید ۲ یک ماهواره مخابراتی است که با تلاش محققان پژوهشگاه فضایی و همکاری فناوران شرکت‌های دانش بنیان و محققان دانشگاهی طراحی و ساخته شده است.

این ماهواره، ماهواره‌ای مخابراتی و از سری ماهواره‌های راهبردی دستیابی به ماهواره‌های مخابراتی زمین‌آهنگ است که مسیر دستیابی به ارتباطات مخابرات فضاپایه را برای کشور فراهم کرده است. وزن این ماهواره ۱۳۰ کیلوگرم و قرار است این ماهواره با طول عمر حداقل ۲ سال در ارتفاع مداری ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت و مأموریت‌های متعدد مخابراتی همچون ارتباط تلفنی همزمان و ذخیره و ارسال داده‌های امن را انجام خواهد داد. ناهید ۲ همچنین مجهز به فناوری موقعیت یابی رادیویی مستقل از GPS است.

طول عمر این ماهواره ۲دو ساله عنوان شد و برای اولین بار در کشور در آن از پیشرانه گاز گرم بهره برده شده است.

ماهواره «طلوع ۳» ماهواره‌ای سنجشی است که سازمان فضایی ایران سفارش ساخت آن را داد که شرکت صنایع مخابراتی ایران (صا ایران) کار ساخت آن را به عهده داشت. این ماهواره با وزن ۱۵۰ کیلوگرم سنگین‌ترین ماهواره ساخته شده در کشور تلقی می‌شود و با دقت تصویربرداری ۵ متر سیاه و سفید و ۱۰ متر رنگی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار می‌گیرد.

این ماهواره با بهره‌گیری از زیرسامانه‌های پیشرانش فضایی بومی، دارای قابلیت اصلاح و مانور مداری در فضاست.

بیش از ۸۰ درصد تجهیزات و زیرسامانه‌های این ماهواره بومی بوده و با بهره گیری از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی توسعه یافته است.
این ماهواره تمام آزمایش‌های خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و آماده پرتاب است.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در اول اردیبهشت 1403 هاوینگ بیت‌کوین فرا رسید
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی