کد خبر: ۳۵۲۰۳
|
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۱۸

قانعی: امنیت غذایی در اتصال با فناوری‌های زیستی به توسعه صادرات منجر می‌شود

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری معتقد است که ورود زیست‌فناوران به حوزه ایمنی غذایی نقش اثرگذاری در توسعه اقتصاد، تولید و اشتغال دارد.

به گزارش «نبض فناوری»، در شرایط دشواری که در بازارهای جهانی در اثر کاهش عرضه و افزایش قیمت محصولات استراتژیک کشاورزی پیش آمده است؛ همه کشورها با سیاست‌گذاری های مدیریتی به دنبال بومی‌سازی محصولات و تامین نیازهای خود در حوزه تامین امنیت غذایی هستند.

امنیتی که با به‌کارگیری راهکارهای علمی و فناورانه محقق می‌شود و در کنار آن با ایجاد بازارهای رقابتی می‌توان به تامین نیازهای بومی و صادرات محصولات باکیفیت تولید شده نیز دست یافت. در این شرایط جدید که قواعد بازی در تامین غذا در دنیا تغییر کرده است، اگر خواهان تولید محصولات کشاورزی، دامی و غذایی رقابت‌پذیر و دستیابی به امنیت غذایی کشور هستیم، باید ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران به این حوزه را تسهیل کنیم.

بنا به گفته مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، اگر ترکیب اقتصاد، تولید و اشتغال را هدف گرفته‌ایم یکی از بهترین فرصت‌ها؛ ورود به حوزه تامین امنیت غذایی و استفاده از فناوری‌های زیستی در این حوزه است.

وی می‌گوید: اگر به شکل درست و منطقی به این حوزه وارد شویم بیشترین تاثیر بر روی صادرات و واردات محصولات کشاورزی را تجربه خواهیم کرد. البته ایجاد بازار صادراتی برای فناوران این حوزه نیازمند تامین زیرساخت‌ها و پیش‌زمینه‌های لازم است.

کارشناسان معتقدند که با حمایت از ایجاد نام و نشان (برند)‌های تجاری معتبر در عرصه بین‌المللی و توسعه خوشه‌ها، کنسرسیوم‌ها و هلدینگ‌های تولیدی-‌تجاری که در برگیرنده فعالان بخش خصوصی زنجیره ارزش صنعت غذا از مزرعه تا سفره هستند می‌توان به امنیت غذایی پایدار و بازاری باثبات برای فعالان این حوزه دست یافت.

ارسال نظرات
سوالی کلیدی که پاسخ به آن برای خیلی‌ها مهم است؛ شکایت‌ها از اسنپ به کجا رسید؟ مبادا «انحصارطلبی» رویه شود!