کد خبر: ۳۸۳۳۶
|
۱۸ آبان ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

هدفگذاری تجهیز تمامی ساختمان‌های کشور به فیبر نوری تا پنج سال آینده

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از هدفگذاری برای تجهیز تمامی ساختمان‌های کشور به فیبر نوری تا پنج سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» عیسی زارع پور پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه در آیین افتتاح پروژه فیبر نوری FTHH منازل و کسب و کارهای ساوه اظهار کرد: پروژه بزرگ فیبر نوری، بزرگترین پروژه در تاریخ ارتباطات کشور از نظر حجم عملیات کاری است که اتفاق می‌افتد و نقطه عطفی در تاریخ ارتباطات کشور است.

وی بیان کرد: متوسط سرعت اینترنت در بهترین شرایط با سیم مسی ۱۶ مگابیت است و این فناوری، بیشتر از این اجازه نمی‌دهد، اما در بستر فیبر نوری سرعت نامحدود است و حتی می‌توان تا نیم قرن آینده به مردم خدمات چند برابری با سرعت بیشتر ارائه داد.

وزیر ارتباطات افزود: دولت برای این طرح که افزون بر یکسال است آغاز شده منابع و تجهیزات لازم را فراهم کرد و برای پنج سال آینده یک تکلیف شد که تمامی ساختمان‌های کشور در شهرها بر مبنای فیبر نوری خدمات دریافت کنند. مقرر شده است در قدم اول برای ۲۰ میلیون خانوار پوشش ایجاد شود و در گام دوم پوشش کامل در سراسر صورت گیرد.

وی افزود: در طول یکسال برای بیش از ۲.۵ میلیون خانوار پوشش ایجاد شده و این میزان تا چهارمیلیون هم رسیده است و تا آخر امسال به هشت میلیون خانوار خواهد رسید.

عیسی‌پور گفت: مجلس شورای اسلامی هم اعتماد کرد و برای برنامه پنج ساله هفتم، اتصال ۲۰ میلیون پوشش هدف‌گذاری شده تا فیبر نوری بتواند تا ۳۰۰ متری منازل مردم برود و براساس تعهدی که اپراتورها داده‌اند این سرویس با تعرفه مشخص خدمات لازم را ارائه می‌دهد.

وی بیان کرد: اتصال فیبرنوری برای مردم شهر ساوه اتفاق بزرگی است که با فناوری پرسرعت و ارزان تر رقم می‌خورد و امیدواریم در سراسر کشور مردم از این مزیت به مرور برخوردار شوند. این کار در برخی کشورها به نسبت گستره جغرافیایی آنها حدود ۱۰ سال زمان برده است.

وی گفت: تا پیش از این، رقابت فقط در حوزه ارتباطات سیار بود و در حوزه ثابت رقابتی نبود اما با راه‌اندازی این فناوری رقابت شکل می‌گیرد و با راه اندازی این زیرساخت که فناوری روز دنیاست مردم از ثمرات آن برخوردار خواهند شد. تفاهم نامه برخورداری مردم شهر اراک نیز امروز امضا خواهد شد و برای سایر شهرهای استان نیازمند همدلی و همراهی تمامی دستگاههای اجرایی هستیم.

وزیر ارتباطات در ادامه گفت: ۹۳ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان مرکزی به اینترنت متصل هستند و مابقی روستاها تا پایان سال متصل خواهند شد و تا پایان امسال ۱۰۰ درصد روستاهای استان مرکزی از این مزیت برخوردار خواهند شد. در گام بعدی، در سال آینده، کیفی سازی در دستور کار قرار خواهد داشت که موجب رونق روستاها خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به جنابات اخیر غزه گفت: این روزها در حالی شاهد جنایات اسرائیل علیه مردم غزه هستیم که مدعیان حقوق بشر از جمله آمریکای جنایتکار نه تنها مقابل این جنایات سکوت کرده‌اند، بلکه رژیم غاصب اسرائیل را حمایت هم می‌کنند.

او گفت: با گذشت یک ماه از جنگ در غزه حدود ۱۱ هزار نفر از مردم مظلوم آن شهید و ۴۵ هزار نفر مجروح شده‌اند که بیش از ۹۰ درصد شهدا غیرنظامی و بیشتر کودک هستند.

فیبرنوری، زیرساخت توسعه کشور در نیم‌قرن آینده/برگزاری ۲۰ درصد انتخابات امسال به شکل الکترونیک

وی در حاشیه آیین افتتاح پروژه فیبر نوری FTHH منازل و کسب و کارهای ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به صنعتی بودن استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی یک استان پهناور، صنعتی و استراتژیک در کشور است و نیازمندی‌های صنعتی، علمی و فناورانه استان ایجاب می کند که زیرساخت‌های ارتباطی آن توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به افتتاح پروژه فیبر نوری FTHH منازل و کسب و کارهای ساوه گفت: در ساوه به عنوان نخستین شهرستان استان مرکزی این طرح بزرگ افتتاح شد و از امروز مردم این شهر در صورت تمایل با ارائه درخواست می‌توانند از سرویس فیبر نوری ظرف یکماه در مقابل درب منزل خود بهره‌مند شوند و این کار به مرور برای سایر شهرهای استان نیز انجام خواهد شد.

وی افزود: در پروژه فیبر نوری FTHH منازل و کسب و کارهای ساوه سرعت‌های تا چندصد مگابیت برثانیه حتی تا هزار مگابیت بر ثانیه فراهم شده که این میزان حدود ۸۰ برابر سرعت ارتباطات ثابتی است که در کشور وجود دارد و عملا جزو آخرین فناوری های روز دنیاست و امیدواریم تا پایان دولت، امکان دسترسی و برخورداری از چنین فناوری را برای تمامی خانوارهای شهری کشور فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به اینکه در آینده، فیبرهای نوری اتوبان‌های جدیدی هستند که ارتباطات مردم را برقرار می کنند و از آنجاکه امور زندگی جامعه بشری، دیجیتالی و مجازی خواهد بود، این زیرساخت تسهیل کننده زندگی مردم می‌شود، اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه برای اتصال و برخورداری تمامی ساختمان‌های کشور با این فناوری تا پایان برنامه هفتم هدفگذاری شده است که انقلابی را در صنعت ارتباطات کشور بوجود خواهد آورد.

وی با بیان اینکه پروژه فیبر نوری زیرساخت توسعه کشور حداقل در نیم قرن آینده است، گفت: اجرای پروژه فیبر نوری در سراسر استان مرکزی می تواند کمک کند که استعداهای استان در مسیر شکوفایی قرار گیرد و نقش موثری در اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

عیسی پور در حوزه توسعه خدمات ارتباطی در روستاها گفت: قریب به ۹۴ درصد خانوارهای روستایی بالای ۲۰ خانوار کشور با اینترنت پرسرعت به شبکه متصل هستند که این میزان در ابتدای دولت حدود ۸۰ درصد بود. بیش از پنج هزار و ۴۰۰ روستا طی دو سال گذشته به شبکه متصل شدند که سهم استان مرکزی حدود ۱۶۰ روستا بوده است و تا پایان سال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از اینترنت پرسرعت برخوردار خواهند شد که نقش موثری در ماندگاری مردم در روستا و رونق و آبادانی و نیز تقویت زیرساخت‌ها داشته و مهاجرت معکوس را رقم خواهد زد.

وی در خصوص زیرساخت های انتخابات نیز گفت: براساس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اولین بار وزارت ارتباطات نیز جزو ستاد اجرایی انتخابات کشور شده است و این وزارتخانه وظیفه تضمین ارتباطات پایدار و با کیفیت را در طول انتخابات برعهده دارد.

وزیر ارتباطات با اشاره به برگزاری ۲۰ درصد انتخابات امسال به شکل الکترونیک گفت: نقش زیرساخت ارتباطی در انتخابات بسیار مهم است و سازوکار برخورداری از زیرساخت پرسرعت، با کیفیت و امن در طول برگزاری انتخابات دیده شده است.

ارسال نظرات
اعطای ۲.۵ همت اعتبار در بازارگاه اعتباری باروک اولین پلتفرم اعتباری ضد تورمی کشور یکساله شد
وبگردی