نخستین تصاویر اشعهایکس از کاوشگر چشم خرچنگی
به گزارش «نبض فناوری»، سیجیتیان اعلام کرد، چین به تازگی تصاویر اولیهای را که توسط ماهواره پرتو ایکس اینشتین گرفته شده است، منتشر کرده است.
این ماهواره که به افتخار فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین به این نام نامگذاری شده است، توسط یک تیم از محققان چینی توسعه یافته و به کاوشهای جذاب فضایی میپردازد.
تصاویر اولیهای که توسط ماهواره انیشتین گرفته شده است، اطلاعات پرتو ایکسی از منابع فضایی مختلف را در اختیار میگذارد. این اطلاعات میتوانند به محققان کمک کنند تا درک بهتری از ساختار و رفتار اجرام فضایی بدست آورند.
یکی از ابزارهای روی کاوشگر، تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع است که از طراحی شبیه چشمهای خرچنگ برخوردار است.
ماهواره انیشتین ابزاری حیاتی برای مطالعههای مرتبط با فیزیک فضا و سیارات است و قادر است تصاویر با کیفیت بالا از منابع فضایی مختلف را ارائه دهد. چین به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در تکنولوژی فضایی، با ارسال ماهوارهها و فعالیتهای فضایی خود، نشان داده که با جدیت به دنبال بررسی عمیقتر جهان خارج از جو سیاره زمین است. این تلاشها به دستیابی به دانشهای جدید و پیشرفتهای بزرگ در زمینه فیزیک فضا کمک میکنند.
در همین راستا چین نخستین دسته از تصاویر گرفته شده توسط ماهواره کاوشگر انیشتین (EP) را در یک انجمن مرتبط با پکن منتشر کرد.
این ماهواره نجومی که در ژانویه به فضا پرتاب شد، مجهز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع (WXT) و تلسکوپ اشعه ایکس (FXT) است که میتواند به طور همزمان به رصد میدان گسترده و تصویربرداری متمرکز بر اشعه ایکس بپردازد.
شمار تصاویر منتشر شده از این ماهواره یازده عدد است که شامل مشاهدات اجرام نزدیک به مرکز کهکشان راه شیری، سیاهچاله کلانجرم شگفانگیز «ام ۸۷» و بقایای ابرنواختر مرتبط با آن و برخی از تصاویر دیگر است.
ماهواره مذکور در مراحل بعدی طبق برنامه از پیش تعیین شده، به تکمیل آزمایشهای درون مدار ادامه میدهد و همکاری داخلی و خارجی و اشتراکگذاری دادهها را تقویت و به رصد و تحقیقات نجومی کمک میکند.
منبع/ آنا