مایکروسافت بالاخره محدودیت حجم پارتیشن FAT32 را در ویندوز حذف میکند
به گزارش «نبض فناوری» به نقل از دیجیاتو،محدودیت حجم در نظر گرفته شده برای پارتیشن FAT32 طی سالهای طولانی بسیاری از کاربران ویندوز را آزار میداد؛ اما اکنون طبق گزارشی جدید، مایکروسافت احتمالاً قصد برداشتن این محدودیت را در ویندوز ۱۱ خواهد داشت.
حدوداً سه دهه از در نظر گرفتن محدودیت ۳۲ گیگابایتی برای پارتیشن FAT32 در ویندوز از سوی مایکروسافت میگذرد. البته کاربران در این سالها گزینههای دیگری مثل NTFS را برای تعیین بهعنوان فرمت پارتیشنها در اختیار داشتند که از حجمهای بسیار بیشتر پشتیبانی میکردند؛ اما بسیاری از دستگاهها مثل دوربینها و لوازم جانبی مبتنیبر کارت حافظه و حافظههای فلش هنوز هم از فرمت FAT32 بهصورت پیشفرض بهره میبرند. حالا مایکروسافت در نهایت تصمیم به تغییر رویه و رفع این مشکل روی ویندوز ۱۱ گرفته است و کاربران قادر خواهند بود پارتیشنهای دارای فرمت مذکور را با حجمهای بیشتری تعریف نمایند.
تیم تست Windows Insider در پست اخیر خود اعلام کرده است که در نسخه آزمایشی ویندوز ۱۱، محدودیت حجم ۳۲ گیگابایتی هنگام فرمت کردن دیسک پس از انتخاب پارتیشن FAT32 برداشته شده است و اکنون کاربران میتوانند این نوع پارتیشن را تا حجم ۲ ترابایت تعریف کنند. البته باید اشاره کنیم که این قابلیت فعلاً تنها در حالت فرمت دیسک با خط دستور ارائه میشود و اگر بخواهید بهروش معمولی از طریق پنجره فرمت اقدام به چنین کاری کنید، همچنان با محدودیت حجم سابق روبهرو خواهید بود.
احتمال زیادی وجود دارد که مایکروسافت در آپدیتهای بعدی ویندوز، اقدام به خارج کردن قابلیت گفته شده از حالت آزمایشی کند و آن را فراتر از خط دستور نیز در اختیار کاربران ویندوز ۱۱ قرار دهد. محدودیت حجم ۳۲ گیگابایتی برای اولینبار هنگام توسعه ویندوز ۹۵ برای پارتیشن FAT32 در نظر گرفته شد و حالا پس از ۳۰ سال ظاهراً مایکروسافت به فکر تغییر آن افتادهاست. دیو پلامر (Dave Plummer)، یکی از توسعهدهندگان ویندوز در آن سالها، اخیراً اعلام کرده بود که وی مسئول ایجاد چنین محدودیتی است و حجم ۳۲ گیگابایت را بدون دلیل خاصی انتخاب کرده است.
باید اشاره کنیم که ویندوز سالها است که از پارتیشن FAT32 با حجم بالا تا حداکثر مقدار ۲ ترابایت پشتیبانی میکند؛ اما امکان ایجاد چنین پارتیشنهایی را با چنین حجمی به کاربران نمیداد و در نتیجه مشکلاتی را برای آنها در پی داشت. برای مثال اگر قصد داشتید کارت حافظه دوربین خود را فرمت کنید و حجم بیشتری از ۳۲ گیگابایت داشت؛ باید حالت NTFS را انتخاب میکردید. این درحالی است که اغلب دوربینها از پارتیشن FAT32 پشتیبانی میکنند و هنگام قرار دادن کارت حافظه در دوربین، مجدداً نیاز به فرمت کردن آن داشتید.
البته توسعهدهندگان ابزارهای متعددی را در طی دهههای اخیر برای ویندوز ارائه کردهبودند که امکان ساخت پارتیشن FAT32 با حجم بالا را به کاربران میدادند. اکنون در صورت حذف محدودیت حجم از نسخه پایدار ویندوز، کاربران نیاز کمتری به استفاده از ابزارهای جانبی خواهند داشت و میتوانند مستقیماً از قابلیت فرمت ویندوز برای ایجاد پارتیشنهای جدید با حداکثر حجم ۲ ترابایت بهره ببرند. همچنین این نوع فرمت پارتیشن هنوز با محدودیت حجم ۴ گیگابایتی بهازای هر فایل مواجه است که امکان ذخیره فایلهای حجیم بدون تقسیم به بخشهای کوچکتر را غیرممکن میسازد.