کشف امکان فتوسنتز زیر سطح یخی مریخ
به گزارش «نبض فناوری» به نقل از اسپیس، در فرایند فتوسنتز که در بدن جاندارانی مانند گیاهان و جلبک انجام می شود، انرژی به وجود می آید. فتوسنتز نیازمند آب و نور است و بخش اعظم اکسیژن اتمسفر زمین را فراهم می کند. تحقیق جدید حاکی از یک لایه ضخیم یخ روی سطح مریخ است که می تواند اشعه های شدید خورشید را فیلتر کند اما اجازه می دهد نور به اندازه کافی برای فتوسنتز جمع شود و می تواند «مناطق زیست پذیر تابشی» (radiative habitable zones) ایجاد کند.
همانطور که فتوسنتز نیازمند نور مناسب است، این نتایج نیز باید در شرایطی که چنین نوری تامین باشد، بررسی شوند. هرچند تحقیق بر آن نیست که نشان دهد هم اکنون حیاتی در مریخ وجود دارد یا قبلا در تاریخچه این سیاره وجود داشته اما نتایج به محققان فعال در این زمینه ایده هایی درباره اینکه چه مناطقی را باید بررسی کنند، ارائه می دهد.
آدیتیا کولر محقق آزمایشگاه JPL ناسا در این باره می گوید: ما ادعا نمی کنیم که حیات روی مریخ را یافته ایم، بلکه معتقدیم قرار گرفتن در معرض گرد و غبار یخی مریخ در عرض های جغرافیایی میانی نشان دهنده راحت ترین مکان ها برای جستجوی حیات در مریخ در شرایط فعلی است.
مریخ زمین در منطقه ای قابل زیست نسبت به خورشید قرار دارد. در این منطقه دمای ستاره منظومه شمسی اجازه می دهد آب مایع در سطح سیاره وجود داشته باشد. با این وجود هرچند ۷۱ درصد سطح زمین مملو از اقیانوس آب است، به نظر می رسد بخش اعظم مریخ خشک باشد.
البته مشاهدات ماموریت کاوشگرهای کنجکاوی و استقامت نشان داده مریخ همیشه خشک نبوده است.
/مهر