کد خبر: ۴۳۰۹۳
|
۱۴ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

رشد چشمگیر درآمدهای ابری گوگل با کمک هوش مصنوعی

گوگل در حال حاضر سهم ۱۲ درصدی از بازار ابر را داراست که در مقایسه با AWS با ۳۲ درصد و مایکروسافت با ۲۳ درصد، در جایگاه سوم قرار می‌گیرد.

 به گزارش «نبض فناوری» به نقل از سیودایو، درآمدهای «گوگل کلاود» در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۴ با رشد ۳۵ درصدی به ۱۱.۴ میلیارد دلار رسید. این رشد متاثر از توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی، راهکارهای هوش مصنوعی مولد و محصولات محوری گوگل بوده است. "انات اشکنازی"، مدیر مالی گوگل، در کنفرانس اعلام درآمدهای سه‌ماهه تأکید کرد که این شرکت طی سال گذشته شاهد شتاب تدریجی رشد درآمدهای ابری بوده است؛ از رشد ۲۲ درصدی در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ تا ۲۸ و ۲۹ درصد در دو سه‌ماهه اول ۲۰۲۴.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، افزایش استفاده از پایگاه‌ داده ابری و پلتفرم شخصی‌سازی مدل‌های Vertex AI را از عوامل اصلی رشد درآمدهای این شرکت دانست. همچنین، فعالیت‌های یادگیری ماشین BigQuery طی دو سه‌ماهه اخیر با رشد ۸۰ درصدی همراه بوده است.

این افزایش درآمد همزمان با سرمایه‌گذاری عظیم گوگل در زیرساخت‌های دیتاسنتر این شرکت رخ داده است. گوگل در سه‌ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر، ۱۳ میلیارد دلار در زمینه زیرساخت‌ها هزینه کرده که ۶۳ درصد بیشتر از ۸ میلیارد دلار هزینه شده در مدت مشابه سال قبل است. از ابتدای سال، این سرمایه‌گذاری‌ها به ۳۸ میلیارد دلار رسیده که ۸۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

اشکنازی توضیح داد که هزینه‌های این سه‌ماهه به دو بخش زیرساخت فنی و تجهیزات فیزیکی تقسیم می‌شود. بخش عمده‌ای از این هزینه‌ها صرف تراشه‍هاو سرورهای بهینه‌سازی شده برای هوش مصنوعی و همچنین تجهیزات دیتاسنتر و شبکه شده است.

وی با اشاره به اهمیت گستردگی جهانی گوگل برای نوآوری در هوش مصنوعی، اظهار داشت که این شرکت به سرمایه‌گذاری معنادار در حوزه زیرساخت‌ها ادامه خواهد داد. 

گوگل در حال حاضر سهم ۱۲ درصدی از بازار ابر را داراست که در مقایسه با AWS با ۳۲ درصد و مایکروسافت با ۲۳ درصد، در جایگاه سوم قرار می‌گیرد. 

اشکنازی همچنین افزود که انتظار می‌رود این سرمایه‌گذاری‌ها در سال آینده نیز افزایش یابد، اما گوگل همزمان به دنبال بهینه‌سازی هزینه‌ها برای حفظ تعادل بین سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و کنترل هزینه‌هاست.(ایتنا)

ارسال نظرات
سوالی کلیدی که پاسخ به آن برای خیلی‌ها مهم است؛ شکایت‌ها از اسنپ به کجا رسید؟ مبادا «انحصارطلبی» رویه شود!