کد خبر: ۴۳۴۲۳
|
۰۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

واکنش استاد نام آشنای دانشگاه شریف به تداوم فیلترینگ

در حالی که استارلینک از اینترنت ماهواره‌ای جدید خود رونمایی کرده، بحث بر سر تداوم یا رفع فیلترینگ در کشورمان ادامه دارد؛ وضعیتی که واکنش استاد مشهور دانشگاه شریف را به دنبال داشته است.

به گزارش «نبض فناوری»، طی روز‌های اخیر اتفاقی در دنیای فناوری رقم خورد که توجه بسیاری از جهانیان را به خود جلب کرد؛ رونمایی از نسل تازه اینترنت ماهواره‌ای که استفاده از آن نیازمند هیچ تجهیزات سخت افزاری و حتی نرم افزاری خاصی نیست.

Direct to Cell یا ارتباط مستقیم با تلفن همراه، امکانی است که شرکت مشهور استارلینک ایجاد کرده و آن گونه که مالک مشهور این شرکت، ایلان ماسک در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرده، استفاده از آن نیازمند هیچ تجهیزات یا حتی نصب اپلیکیشنی روی موبایل نیست.

آن گونه که ماسک خبر داده، این سرویس که مدتی قبل تست‌هایش را با موفقیت پشت سر گذاشته، به زودی راه اندازی خواهد شد. خدمتی تازه و متفاوت که گفته می‌شود برای آرائه آن در برخی نقاط جهان، توافق‌هایی با شرکت‌های مخابراتی بزرگی در چند کشور صورت گرفته و نهایی شده که از جمله آن‌ها توافق با تی-موبایل در آمریکا، راجرز در کانادا، KDDI  در ژاپن، سالت در سوئیس، Optus در استرالیا و One NZ در نیوزلند است.

این ارتباط موبایلی با کمک زنجیره ماهواره‌هایی صورت می‌گیرد که اسپیس ایکس در مدار زمین قرار داده و با پرتاب ۱۲ ماهواره در روز‌های اخیر، شمار ماهواره‌های به کار گرفته شده برای فعال سازی آن به بیش از ۳۲۰ ماهواره DTC (مخفف Direct to Cell) رسیده است. ماهواره‌های پرشماری که پوشش وسیعی برای این نوع از ارتباط فراهم می‌کند.

البته این شبکه قرار است در گام نخست تنها به کار ارتباطات متنی بیاید و در آزمایش‌های صورت گرفته نیز، همین امر مورد ازمایش قرار گرفته و ارتباطات وسیع‌تر به کمک آن به گام‌های بعدی پروژه موکول شده است، اما سرعت تبدیل این ایده به ارتباطی موثر و اجرایی آنقدر زیاد بوده که توجه جهانیان را به خود جلب کرده و تصویری متفاوت از آینده ارتباطات در جهان ترسیم نماید.

دورنمای وضعیتی که در آن محدودسازی اینترنت تا حد زیادی غیرممکن خواهد بود یا دست کم، به شدت مخدوش و معیوب جلوه خواهد کرد؛ نکته‌ای که به طور ویژه برای کاربران دنیای مجازی در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران، حائز اهمیت است و در نتیجه، خبر تکمیل زیرساخت‌های اجرای این اینترنت ماهواره‌ای جدید، واکنش‌های زیادی در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی از جمله کاربران فارسی زبان به دنبال داشته است.

از جمله این واکنش ها، توییت دکتر علی شریفی زارچی، استاد نام آشنای دانشگاه شریف است که واکنش‌های جنجالی اش به رویداد‌های سال ۱۴۰۱ در توییتر (که حالا به ایکس تغییر نام داده)، موجب کنار گذاشته شدنش از تدریس شد و حالا با تغییرات حاصل آمده در نتیجه تغییر دولت، بار دیگر به کلاس‌های درس این دانشگاه صنعتی بازگشته و تاکید دارد که فیلترینگ برچیده خواهد شد و تنها روسیاهی‌اش باقی می‌ماند!

عضو هیات‌علمی هوش‌مصنوعی و بیوانفورماتیک، دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف نوشته:

فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها برچیده خواهد شد؛ همان‌گونه که ممنوعیت نوار ویدئو برچیده شد؛ جمع‌آوری آنتن از بالای ساختمان‌ها برچیده شد؛ ممنوعیت تماس تصویری برچیده شد؛ اما روسیاهی‌اش باقی می‌ماند به آن‌ها که با لجاجت، هزاران میلیارد هزینه‌ی بی‌فایده به مردم تحمیل کردند.

واکنش استاد نام آشنای دانشگاه شریف به تداوم فیلترینگ

ارسال نظرات
سوالی کلیدی که پاسخ به آن برای خیلی‌ها مهم است؛ شکایت‌ها از اسنپ به کجا رسید؟ مبادا «انحصارطلبی» رویه شود!