کد خبر: ۴۳۴۵۵
|
۱۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

پایان کار محبوب‌ترین سایت دانلود از شبکه‌های اجتماعی در آمریکا

مشهورترین ابزار دانلود ویدئو از یوتیوب، اینستاگرام، تیک تاک و... اعلام کرد که به دلیل فشار شرکت‌های آمریکایی، به کار خود در این کشور پایان داده است!

سایت savefrom

به گزارش «نبض فناوری»، اگر به دنبال راهی برای دانلود از یوتیوب، اینستاگرام، ایکس (توییتر سابق)، فیسبوک، تیک توک، ویمئو و دیگر پلتفرم‌های اشتراک گذاری فیلم و ویدئو و یا حتی دانلود موزیک از امثال ساندکلود گشته باشید، احتمالا با Savefrom آشنایی دارید؛ وبسایتی به آدرس savefrom.net که به چند روش این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌داد و کاملا رایگان بود.

نخستین سایت در عرضه این دست خدمات به کاربران در جهان که حالا دیگر در دسترس کاربران نیست چراکه در نبرد حقوقی با شرکت‌های آمریکایی بازنده شده و طی اطلاعیه‌ای از این موضوع خبر داده و تاکید کرده که دیگر در این کشور در دسترس کاربران نخواهد بود، هرچند برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که دسترسی به این ابزار در برخی کشور‌های دیگر هم مختل شده است.

آن گونه که در اطلاعیه سیوفرام آمده، علت این تصمیم «فشار‌های حقوقی از جانب برخی دارندگان حقوق کپی‌رایت در ایالات متحده» بوده است که در نتیجه آن، سیوفرام را به این نتیجه رسانده که فعالیتش را در این کشور متوقف نماید. فعالیتی که اگرچه ممکن است در وهله نخست، اقدامی علیه حقوق معنوی و کپی رایت به نظر برسد، اما به باور برخی، در راستای حق دسترسی آزاد به اطلاعات تعبیر می‌شود.

به باور این عده، استفاده از خدماتی همچون Savefrom به معنای سرقت محتوا نیست، بلکه راهی برای حل برخی مشکلاتی است که در بنیاد پلتفرم‌ها وجود دارد، از جمله این مشکل که بسیاری از شبکه‌های اجتماعی به دلایلی از جمله انحصار، مانع از به اشتراک‌گذاری محتوای خود در دیگر شبکه‌های اجتماعی می‌شوند و در چنین شرایطی، کاربران ناچارند محتوا را بارگیری (یا دانلود) کرده و سپس آن را در شبکه‌های دیگر بارگزاری (یا آپلود) کنند.

افزون بر این، غیرقابل دانلود بودن ویدئو‌ها و فایل‌های صوتی برای بسیاری از کاربران در سراسر جهان که به اینترنت با کیفیت و ارتباط پایدار دسترسی ندارند، مشکلات جدی ایجاد می‌کند و به این ترتیب، دانلود این محتوا‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد که بتوانند به صورت آفلاین و مکرر، بدون نیاز به اینترنت از محتوا‌ها بهره‌مند شوند. ایده‌ای که امثال یوتوب را به واقع به کلاس درس تبدیل می‌کند و این شعاری است که امثال این پلتفرم‌ها سر می‌دهند، اما با ممانعت از دانلود، مانع تحققش می‌شوند.

نکته دیگری که موجب شده برخی فعالان و صاحب نظران این حوزه موافق فعالیت ابزار‌های دانلود از شبکه‌های اجتماعی باشند، این است که عمده محتوا‌های این شبکه‌ها را کاربران و به رایگان تهیه می‌کنند و امثال یوتیوب با کمترین هزینه، بیشترین منفعت را از آن‌ها به دست می‌آورند و امکان دانلود را هم با فروش اکانت، در اختیار گروه‌های کوچکی که وسع مالی بهتری دارند، قرار می‌دهند.

با این ایده بوده که سایت‌ها و ابزار‌های دانلود از این سکو‌های اشتراک گذاری فیلم شکل گرفته است و در نتیجه، اعمال فشار بر این سایت‌ها و به تعطیلی کشاندنشان، حکم استفاده از ابزار‌های قدرت به نفغ شرکت‌ها متمول و زیان عمده کاربران شبکه‌های اجتماعی را دارد. کاربرانی که به مدد آن‌ها یوتیوب به این جایگاه امروزی رسیده و ظاهرا هیچ نهادی حامی حقوقشان نیست.

ارسال نظرات
بی توجهی مسئولان به زنگ هشداری که به صدا در آمده؛ ورود صرافی‌های رمزارز به ظاهر خارجی به بازار ایران!