کد خبر: ۴۳۵۸۴
|
۱۸ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۵۰

حضور 200 شرکت داخلی و خارجی در تلکام 1403

اگر مخابرات پایدار نباشد، هوش مصنوعی با سر به زمین می‌خورد/ رونمایی از پروژه ابری مخابرات، «ابر ما» در نمایشگاه/ رشد 10 درصدی نمایشگاه به نسبت سال قبل

حضور 200 شرکت داخلی و خارجی در تلکام 1403

به گزارش «نبض فناوری»، نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، تلکام 1403، امروز با حضور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، دبیر و نائب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، رئیس انجمن شرکت‌های فناور هوش مصنوعی ایران و تنی چند از اعضای شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه برگزار شد.

اگر مخابرات پایدار نباشد، هوش مصنوعی با سر به زمین می‌خورد

در ابتدای این نشست، مهندس فرامرز رستگار، دبیر و نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات گفت: بعد از پیروزی انقلاب در شرکت مخابرات ایران بررسی هایی انجام شد و بزرگترین ضعف آن زمان شرکت مخابرات در حوزه فنی بود، بنابراین بخش های خوداتکایی را ایجاد کردیم و به دستاوردهایی رسیدیم.

فریبرز رستگار دبیر و نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات

وی افزود: این دستاوردها نیاز به نمایش داشت و به این دلیل در صدد برگزاری نمایشگاه برآمدیم که در ادامه روندی طولانی و بعد از برگزاری چندین نمایشگاه، حدود سال ۷۸ و ۷۹ نمایشگاه مستقل تلکام را راه انداختیم که حالا به دوره بیست و پنجم رسیده است. یعنی بانی این نمایشگاه، شرکت مخابرات است.

رستگار در ادامه گفت: شعاری که برای این نمایشگاه انتخاب شده، نه بابت ارادت ما به هوش مصنوعی، که ارادت ما به مخابرات پایدار است که اگر وجود نداشته باشد، هیچ فناوری ای در کشور نخواهیم داشت و هوش مصنوعی هم اگر بیاید، با سر به زمین می‌خورد چون زیرساخت آن فراهم نیست.

وی افزود: هفت هشت سال است که مطالبه مردم اینترنت با ظرفیت است، اما به آنها ارائه نمی‌شود. این روند باید اصلاح شود و حاکمیت باید بداند که خواسته جامعه، داشتن اینترنت با پهنای باند بالا است، در غیر این صورت از دنیا عقب می مانیم.

رشد 10 درصدی نمایشگاه تلکام به نسبت سال قبل

در ادامه نشست، کبری رزاق زاده، مدیر نمایشگاه‌های داخلی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی، گفت: بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با حضور بازیگران بخش دولتی و خصوصی و با مشارکت حداکثری و با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی، سوم تا ششم دی ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

حضور 200 شرکت داخلی و خارجی در تلکام 1403

وی افزود: در این دوره با پیگیری برخی موضوعات، کوشیده‌ایم تا شاهد نمایشگاه موثرتری باشیم؛ موضوعاتی از قبیل تاکید بر نگاه صادرات محور بودن، حضور شرکت های بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال، مشارکت شرکت های نوین، حضور فعال شرکت‌های حوزه هوش مصنوعی، حضور دانشگاه ها و پذیرش هیات های تجاری از کشورهای دیگر (چین، ترکیه، عراق، روسیه، ارمنستان، افغانستان و روسیه).

رزاق زاده در ادامه گفت: در تلکام امسال برگزاری کلاس ها و پنل های آموزشی در هشت دوره و به صورت روزانه را هم در دستورکار خواهیم داشت. این نمایشگاه با متراژ ۲۵۰۰ متر غیرمفید و بیش از ۱۲ هزار متر مفید برگزار خواهد شد که در مقایسه با سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است.

رونمایی از «ابر ما» در نمایشگاه تلکام 1403

در ادامه نشست، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: شرکت مخابرات ایران در صنعت آی تی سی نقش لوکوموتیو را ایفا می‌کند و در نتیجه اگر حرکت رو به جلویی در آن رقم بخورد، کل صنعت به جلو می‌رود، به ویژه در عصر هوش مصنوعی، چراکه لازمه هوش مصنوعی، وجود ارتباطات است و اگر در ارتباطات ضعف داشته باشیم، امکان چنین سرویس هایی وجود نخواهد داشت.

محمد جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

وی افزود: بر این اساس بایستی توسعه توسط ارتباطات در دستور کار قرار داشته باشد و مخابرات نیز در سه حوزه، در این مسیر گام بر می‌دارد. یکی از این برنامه ها توسعه شبکه فیبرنوری در بخش خانگی است که بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته یک میلیون اتصال فیبرنوری در سال را برنامه ریزی کرده و در دست اجرا داریم، با این یادآوری که اولویت مان تولیدات داخلی و محوصلات بومی است.

جعفرپور در ادامه گفت: توسعه دیگری که مخابرات در دستورکار خود دارد توسعه شبکه انتقال استانی است که در این راستا در چند استان این اقدام را آغاز کرده ایم (شبکه انتقال خراسان رضوی تا هشت ماه آینده بهره برداری خواهد شد) و در استان‌های دیگر مانند اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی هم این امر را در دستور کار داریم.

وی رویکرد سوم توسعه ای شرکت مخابرات را بنیادین تر خواند و گفت: همان‌گونه که می‌دانید، نگاه‌ ارائه سرویس در این صنعت اولویت یافته و بر این اساس، مخابرات هم ارائه برخی سرویس ها را در دستور کار قرار داده که از جمله نتایج آن، پروژه ابر مخابرات با نام «ابر ما» است که بنا داریم در نمایشگاه تلکام از این پروژه ابری رونمایی کنیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود: راه اندازی این سامانه ابری از این رو اهمیت دارد که تمامی سرویس‌هایی که قصد ارائه شان را داریم، بر بستر این سامانه ارائه خواهند شد، از جمله سرویس‌هایی در حوزه بازی (Game)، سرویس کلاد یا همان ابر سازمان و... برای راه اندازی این سامانه هم از زیرساخت‌هایی استفاده خواهیم کرد که در اختیار داریم؛ مثلا ساختمان‌هایی که با توجه به مهاجرت فناوری تلکام به سرویس‌های تجمیعی و کوچک تر امروزی، دارای فضای خالی برای تبدیل به سرورهای ابری هستند و توزیع خوبی هم در سراسر کشور دارند. 

حضور ۲۰۰ شرکت در این دوره از تلکام

دکتر داوود ادیب، رییس کانون هماهنگی فاوا و رییس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی ایران، هم در این نشست خبری، گفت: ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و علاوه بر آنها، ۵۰ شرکت از جمله شماری شرکت های دانش بنیان در 3 پاویون حضور خواهند داشت و بدین ترتیب مجموعا حدود 200 شرکت در تلکام حضور خواهند داشت نسبت به سال گذشته رشد 10 درصدی نشان می‌دهد.

داوود ادیب رییس کانون هماهنگی فاوا و رییس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی ایران

وی افزود: با توجه به رویکرد انقلاب صنعتی پنجم، بر حوزه پایداری و تاب آوری متمرکز هستیم، چراکه بدون مخابرات پایدار، فناوری پیش نمی‌رود. افزون بر این، در این نمایشگاه بر بحث هوش مصنوعی هم تمرکز خواهیم داشت و از چت بات ها و احراز هویت با هوش مصنوعی تا پرایوت 5G، مرکز تماس مبتنی بر این فناوری، پلتفرم های هوشمند مالی و... را خواهیم داشت.

رییس کانون هماهنگی فاوا در ادامه گفت: رونمایی از ۳۰ محصول در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی از دیگر برنامه‌های تلکام امسال است و همچنین هر روز دو پنل در موضوعات هوش مصنوعی، متاورس، هوش مصنوعی در امنیت و پرایوت فایو جی خواهیم داشت. بحث همرسانی شرکت ها و بخش های دولتی هم از دیگر دستور کارهای نمایشگاه است.

ارسال نظرات
رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی: تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی است