در حوزه هوش مصنوعی هر کسی مشغول کاری است!
به گزارش «نبض فناوری»، محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته و در چارچوب همایش یک روزه «تحول دیجیتال، افق آینده» گفت: تنها راه حل مشکلات بهرهگیری از فناوری اطلاعات است و چارهای جز آن وجود ندارد؛ باید از خودمان بپرسیم که تا چه اندازه از این فناوریها بهره میگیریم و برای رسیدن به نتایج بهتر، تا چه اندازه از این توانمندی استفاده صحیح کردهایم؟
وی با طرح این پرسش کلیدی، اظهار تاسف کرد از اینکه در موارد متعدد شاهد بوده که مدیران مختلف، اطلاعات لازم را در زمینههایی مانند هوش مصنوعی ندارند و با این حال تاکید دارند که در حال رقم زدن تحولاتی در سازمانشان، با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی هستند، آن هم در حالی که نمیدانند این فناوری چیست و چگونه کار میکند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه بهره گیری از فناوری باید کار را برای مردم راحتتر کند، افزود: برای دستیابی به تحول دیجیتال باید از «بخشی نگری» فاصله بگیریم و از موازیکاریها در تدوین آئیننامهها و مقررات پرهیز کنیم؛ بخشینگری مشکلات را حل نمیکند. باید یکپارچگی و هماهنگی میان دستگاهها افزایش یابد تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
وی در ادامه گفت: وقتی درباره هوش مصنوعی و ابزارهای نوین صحبت میکنیم، باید متحدالفکر باشیم. این موضوع به معنای مداخله در کارهای یکدیگر نیست اما لازم است هم افزایی کنیم تا مردم شاهد نتایج بهتری در ارائه خدمات باشند، چراکه اگر به جای این روند در تدوین آیین نامهها، گرفتار شویم کاری از پیش نخواهیم برد.
این در حالی است که همزمان با آغاز برخی پروژهها در حوزه هوش مصنوعی، طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس شورای اسلامی از کمیسیون مربوطه به صحن علنی رفته و قرار است به زودی در دستور کار این قوه قرار گیرد. فرایندی که این سوال را به دنبال دارد که آیا طرح چنین طرحی، آن هم در حالی که سند ملی هوش مصنوعی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و ابلاغ شده، نوعی موازی کاری نیست؟
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال به خبرنگار «نبض فناوری» گفت: به صورت بخشی، هر کسی مشغول کاری است اما تمام تلاشمان را میکنیم تا همه آنها را یکپارچه کنیم؛ یعنی اگر قرار است سندی در حوزه هوش مصنوعی باشد، سند واحدی باشد و مبنای همه امور قرار گیرد. انشالله تمام تلاشمان را میکنیم تا این تجمیع در همه جا از جمله بین دولت و مجلس اتفاق بیافتد.
صدر در پاسخ به سوال دیگری در خصوص وعده معاونت علمی ریاست جمهوری مبنی بر راه اندازی نخستین مزرعه جیپییو در کشور تا پایان سال و نقش وزارت ارتباطات در این زمینه، گفت: در حوزه هوش مصنوعی وظایف و تکالیفی بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته که از جمله آنها قطبهای داده و زیرساخت پردازشی هوش مصنوعی است و تکالیفی هم برای معاون علمی تعیین شده که بر اساس آن، کارهایی را شروع کردهاند؛ امیدواریم بتوانیم کارهایمان را همگراتر کنیم تا بتوانیم زیرساخت قویتری در این حوزه فراهم آوریم.