کد خبر: ۴۳۶۸۵
|
۲۵ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۴۴
آسوشیتد پرس مدعی شد:

قطعی برق در ایران نتیجه استخراج بیت کوین است!

یک رسانه مشهور آمریکایی مدعی شد که «ایران به دلیل استخراج ارز دیجیتال و برنامه هسته‌ای با خاموشی‌های گسترده روبرو شده است»!

به گزارش «نبض فناوری»، با شروع طرح خاموشی‌های برق در کشور، بازار گمانه‌زنی درباره وقوع این شرایط به شدت داغ شده است و دلایل زیادی برای رسیدن به این وضعیت نامطلوب بیان می‌شود که متنوع هستند؛ از قطع مازوت سوزی در برخی نیروگاه‌ها برای کاهش آلودگی هوا تا افزایش شدید مصرف و بی توجهی به توسعه در سالهای گذشته.

البته گمانه زنی‌ها در این باره نه محدود به موارد یاد شده است و نه حتی محدود به جغرافیای میهن مان، تا جایی رسانه آمریکایی آسوشیتد پرس هم با انتشار مقاله‌ای در خصوص خاموشی های برق در ایران اظهار نظر کرده و یادآور شده که این خاموشی‌ها در نتیجه استخراج رمزارز و به طو ویژه بیت کوین در ایران است.

آن گونه که این خبرگزاری مدعی شده، پایتخت کشور، تهران و سایر شهرهای بزرگ در حالی تحت تاثیر خاموشی های گسترده قرار گرفته‌اند که یکی از دلایل اصلی شکل گیری این بحران، استخراج ارزهای دیجیتال، به ویژه بیت کوین است که فشار زیادی بر سیستم برق کشور وارد آورده است. استخراجی که دولت ایران آن را به رسمیت شناخته است.

در این گزارش آمده: دولت ایران در سال 2019، استخراج ارزهای دیجیتال را به رسمیت شناخت و به معدنچیان این حوزه که مجوز دریافت کرده‌اند، اجازه ماینینگ با اعمال تعرفه‌های خاص برق را داد، با این حال، حدود 85 درصد از استخراج رمزارزها در ایران به صورت غیرقانونی انجام می‌شود که بار سنگینی بر شبکه برق تحمیل می‌کند.

در ادامه گزارش AP تاکید شده که بر اساس تخمین‌ها، ایران در سال 2021 موفق به پردازش 1 میلیارد دلار تراکنش بیت کوین شده است؛ رقمی که اکنون به دلیل افزایش ارزش بیت کوین، احتمالاً به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و به افزایش ماینینگ در این کشور منجر شده است، چراکه می‌بینیم خاموشی‌ها پس از افزایش ارزش بیت‌کوین از 67 هزار دلار به بیش از 100 هزار دلار آغاز شده است.

وضعیتی که آسوشیتد پرس آن را اشتهای زیاد به استخراج ارزهای دیجیتال توصیف کرده و تاکید نموده که این افزایش اشتها موجب بروز مشکلات جدی برای شبکه برق در ایران شده است؛ بروز مشکلات برای شبکه‌ای که از قبل هم تحت فشار قابل توجهی قرار داشت و در نتیجه این افزایش فشار، خاموشی ها بروز کرده است.

البته این رسانه غربی به این گمانه زنی اکتفا نکرده و در ادامه با ذکر برخی مسائل سیاسی، تاکید کرده که از دیگر برنامه‌های رو به توسعه ایران، برنامه هسته‌ای است تا به مخاطبانش القا کند که مشکلات ایران محدود به خاموشی برق و مشکلات زیرساختی در این حوزه نیست و برای حل این چالش ها، چاره ای جز تنش زدایی بین المللی، آن هم به قید فوریت، ندارند!

ارسال نظرات
بی توجهی مسئولان به زنگ هشداری که به صدا در آمده؛ ورود صرافی‌های رمزارز به ظاهر خارجی به بازار ایران!