یارانه ۴۰۶ میلیون دلاری آمریکا برای استقلال از تایوان!
به گزارش «نبض فناوری»، وزارت بازرگانی ایالات متحده اعلام کرد که کمک مالی ۴۰۶ میلیون دلاری به شرکت تایوانی گلوبال ویفر (GlobalWafers) برای افزایش تولید ویفرهای سیلیکونی در خاک آمریکا نهایی شده است.
این کمک مالی بخشی از تلاشهای دولت بایدن برای تقویت زنجیره تأمین داخلی نیمههادیها و کاهش وابستگی به تولیدات آسیایی است. تولید چیپهای پیشرفته که نیاز بازار به آنها روزافزون شده و ۸۰ درصد آن در جنوب شرقی آسیا تولید میشود.
به گفته وزارت بازرگانی، این بودجه به پروژههای این شرکت در ایالتهای تگزاس و میزوری اختصاص خواهد یافت که برای تولید ویفرهای سیلیکونی طراحی و اجرا میشوند. محصولی که نقش عایق را ایفا میکند و در صنایع هاص و حساس مثل تولید چیپها و همچنین صنایع هوایی و فضایی کاربرد دارند.
البته سیاست آمریکا در گذشته، تولید محصولات مورد نیاز در کشورهای دیگر بوده است و اساسا عامل رشد تایوان، اعمال چنین سیاستی است اما حالا اوضاع تغییر کرده تا جایی که نیاز به این محصول به شدت افزایش یافته است.
از جمله عوامل این افزایش نیاز، گسترش برق آسا و وسیع هوش مصنوعی است که به شدت بر شمار مشتریان چیپها افزوده است، آن هم در شرایطی که تولید این چیپها حتی کفاف نیاز برخی غولهای فناوری در جهان را هم نمیدهد و صف پیش خرید برای این محصولات شکل گرفته است.
وضعیتی که موجب شد شرکت گلوبال ویفر با عقد قراردادی با ایالات متحده، گسترش تولید را در دستور کار قرار دهد و یارانه عظیم ساد شده، در حقیقت بخشی از تعهد دولت آمریکا برای تحقق این سرمایهگذاری مشترک است که سهم شرکت تایوانی در آن چهار میلیارد دلار است.
پروژه مشترک و بزرگی که حتی از حیث ایجاد شغل هم قابل توجه است تا جایی که آمریکایی ها بر ایجاد بالغ بر ۲۵۰۰ شغل بواسطه آن هم تاکید دارند. این در حالی است که ضوابط تولید در آمریکا متفاوت است و شرکت تایوانی تن به تمام باید و نبایدهای مرتبط با آن داده است.
از دیگر نکات قابل توجه در این همکاری بین تایوان و آمریکا، غیرقابل تامین بودن برخی مواد اولیه مورد نیاز و موافقت طرف آمریکایی با واردات آن مواد است. نکتهای که با توجه به سیاستهای ترامپ در تغییر تعرفههای واردات، نگرانیهایی در خصوص آن وجود دارد.
این موضوع از این رو حائز اهمیت است که بر اساس توافقات قبلی، قرار است گلوبال ویفر در پروژههای مشترک دیگری هم در آمریکا سرمایه گذاری کند و احتمالا فرجام این سرمایهگذاری اخیر در شکلگیری یا لغو سرمایهگذاریهای آتی نقش ایفا خواهد کرد.
گفتنیست در حال حاضر، پنج شرکت بزرگ از جمله GlobalWafers، بیش از 80 درصد از بازار تولید این نوع ویفرها در جهان را در اختیار دارند و همچنین حدود 90 درصد از تولیدات ویفرهای سیلیکونی در جهان، در شرق آسیا متمرکز است.