کد خبر: ۴۳۷۵۰
|
۲۹ آذر ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۳

با «بوتو»، هنرمند میلیونر هوش مصنوعی آشنا شوید!

هوش مصنوعی هنر نمی‌فهمد و خلاقیت ندارد؟ خطر توسعه هوش مصنوعی هر شغلی را تهدید کند، هنر را تهدید نمی‌کند؟ کمی درباره این سوالات فکر کنید و بعد قصه «بوتو» را بخوانید که هنرمندی شناخته شده و میلیونر است و پشت پرده‌ای عجیب و چه بسا هراس‌آور دارد!

با «بوتو»، هنرمند میلیونر هوش مصنوعی آشنا شوید!

به گزارش «نبض فناوری»، بوتو یک «هنرمند هوش مصنوعی غیرمتمرکز» است که آثارش میلیون‌ها دلار فروش داشته‌اند و به اصطلاح «میلیونر» محسوب می‌شود؛ بله هوش مصنوعی‌ای که میلیون‌ها دلار با فروش آثارش به دست آورده است!

به تصاویر فوق دقت کنید. خالق این تصاویر، هنرمندی به نام بوتو است که با نمایش آثارش در نمایشگاه ساتبیز نیویورک، بیش از ۴ میلیون دلار فروخته است. فروش آثاری که به واسطه پردازنده‌های گرافیکی یا همان جی پی یو (GPU) خلق شده‌اند.

به عبارت بهتر، بوتو هنرمند غیرمتمرکز و البته نیمه‌خودمختار است که در سال ۲۰۲۱ توسط ماریو کلینگمن (هنرمند آلمانی)، سیمون هادسون (کارآفرین رسانه‌ای) و زیو اپستاین (دانشمند کامپیوتر و طراح) ایجاد شده است و چیزی شبیه دال ای (DALL-E)، هوش مصنوعی تصویرساز شرکت اوپن ای آی است.

البته بوتو با امثال خودش یک فرق مهم و اساسی دارد؛ اینکه در مدل‌سازی آن «سلیقه» مدنظر قرار گرفته و در نتیجه، خروجی‌اش، انتخاب دلپذیرترین تصویر از میان تصاویر تولیدشده است. انتخابی بر مبنای سلیقه‌هایی
که از جامعه مخاطبان دریافت کرده است.

به عبارت بهتر، آثاری که بوتو تولید و عرضه می‌کند، با سلیقه مخاطبان هماهنگ شده و در نتیجه، مطلوب هنرمندان زیادی است را انتخاب می‌کند. روش کاری که حالا توسعه هم یافته است، به این صورت که علاقمندان بوتو می‌توانند ارز دیجیتال مربوط به آن یعنی $Botto را خریداری کرده و بر مدیریت و توسعه آن تاثیر بگذارند.

البته سازندگان بوتو به این تغییر اکتفا نکرده‌ اعلام کرده‌اند که به زودی نسخه‌ای اصلاح‌شده از مدل زبانی بزرگ Mistral و یک پایگاه دانش را به آن اضافه خواهند کرد که به بوتو امکان صحبت کردن درباره آثار هنری تولیدی‌اش را خواهد داد. 

آنها تاکید دارند که این تصمیم موجب خواهد شد که افزون بر تعمیق ارتباط این هنرمند با مخاطبانش، بوتو در مسیر دانش افزایی و توسعه شخصیت و علایقش قرار خواهد گرفت تا جایی که ممکن است بتواند بدون محدودیت‌ (مثل خلق آثار حاوی تصاویر نامناسب و یا خشونت بار)، اثر خلق کند.

نگاهی که انتقادات جدی به دنبال داشته است، از جمله اینکه آیا چنین کاری اخلاقی است؟ آیا اساسا می‌توان آثار دیگران را به مدل هوش مصنوعی عرضه کرد و بعد اجازه داد بر مبنای آنها و به گونه‌ای که کپی کاری قابل اثبات نیست، تا زمان بی پایان و برای همیشه، اثر خلق کند؟

و حتی این سوال کلیدی‌تر  که آیا کار بوتو مصداق سرقت ادبی و هنری نیست؟ اگر سرقت نیست و بوتو را باید مشابه هنرمندی در نظر گرفت که مثل هر کدام از ما، آموخته و آموخته‌هایش را به کار می‌بندد، آیا اتفاقی منصفانه رقم خورده یا زمینه شکست همیشگی انسان‌های هنرمند فراهم آمده است؟!

سوالاتی که پاسخ دادن به آنها ساده نیست و در آینده سخت تر هم خواهد شد. اینجاست که ماجرای بوتو تامل برانگیز می‌شود. هوش مصنوعی ای که معلوم نیست ایده ارزشمند هنری است یا راهی برای کسب درآمد از هوش مصنوعی و ارز دیجیتال؟ 

نظر شما در این باره چیست؟

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
هوش مصنوعی همه مشاغل رو از بین می بره؛ یکی دیرتر و یکی زودتر!
مقاومت جلوش احمقانه ست. باید باهاش کنار بیایم و امیدوار باشیم که شغل ما دیرتر از بین بره و تا روزی که از بین نرفته، جهانیان برای مقابله با آثارش از جمله بیکاری، راهی پیدا کرده باشن!
0
0
بی توجهی مسئولان به زنگ هشداری که به صدا در آمده؛ ورود صرافی‌های رمزارز به ظاهر خارجی به بازار ایران!