ارتباطات در کشور اولویت بندی میشود؛ یک پله عقبتر از برق!
به گزارش «نبض فناوری»، در نتیجه اعمال خاموشیهای سراسری در کشور، مشکلی تازه خودنمایی کرده که ابعاد بسیار بزرگی دارد. آنقدر بزرگ که حلوفصلش نیازمند تدابیری طولانی مدت است و از این رو مسئولان را مجاب به اتخاذ تدابیری موقتی نموده است.
صحبت درباره قطع ارتباطات موبایلی در نتیجه قطع برق است که اگرچه مشکلی ریشهدار و کهنه است، اما تا پیش از شروع قطع برق، کمتر کسی از ابعاد وسیع آن اطلاع داشت؛ اینکه با قطع برق، موبایلها هم از کار میافتند، چه برای تماس و چه اینترنت!
اما آیا این طبیعی است که با قطع برق، موبایل هم از کار بیافتد؟ پاسخ به این سوال منفی است چراکه ایستگاههای ارتباطی موبایل یا همان بیتیاِس ها، میبایست مجهز به باتریهایی باشند که در مواقع قطعی و اختلال برق، انرژی مورد نیاز آنها را تامین کند.
این در حالی است که عمده BTS های کشور به دلایل مختلف از این حیث دچار مشکل هستند، یعنی یا باتریهایشان به کل خراب است و یا باتریهای فرسوده و مستهلک شدهای دارند که تنها زمان کوتاهی کارایی دارد و در نتیجه، قطع برق منجر به از کارافتادن دکلهای ارتباطی و مختل شدن ارتباطات در محدوده تحت پوشش آن دکل میشود.
اشکالی که به تاکید فعالان این حوزه، نتیجه سلسله اتفاقات و تصمیمهایی است که در سالهای متمادی در این حوزه اتخاذ شده است، از جمله عدم افزایش تعرفهها به مدت چندین سال که اپراتورها را از توسعه بازداشته و حتی مانع از نگهداری زیرساختها از جمله تعویض به موقع باتریها شده است.
منتظر خاموشی اینترنت و ارتباطات موبایلی با قطع برق باشید!
درباره حدود ۵۰ هزار بی تی اس اپراتورهای مختلف در کشور سخن میگوییم که با بروز مشکل، شرکت ارتباطات زیرساخت با برگزاری جلساتی با اپراتورها، کوشید مشکلشان را رفع کند و حالا وزیر ارتباطات تلویحا تاکید کرده که حل مشکل همهشان ممکن نیست و قرار است تنها ۱۰ درصدشان درست شوند.
آن گونه که ستار هاشمی در جمع خبرنگاران گفته، حدود درصد سایتهای موجود در کشور یعنی ۵ هزار سایت شناسایی کردهاند تا مورد توجه جدی قرار داده و بخشی از آنها را با ظرفیت داخلی و بخش دیگر را با دریافت مجوز واردات و تامین از خارج، برای پایداری ارتباطات، مهیا کنند.
اما کدام سایتها؟ وزیر ارتباطات توضیح چندانی در این باره ارائه نداده و تنها اشاره کرده که این درصد، بر اساس اولویتهایی مانند پوشش جمعیتی انتخاب شدهاند. گزارهای که معنایش، شامل شدن اغلب بیتیاسهای واقع در اغلب مناطق شهرهای پرجمعیت و بزرگ است.
این در حالی است که بر اساس متر و معیار اعلام شده توسط وزیر، مناطق کم جمعیت مانند شهرهای کوچک، بخشها، روستاها و حتی بخشهای کم جمعیت شهرهای بزرگ، در اولویت این اقدام نیستند و با هر قطعی برق، یا ارتباط موبایلی و اینترنت را از دست میدهند یا زمان کوتاهی بعد از خاموشی، به این مشکل دچار میشوند!
اتفاقی قابل نقد که نه تنها با طرحهای کلان کشور مانند تمرکززدایی و توجه به مناطق کم برخوردار در تضاد است، که حتی با قطع برق هم قابل مقایسه نیست چراکه برخلاف آن، عادلانه توزیع نمیشود و قرار است آنهایی که کم برخوردارتر هستند، گرفتار قطع ارتباط باشند و آنهایی که برخوردارتر هستند، با قطع برق، موبایلشان از کار نیافتد!