خالی فروشی طلا با پرکردن بیلبوردها در سراسر کشور!
![](/files/fa/news/1403/10/1/124473_561.jpg)
به گزارش «نبض فناوری»، با تدوام تورم و روند سقوط ارزش پول ملی کشورمان، بازار خرید و فروش جایگزینهای پول به شدت داغ است و بسیاری از مردم میکوشند تا دارایی های نقدی خود را تبدیل به امثال ارز و طلا کنند تا مانع از سقوط ارزشش شوند. سناریویی که متاسفانه سالهاست در کشورمان باب شده اما حالا اجرایش دشوارتر از قبل شده است.
از جمله دلایل دشوار شدن این تبدیل، افزایش شدید قیمت امثال ارز و طلا است که نه تنها ریسک این تبدیل را زیادتر کرده، که اساسا این کار را برای بسیاری از مردم غیرممکن ساخته است چراکه خرید یک تکه طلا یا چند برگ اسکناس خارجی، نیازمند صرف چند صد میلیون ریال است و در نتیجه، خرید طلا و ارز، تبدیل قابل اجرایی برای بسیاری از مردم نیست.
در نتیجه این وضعیت است که میبینیم بازار خرده فروشی ها داغ شده و امثال صندوق طلا، به گوش مردم آشنا شده و رونق یافته است. بازاری که در تبلیغاتش تاکید میشود که سرمایه گذاری در آن با هر مبلغی ممکن است و با تکیه بر این شعار، روز به روز بر شمار مشتریانش افزوده میشود تا جایی که شاهد شکل گیری نسخههای متفاوتی از آن هستیم.
در این بازار نوظهور (که چند مجموعه با انبوه تبلیغات و بیلبوردها، میکوشند بازارش را داغ کرده و مردم را به سرمایهگذاری در آن ترغیب نمایند)، تاکید میشود که مبالغ پرداختی شما صرف خرید طلای واقعی میشود، با این مزیت که میتوانید طلای خریداری شده را دریافت نکرده و نزد شرکت نگه دارید و هر زمان که مایل به خرید و فروشش باشید، به سادگی برایتان مقدور خواهد بود.
کسب و کاری که نگرانی بزرگ پیرامون آن وجود دارد؛ اینکه آیا شرکت های فعال در این حوزه، تنها به میزان طلایی که دارند اقدام به فروش و جذب سرمایه میکنند یا بی حساب و کتاب به فروش مشغول هستند و از فقدان نظارت، نهایت بهره را میبرند؟ ابهام بزرگی که نهادهای نظارتی را هم به واکنش واداشته و تدابیری برای مقابله با خالی فروش احتمالی اعلام شده است.
این در حالی است که شنیدههای خبرنگار ما حکایت از آن دارد که به رغم تاکیدات صورت گرفته، برخی از شرکتهای فعال در این عرصه با قوت در حال خالی فروشی هستند و به عبارت بهتر، خیلی بیشتر از طلایی که در اختیار دارند، فروختهاند و انبوه سرمایه مردم را بی هیچ پشتوانه خاصی در اختیار گرفتهاند!
پدیدهای نگران کننده که پیشتر هم به اشکال مختلف در کشورمان شاهد شکل گیری اش بودهایم و در بسیاری از موارد، فرجام فاجعه باری به دنبال داشته است؛ از انبوه تعاونیهای مسکن و شرکت های لیزینگ خودرو که به مردم تاکید داشتند مبالغ پرداختی شان صرف خرید ملک میشود و در نتیجه فقدان نظارت، چندین برابر ظرفیت فروختند و شمار زیادی مال باخته برجای گذاشتند تا آنهایی که از تب و تاب تورم سودجویی کردند.
یک نمونه از سودجویان این عرصه، شرکتی بود که مدعی فروش سکه طلا بود و بعد ثابت شد که تنها به مردم رویا فروخته و جمع کثیری مال باخته برجای گذاشت و در نهایت حتی مشخص نشد که قصور و تقصیر کدام نهاد یا نهادها، عرصه را تا این حد برای سوءاستفاده این شرکت از اوضاع متلاطم روحی جامعه فراهم آورد؟! رخدادی که بیم تکرار آن با صندوق های طلا در آینده نزدیک میرود.
وضعیتی که شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که بار دیگر در آستانه تکرارش قرار داریم چراکه بنرهای شهری و فضای مجازی پر شده از تبلیغات صندوق های طلا، در حالی که خبری از نظارت موثر بر این مجموعه ها نیست و مسئولان به شعارهای کلی و وعده هایی برای مقابله با خالی فروشی در این شرکت ها بسنده کردهاند و مردمی که از تورم به ستوه آمدهاند، چارهای جزی سپردن سرمایه هایشان به این شرکت ها نمیبینند.
وضعیتی که آینده تیره و تاری از این سرمایه گذاری ترسیم میکند. دورنمای وضعیتی هشداردهنده و نگران کننده که امیدواریم در سایه تدابیر فوری مسئولان، تغییر کند، اما برای روشن شدن ابعاد وسیع آن، در روزهای آتی جزییاتی نگران کننده و هراس آور از آن را با شما در میان خواهیم گذاشت!