کد خبر: ۴۴۰۱۵
|
۱۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۵:۱۸
شروع دوباره موج اعتراض به فیلترینگ در ایران؛

از کارزار «فیلتر توئیتر (X) را بردارید» تا ضرورت حذف «پرچم بلاهت»!

موج اعتراض به فیلترینگ که دو سه هفته بود فروکش کرده بود، حالا بار دیگر داغ شده و فضای یک شبکه اجتماعی خاص برای ایرانیان را در بر گرفته است.

به گزارش «نبض فناوری»، با برگزاری نشست شورای عالی فضای مجازی با دستور کار بررسی طرح رفع فیلترینگ و تصمیمی که در آن جلسه اتخاذ شد، موج بزرگ و فراگیر اعتراض به فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در ایران که مدت‌ها بود فراگیر شده بود، تا حد زیادی فروکش کرد چراکه واتس‌اپ بعد از دو سال و اندی رفع فیلتر شد و گوگل پلی هم در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفت.

اتفاقی که این گزاره را تقویت می‌کرد که رفع فیلتر آغاز شده و قرار است ادامه دار باشد. نکته‌ای که مسئولان عایل رتبه از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بر آن تاکید داشتند و حالا رئیس جمهور نیز آن را مورد تاکید قرار داده است، اما به دلایلی، برخی در رقم خوردنش تردید‌های جدی دارند.

ریشه این تردید‌ها را می‌توان در منتشر نشدن مصوبه ۳۲ بندی شورای عالی فضایی مجازی برای رفع فیلتر در کشور جست‌وجو کرد، در حالی که بر اساس گفته‌ها و شنیده ها، این مصوبه شامل مواردی است که بیشتر بر تداوم فیلترینگ تاکید دارند تا رفع فیلتر، از جمله مذاکره با شبکه‌های اجتماعی جهانی برای پذیرفتن شروط کشورمان.

مذاکراتی مسبوق به سابقه که پیشتر در مواردی با امثال تلگرام و حتی اینستاگرام در دستور کار مسئولان کشورمان قرار گرفت، اما در نهایت به فیلترینگ این شبکه‌ها در ایران ختم شد. پایانی که با یادآوری‌اش، احتمال فیلترماندن امثال این اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی تقویت می‌شود نه رفع فیلترشدن‌شان.

اکنون اگر به این مورد، گنجاندن تدبیر ساخت سکوی حکمرانی پذیر (بخوانید "پوسته"!) برای عرضه امثال تلگرام و یوتیوب به مردم ایران، در صورت موفقیت آمیز نبودن مذاکره با این دو شبکه اجتماعی مشهور و بزرگ جهانی را هم اضافه کنیم، انتظار می‌رود که برخی نتیجه گیری کنند وعده پزشکیان پیش از انتخابات ریاست جمهوری برای رفع فیلترینگ در کشور، در نهایت در حد رفع فیلتر واتس اپ باقی بماند و فراتر نرود.

از کارزار «فیلتر توئیتر (X) را بردارید» تا ضرورت حذف «پرچم بلاهت»!

دورنمایی که با توجه به آن، پیش بینی می‌شد که موج رفع فیلتر که مدت‌ها بود در شبکه‌های اجتماعی در کشورمان در جریان بود و با پیروزی پزشکیان، در حکم مطالبه فراگیر برای تحقق وعده انتخاباتی وی، بازتولید شده بود، به فاصله کوتاهی از مصوبه شورای عالی فضای مجازی بار دیگر از سر گرفته شود و همین گونه هم شد.

در ساعات و روز‌های اخیر، شبه پویشی با محور رفع فیلتر ایکس (توییتر سابق) در این شبکه اجتماعی به راه افتاده که تاکید دارد تداوم این فیلترینگ آسیب زاست و بایستی سریعتر رفع شود، به ویژه آنکه اغلب مسئولان کشور در این شبکه اجتماعی به صورت رسمی حضور دارند و مواضع شان را در ایکس به اطلاع عموم می‌رسانند.

حضور مسئولان در ایکس به قدری فراگیر است که با تشکیل دولت سیزدهم، بسیاری از افرادی که در آن دولت پست و سمت می‌گرفتند، این خبر را با نوشتن «بسم الله الرحمن الرحیم» در توییتر (آن موقع "توییتر" نام داشت و هنوز توسط ایلان ماسک خریداری نشده و تغییر اسم نداده بود) به اطلاع عموم می‌رساندند!

پیام‌هایی بسیار مهم که در شبکه اجتماعی فیلتر شده، مخابره می‌شد و حتی ایجاد نسخه بومی توییتر در کشور هم نتوانست به این شیوه اطلاع رسانی پایان دهد. عجیب اینکه افزون بر مسئولان، دفتر حفظ و نشر رهبر انقلاب هم از توییتر استفاده می‌کرد و می‌کند تا این سوال عجیب بی پاسخ بماند که چگونه چنین چیزی ممکن است؟!

سوالی که عطااله مهاجرانی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان و از فعالان نام آشنای این شبکه اجتماعی، تعبیر جالبی برای یادآوری آن به کار برده و تاکید داشته که وقتی دفتر رهبری، روسای قوا، نمایندگان مجلس و همه از ایکس استفاده می‌کنند، فیلتر بودن آن نشانه بلاهت است. بلاهتی که آن دسته از نمایندگان موافق فیلترینگ که در ایکس صفحه دارند، پرچم دارش هستند!

از کارزار «فیلتر توئیتر (X) را بردارید» تا ضرورت حذف «پرچم بلاهت»!

 

ارسال نظرات
بی توجهی مسئولان به زنگ هشداری که به صدا در آمده؛ ورود صرافی‌های رمزارز به ظاهر خارجی به بازار ایران!