اینترنت طبقاتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی؟!/ وزارت ارتباطات: به ما ارتباطی ندارد!
به گزارش «نبض فناوری»، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش، از تهیه گزارشی مستدل و مفصل در این باره و ارسال آن به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه برای رفع مسدودی این پلتفرم برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی خبر داد.
وی تاکید کرد: پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم به نتیجه برسد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز خوشبختانه در این موضوع پیشقدم و پشتیبان ما است و خیلی باور داریم که این اتفاق خواهد افتاد.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به مشکلی دیگر به مهر گفت: استفاده یکسری از دانشجویان ما از اینترنت با توجه به رشته خاصی که دارند بسیار بالاست و به حجم بالایی از اینترنت نیاز دارند. با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صحبت کرده ایم و خوشبختانه استقبال شد که اینترنت تا حدی رایگان و با حجم خیلی بالا در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گیرد.
وی در خصوص رایزنی با وزارت ارتباطات افزود: پیشنویس تفاهمنامه را برای وزیر ارتباطات ارسال کردهایم و مجدداً با وی صحبت کردیم ایشان نیز بر سر وعده خود هستند و بهزودی آن نیز اجرایی خواهد شد.
وعده مخالفت با اینترنت طبقاتی از یاد رفت؟!
انتشار این خبر واکنشهایی به دنبال داشت، چراکه یادآور طرح اینترنت طبقاتی است؛ اینکه اقشار جامعه به دستههای متفاوتی تقسیم شوند و بسته به کار و فعالیتی که میکنند، دسترسیهای متفاوتی به پلتفرمهای مختلف داشته باشند. چیزی شبیه همین ایده که دانشگاهیها به فلان سکوی خارجی که فیلتر شده است، دسترسی داشته باشند و فیلتر برای مردم عادی باشد.
طرحی که سابقه آن به چند سال قبل باز میگردد و به طور ویژه در مقطعی با قوت پی گرفته شد و اعتراضهای زیادی به دنبال داشت و در نهایت از دستور کار خارج گردید چراکه تبعیضی آشکار را شامل میشد. تبعیضی که مخالف ارزشهای کشورمان است و به تاکید کارشناسان، تن دادن به آن عواقب شومی به دنبال خواهد داشت.
البته اینترنت طبقاتی (که در این سالها چندبار تغییر نام هم داده و مثلا گاه "مدیریت هوشمند" لقب گرفته!) نسخهای است که از چندین سال قبل در برخی سطوح در حال اجراست، اما تبدیل آن به راهکار اصلی و گسترش آن، مساله غیرقابل قبولی به نظر میرسد که صف بندی مسئولان را هم به دنبال داشته است.
این را میشود از اظهارات موکد سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره دریافت که بارها گفته» به اینترنت طبقاتی اعتقادی نداریم «و یادآوری کرده که خواسته مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان هم پیگیری مطالبات مردم در این زمینه، یعنی رفع محدودیت اینترنت است.
وزارت ارتباطات: به ما ارتباطی ندارد!
در پی انتشار اظهارنظر وزیر علوم و تقویت این شائبه که قرار است بار دیگر اینترنت طبقاتی به شکلی دیگر در دستور کار قرار گرفته است و مذاکره وزرای علوم و ارتباطات را برای حل موردی و خاص آن را در پی داشته است، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات بار دیگر تاکید کرد: «مخالف اینترنتی طبقاتی هستیم.»
علیرضا عبداللهینژاد در این باره گفت: موضوع مورد اشاره وزیر محترم علوم، یک توافق بین وزارت علوم و دادستانی مبتنی بر یک آیین نامه کارگروه تعیین مصادیق است و ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد؛ تا آنجایی که اطلاع دارم این دسترسی مخصوص محیطهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی است.
وی افزود: احتمالا منظور جناب آقای دکتر سیمایی صراف، وزیر محترم علوم از بردن نام وزارت ارتباطات، بحث رایگان کردن اینترنت در دانشگاهها است، نظر وزارت ارتباطات [درباره اینترنت طبقاتی] را قبلا وزیر ارتباطات صریحا اعلام کرده است که مخالفت با این کار است.