کد خبر: ۴۴۵۴۴
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۷

بانک مرکزی قصد دارد با چند گل، بهار را بفروشد؟!

در حالی که خوب می‌دانیم با یک یا چند گل بهار نمی‌شود، اما به نظر می‌رسد که بانک مرکزی قصد دارد چنین کاری کند!

به گزارش «نبض فناوری»، به فاصله یک ماه و نیم از انسداد درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز، بانک مرکزی که دستور این کار را صادر کرده، حالا با در اختیارگرفتن اطلاعات جامعی از چند صرافی کوچک رمزارز در کشور، اقدام به بازگشایی درگاه پرداخت آن‌ها نموده است.

اما این اقدام چه معنایی دارد؟ آیا بانک مرکزی با باز کردن درگاه چند صرافی کوچک، قصد دارد توپ را به زمین صرافی‌های رمزارز بیندازد و اعلام کند که از نظر این نهاد، مشکلی برای بازگشایی وجود ندارد و اگر باقی صرافی‌ها همچنان درگاه پرداخت ندارند، این خود آن‌ها هستند که از ارائه داده‌های درخواستی سر باز زده‌اند؟

یا شاید هدف این است که اثبات شود زور بانک مرکزی می‌رسد و باقی صرافی‌ها نیز تنها در صورتی که داده‌های کاربران خود را در اختیار این نهاد قرار دهند، قادر خواهند بود به فعالیت ادامه دهند؟ تلاشی برای شکستن سد تعریف شده توسط انجمن فین‌تک که اعلام کرده بود اطلاعات کاربران، خط قرمز این کسب‌وکارهاست و حالا بانک مرکزی با بازگشایی درگاه چند صرافی ثابت کرده آن سد شکسته شده است!

یکی دیگر ابهامات در این خصوص این است که بازگشایی چند صرافی کوچک رمزارز، تنها تلاشی برای آمارسازی است؛ این که می‌توان با باز کردن درگاه چند صرافی کوچک، اعلام کرد که مثلا فلان درصد از صرافی‌های رمزارز فعال شده‌اند، در حالی که می‌دانیم از نظر تعداد کاربران، تنها مشکل درصد بسیار کوچکی از ایشان حل شده است!

از سوی دیگر، این پرسش هم مطرح است که آیا نتیجه و فرجام اقدام تازه بانک مرکزی، پدید آوردن فضای ضد رقابتی نیست؟ آیا باز گذاشتن درگاه تنها برای صرافی‌هایی که اطلاعات کاربران را ارائه می‌دهند، به معنای سوق دادن کاربران از صرافی‌های بزرگ با درگاه مسدود، به صرافی‌های مورد تأیید بانک مرکزی که همه اطلاعات را تسلیم این نهاد می‌کنند، نیست؟ اگر چنین باشد، آیا این اقدام نوعی تخلف به شمار نمی‌رود؟

بانک مرکزی قصد دارد با چند گل، بهار را بفروشد

همه این‌ها در حالی است که بانک مرکزی اگر داعیه تنظیم گری این حوزه را دارد، بایستی پیامد‌های تصمیمش را مورد توجه قرار دهد. بالغ بر چهل روز از انسداد درگاه‌های پرداخت و دیگر شیوه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز گذشته و این مساله موجب شده که اوضاع در این حوزه بحرانی باشد و برخی کاربران به صرافی‌های خارجی و فعالیت زیرزمینی و غیرشفاف روی آوردند.

وضعیت غیرقابل قبولی که می‌تواند مخاطرات امنیتی و اقتصادی جدیدی برای کشور به وجود آورد و بر این اساس، بانک مرکزی موظف است که حل مشکل را در اولویت قرار داده و با تمام توان برای تدبیر این وضعیت و پایان دادن به بحران اقدام کند؛ با برگزاری جلسات متعدد با فعالان حوزه و کارشناسان و تلاش برای یافتن راه برون رفت از وضعیت بحرانی.

تلاشی همه جانبه برای پایان دادن به بحرانی که در روز‌های اوج گیری بازار رمزارز‌ها در جهان، گریبان کاربران ایرانی را گرفته است و با کمال تعجب، به نظر نمی‌رسد که برای بانک مرکزی مساله‌ای حائز اهمیت باشد! آن هم در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشورمان خوب نیست و غائله به وجود آمده در اکوسیستم رمزارز‌ها در کشورمان، توسط این نهاد یعنی بانک مرکزی رقم خورده است.

انبوه سؤال‌های که هنوز پاسخی برای آن‌ها ارائه نشده و شاهد هیچ تلاشی برای پاسخ دادن به آن‌ها هم نیستیم و تنها رویداد رقم خورده، بازگشایی درگاه پرداخت ریالی چند صرافی رمزارز با کاربران اندک است. اینجاست که با در نظر گرفتن این نکته که میلیون‌ها کاربر ایرانی این حوزه در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند، باید گفت بانک مرکزی با گشایش محدود چند درگاه، نمی‌تواند مدعی شود که بهار از راه رسیده است!

 

ارسال نظرات
گفت‌وگو با مدیرعامل و بنیانگذار «رایان پست»: به دنبال رهایی تجارت الکترونیک از مشکلات عمیق لجستیکی هستیم!