بانک مرکزی را به عنوان «رگولاتور بخشی» پذیرفتیم اما نقدهایمان پابرجاست

به گزارش «نبض فناوری»، عیسی کشاورز، رئیس هیاتمدیره یوبیتکس و عضو انجمن صرافان رمزارز ایران، با انتقاد از سیاستهای بانک مرکزی در قبال صرافیهای رمزارزی، اعلام کرد که باوجود ارائه اطلاعات مالی این شرکت و مدیران آن به شاپرک و بازگشایی درگاه پرداخت این صرافی، همچنان نقدهای جدی به فضای نظارتی دارند و موضعشان در این خصوص تغییر نکرده است.
وی با انتقاد از عدم گفتوگوی بانک مرکزی با بخش خصوصی، این رویه را «مسالهای بغرنج» توصیف کرد و گفت: فعالان این حوزه با بیش از یک دهه تلاش، اکوسیستمی ایجاد کردهاند که توانسته اعتماد کاربران را جلب کند و جامعهای میلیونی را تحت پوشش قرار دهد. اما متأسفانه آن گونه که شایسته احترام هستند، با آنها برخورد نشده است.
کشاورز با ابراز تأسف از برخوردهای صورت گرفته با اکوسیستم، به ظرفیتهای گسترده بازار رمزارزها اشاره کرد و گفت: این بازار، بهرغم برخی تهدیدات نظیر سفتهبازی، پولشویی و کلاهبرداریهای احتمالی، از فرصتهای اقتصادی قابلتوجهی برای جامعه و کشور برخوردار است و چشم بستن بر این فرصتها و صرفاً تمرکز بر تهدیدها، تصمیمی دور از عقلانیت است.
وی در ادامه تاکید کرد: اکوسیستم رمزارزی کشور، مشکلی با نظارت بانک مرکزی ندارد، اما انتظار این است که این نهاد بهجای برخوردهای ناگهانی، رویکردی تعاملی و گفتوگو محور را در پیش بگیرد و مانع از نابودی زحماتی شود که در این حوزه کشیده شده است، چراکه در نتیجه اقدامات اخیر، اکوسیستم در وضعیت شکنندهای قرار گرفته است.
عضو انجمن صرافان رمزارز افزود: بعد از انسداد ناگهانی درگاههای صرافی های رمزارز هم اعلام کردیم که بانک مرکزی را به عنوان رگولاتور بخش پرداخت میپذیریم، چراکه میدانیم پرداختها تحت مدیریت این نهاد پولی و مالی قرار دارد اما حوزه رمزارز وسیع تر از رمزپول است و انواع دیگری دارد که باید رگولاتورهای دیگر درباره آن اظهار نظر کنند و این گونه نباشد که بانک مرکزی یک شبه تصمیم بگیرد و آن را اجرا کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از کشوقوس های صورت گرفته، سقف درگاه پرداخت این صرافی رمزارز تغییر کرده یا خیر؟، گفت: سقف درگاه پرداخت ما ۲۵ میلیون تومان بود که با همین سقف پرداخت باز شده و هنوز سقف ۲۰۰ میلیون تومانی برای یوبیتکس اعمال نشده است.
کشاورز در پاسخ به این سوال که در صورت طرح تقاضای دریافت اطلاعات کاربران و دارایی شان، چه واکنشی نشان خواهند داد؟، گفت: در صورت مطالبه اطلاعات کاربران توسط بانک مرکزی، قویا تاکید میکنیم که مجموعه ما آماده است تا نهضت انتقال دارایی کاربران به کیف پولهای شخصی (ولتها) را راهاندازی کند تا دارایی مردم در این کیفهای پول اختصاصی در اختیار خودشان باشد.