کد خبر: ۴۴۹۴۶
|
۱۸ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۹

تبدیل ضایعات بایجیو به باتری، نوآوری چینی برای آینده انرژی

دانشمندان چینی با استفاده از ضایعات نوشیدنی سنتی بایجیو، راهی نوین برای تولید باتری‌های سدیم یونی ارزان‌تر و پایدارتر ارائه کرده‌اند. اما هنوز با نسخه هاس صنعتی آن فاصله زیادی دارد. اما قدم مثبتی در این راه است.

به گزارش «نبض فناوری»، دانشمندان چینی با ابتکاری جدید از ضایعات نوشیدنی سنتی خود با نام "بایجیو" برای ساخت باتری‌های سدیم یونی استفاده کرده‌اند. این روش علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید به افزایش ایمنی باتری‌ها کمک می‌کند و گامی مهم در راستای حفظ محیط‌زیست به شمار می‌رود.

بایجیو که سال‌ها بخشی از فرهنگ چین بوده اکنون کاربردی فراتر از یک نوشیدنی پیدا کرده است. محققان دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین (UESTC) توانسته‌اند از رسوبات باقی‌مانده از فرآیند تولید این نوشیدنی، ماده‌ای کربنی برای ساخت آند باتری‌های سدیم یونی بسازند. این باتری‌ها به عنوان جایگزینی ارزان‌تر و ایمن‌تر برای باتری‌های لیتیوم یونی مطرح شده‌اند.

باتری‌های لیتیوم یونی با وجود عملکرد بالا، هزینه زیادی دارند و از نظر ایمنی چالش‌هایی را ایجاد می‌کنند. سدیم که در طبیعت به وفور یافت می‌شود، می‌تواند گزینه‌ای جایگزین باشد اما ساختار آند این باتری‌ها به دلیل اندازه بزرگ‌تر یون‌های سدیم نیازمند طراحی خاصی است. تیم تحقیقاتی پروفسور لیو شینگ‌چوان با استفاده از رسوبات بایجیو، ماده‌ای کربنی با ساختاری متخلخل تولید کرده‌اند که به بهبود عملکرد این باتری‌ها کمک می‌کند.

البته باتری‌های ساخته‌شده با این روش هنوز به سطح عملکردی باتری‌های تجاری نرسیده‌اند. اما پژوهشگران امیدوارند با توسعه فناوری و افزایش مقیاس تولید بتوانند از آن در ذخیره‌سازی انرژی برای شبکه‌های برق و خودروهای الکتریکی استفاده کنند.

این تحقیق، که نتایج آن در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از مواد دورریختنی برای توسعه فناوری‌های پایدار و نوآورانه بهره برد.

ارسال نظرات
گفت‌وگو با مدیرعامل و بنیانگذار «رایان پست»: به دنبال رهایی تجارت الکترونیک از مشکلات عمیق لجستیکی هستیم!