«برق من» با آپدیت دادن، به وضع سابق برگشت!

به گزارش «نبض فناوری»، اپلیکیشن «برق من» که برای مدیریت خدمات برق، از جمله مشاهده قبض و برنامههای قطعی برق، توسط شرکت توزیع نیروی برق ایران طراحی شده، اخیراً با یک بهروزرسانی جنجالی خبرساز شده بود. در این بهروزرسانی، قابلیت گرفتن اسکرینشات از صفحه برنامهریزی قطعی برق غیرفعال شده بود که واکنشهای گستردهای را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت.
«همه جای دنیا هر روز مدلهای هوش مصنوعی داره آپدیت میشه، اینجا هم اپلیکیشن برق من، در یک آپدیت دیگه اجازه نمیده از صفحه برنامه خاموشی اسکرینشات بگیری!»؛ این واکنش یکی از کاربران فضای مجازی به آپدیت یاد شده بود. آپدیتی که کاربر دیگر آن را «مسخره» خوانده و تاکید کرده بود که چرا به جای امکان اشتراک گذاری برنامه خاموشی با خانواده یا همسایگانش، جلوی اسکرین گرفتن از اپ را گرفتهاند؟!
یا انبوه واکنشهای دیگر که بعضا با طنز و حتی طعنه آمیخته بودند و نشان از نارضایتی عمیق کاربران از وضعیت کمبود برق در کشور و نحوه مدیریت اوضاع توسط مسئولان دارد؛ «واقعا حیف نیست برای اینکه بتونیم جدول خاموشیمونو چک کنیم ازمون پول نمیگیرن؟»، «حالا اسکرینشات بگیریم چی میشه؟ پایههای کشور متزلزل میشه یا ...»
انتقاداتی به حق که ظاهرا به گوش مسئولان هم رسیده است؛ این را میشود از آپدیت تازه این برنامه موبایلی دریافت که در آن بار دیگر امکان گرفتن اسکرینشات از برنامه قطعی برق فعال شده است؛ بازگشت به وضعیت سابق این برنامه موبایلی که پس از موجی از انتقادات کاربران در شبکههای اجتماعی و نارضایتی عمومی از محدودیت ایجادشده، رخ داده است.
نکته قابل تامل آنجاست که با حذف امکان گرفتن اسکرین شات از جدول خاموشیهای برق در اپلیکیشن، برخی آن را در راستای سیاست
مسئولان برای حفاظت از شبکه توزیع برق ذکر کرده و مستند این ادعا را شایعهای دانستند که مدتهاست مطرح است؛ اینکه مسئولان مایل نیستند برنامه خاموشی را منتشر کنند چون تجربه کردهاند که سارقان با اطلاع از برنامه قطعی برق، دست به کار شده و سیمها، کابلها و تجهیزات شبکه را به سرقت میبرند!
شایعهای نسبتا قدیمی که با آپدیت کذایی برق من تقویت شده بود و این نکته منفی، تنها یکی از آثار مخرب آن آپدیت عجیب بود. آپدیتی که برخی را به این نتیجه گیری سوق داد که مسئولان در مدیریت اوضاع ضعیف عمل کردهاند تا جایی که به یکباره و بدون بیان دلیل، با دستکاری بیهوده اپلیکیشن، حاشیه سازی میکنند و بعد که با موج انتقادات مواجه میشوند، بدون توضیح و تلاشی برای شفاف سازی، میکوشند آب رفته را به جوی برگردانند!
وضعیت غیرقابل قبولی که این سوال را به دنبال دارد که آیا بروز ناترازی عمیق در کشور، نتیجه و محصول چنین مدیریت پراشکالی نیست؟ براستی مدیریتی که میداند مردم از اوضاع خاموشی ناراحت هستند -و حق هم دارند- اما با اقدامی عجیب، موجب افزایش ناراحتی و دامن زدن به ناترازی میشود، آیا در دیگر عرصه ها عملکرد قابل دفاعی دارد یا حذف امکان اسکرین شات و بازگشت آن، مشتی است نمونه خروار؟!