کد خبر: ۴۶۲۳۰
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۴ | ۲۱:۰۰

ربات‌های چینی حالا می‌توانند حتی کوه‌ را هم جابه‌جا می‌کنند

یک مجموعه ساختمانی تاریخی با وزن عظیم ۷۵۰۰ تن در شهر شانگهای چین به کمک ارتشی از ربات‌های کوچک در حال جابجایی است تا فضا برای یک پروژه ساخت‌وساز جدید فراهم شود. این شاهکار مهندسی که بزرگترین پروژه جابجایی در نوع خود محسوب می‌شود، بار دیگر توانایی‌های فناورانه چین را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش «نبض فناوری»، به نقل از گجت نیوز، مجموعه هوایانلی که در دهه ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ ساخته شده، بخشی از منطقه تاریخی ژانگ‌یوان (Zhangyuan) با قدمت بیش از ۱۴۰ سال است. این ساختمان‌ها معماری خاصی دارند که ترکیبی از عناصر غربی و چینی است. به همین دلیل حفظ آن‌ها اهمیت زیادی داشت. چالش اصلی، چیدمان متراکم سازه‌های تاریخی و کوچه‌های باریک بود که امکان استفاده از ماشین‌آلات ساختمانی سنتی را برای توسعه زیرزمینی از بین می‌برد.

برای حل این مشکل مهندسان راهکاری خلاقانه را به کار گرفتند. آن‌ها از ۴۳۲ ربات راه‌رونده کوچک استفاده کردند. این ربات‌های چینی قادرند به آرامی سازه را از زمین بلند کرده و با سرعتی بسیار پایین آن را جابجا کنند. این فرایند دقیق و کنترل‌شده تضمین می‌کند که هیچ آسیبی به بنای تاریخی وارد نشود.

ربات‌های چینی حالا می‌توانند حتی کوه‌ را هم جابه‌جا می‌کنند

هوش مصنوعی و مدل‌سازی سه‌بعدی؛ مغز متفکر پروژه

این عملیات تنها به ربات‌های حرکتی محدود نمی‌شود. به دلیل فضای تنگ و محدودیت‌های موجود، تیم پروژه از ربات‌های حفار برای آماده‌سازی فونداسیون استفاده کرد که می‌توانند از راهروها و درگاه‌های باریک عبور کنند. همچنین ربات‌های مخصوصی با بازوهای تاشو برای جابجایی خاک به کار گرفته شدند که در فضاهایی به عرض تنها ۱.۲ متر نیز فعالیت می‌کنند.

ارسال نظرات