کد خبر: ۴۷۹۵۰
|
۱۸ آبان ۱۴۰۴ | ۱۶:۲۹

اجرای آزمایشی طرح «اینترنت تخصصی» در دانشگاه‌ها؛ دسترسی محدود به یوتیوب آغاز شد

نماینده مردم اردکان در مجلس از آغاز اجرای آزمایشی طرح «اینترنت تخصصی» در برخی دانشگاه‌های کشور خبر داد و گفت: هدف این طرح، فراهم‌سازی دسترسی علمی و آموزشی دانشگاه‌ها به پلتفرم‌های بین‌المللی از جمله یوتیوب است، نه ایجاد اینترنت طبقاتی.

اجرای آزمایشی طرح «اینترنت تخصصی» در دانشگاه‌ها؛ دسترسی محدود به یوتیوب آغاز شد

به گزارش «نبض فناوری»، مصطفی پوردهقان با اشاره به اجرای آزمایشی طرح «اینترنت تخصصی» در برخی دانشگاه‌ها گفت: طی روزهای اخیر، دسترسی دانشجویان و اساتید در تعدادی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران به پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب آزاد شده است.

وی افزود: این اقدام در چارچوب طرح اینترنت تخصصی انجام می‌شود که از مدت‌ها قبل در دولت گذشته مطرح و در دولت فعلی نیز ادامه یافته است. هدف از این طرح، تخصصی‌سازی دسترسی اینترنتی برای مراکز علمی و پژوهشی است تا بتوانند از منابع آموزشی جهانی با محدودیت کمتر استفاده کنند.

پوردهقان تأکید کرد: برخلاف برخی برداشت‌ها، این طرح به هیچ وجه به‌معنای طبقاتی‌کردن اینترنت نیست. رویکرد اصلی، ایجاد دسترسی هدفمند برای محیط‌های دانشگاهی و پژوهشی است تا جامعه علمی کشور بتواند در مسیر رشد و نوآوری حرکت کند.

اجرای آزمایشی طرح «اینترنت تخصصی» در دانشگاه‌ها؛ دسترسی محدود به یوتیوب آغاز شد

نماینده اردکان با بیان اینکه این طرح فعلاً در چند دانشگاه به‌صورت پایلوت اجرا می‌شود، گفت: نتایج این مرحله مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت تا در صورت موفقیت، در سطح گسترده‌تری اجرا شود. این پروژه با همکاری وزارت ارتباطات و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پیش می‌رود.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های کلان فضای مجازی کشور گفت: نمی‌توان از مردم خواست از پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب استفاده نکنند، اما در عین حال شاهد استفاده برخی گروه‌ها از همان فضا بود. چنین دوگانگی‌هایی باعث می‌شود مردم به استفاده از ابزارهای ناامن مانند فیلترشکن روی آورند که خطرات امنیتی و هزینه بالایی دارد.

پوردهقان افزود: مردم علاقه‌مند به استفاده از فضای دیجیتال هستند و باید بتوانند در چارچوبی امن و قابل نظارت از آن استفاده کنند. هدف اصلی، ایجاد توازن میان دسترسی آزاد، امنیت فرهنگی و حفاظت از داده‌های کاربران است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح اینترنت تخصصی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که ضمن پاسخ به نیازهای علمی مراکز آموزشی، دسترسی عمومی مردم نیز به شکل عادلانه فراهم شود. تنها در این صورت می‌توان از بروز نارضایتی‌های اجتماعی در حوزه فضای مجازی جلوگیری کرد.

به گزارش «نبض فناوری»،  از چند روز گذشته دسترسی به پلتفرم یوتیوب از طریق شبکه اینترنت داخلی دانشگاه تهران، به‌ویژه در خوابگاه‌ها آزاد و بدون فیلتر اعلام شده است. این موضوع به‌عنوان نخستین گام اجرایی طرح اینترنت تخصصی در حال بررسی و پایش نتایج است.

ارسال نظرات