کد خبر: ۴۸۱۵۲
|
۲۵ دی ۱۴۰۴ | ۱۴:۳۱
یادداشت

نتیجه سال‌ها سهل انگاری؛ خلأ بزرگ موتور جستجوی قوی ایرانی

نداشتن موتور جستجوی قوی ایرانی در شرایط محدودیت اینترنت،باعث اختلال جدی در زندگی مردم می‌شود و باید دولت‌ها چاره‌ای اندیشه کنند.

موتور جستجوی ایرانی

به یاد بیاورید با سنگ اندازی و عدم حمایت لازم دولت دوازدهم، برخی سکوهای ایرانی پس از فیلترینگ تلگرام در سال 97 چه وضعیتی داشتند و چقدر برای ارائه خدمات به کاربران با مشکلات زیرساختی روبرو شدند. امروز مخصوصاً با حمایت های دولت سیزدهم؛ ده‌ها میلیون نفر از کاربران ایرانی به راحتی از شبکه اجتماعی و پیامرسان ایرانی استفاده می کنند و این ظرفیت نیز وجود دارد که خدمات آنها به خارج از مرزها، بیش از آن چیزی باشد که امروز شاهد آن هستیم.

اما در برخی خدمات مربوط به فضای مجازی هنوز فرسنگ ها با آنچه که باید باشیم، فاصله داریم و از قافله عقب افتاده ایم. موتور جستجو یکی از ستون های اصلی در استفاده از فضای مجازی است و در مدیریت این فضا نیز نقش بسیار برجسته ای دارد. 

آمریکا، «گوگل» دارد؛ چین، «بایدو» دارد و روسیه نیز «یاندکس» دارد. چرا ما نباید موتورجستجوی قوی و در سطح جهانی داشته باشیم؟ در شأن کشورمان نیست که تا این اندازه، وابسته به گوگل آمریکایی باشد. تجربه این ایام نشان می دهد که باید به صورت جدی وارد عمل شویم. دولت ما به جای اینکه سرگرم حواشی شود و سنگ سکوهای خارجی دشمن را به سینه بزند، ضروری است که از نخبگان حمایت کند تا هرچه زودتر این نیاز ضروری کشور رفع شود.

پیامرسان های ایرانی

تجربه موفق پیامرسان ایرانی که این روزها همه مردم به صورت گسترده و موفق در حال استفاده از آنها هستند، باید موضوع رفع نواقص جدی جستجوگر ایرانی قوی را در اولویت مسئولین امر بگذارد. 

مصطفی گودرزی

ارسال نظرات
وبگردی