کد خبر: ۴۸۴۲۳
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۵ | ۱۴:۱۸
نشست وزرای گروه آسیا و اقیانوسیه در یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار ژنو

میدری: «ساختن جهانی هماهنگ، با صلح پایدار و رفاه همگانی» در گرو همکاری ملت‌هاست

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست برخط وزرای گروه آسیا و اقیانوسیه در یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار ژنو، با تأکید بر ضرورت مقابله با جنگ، سلطه و استثمار، پیشنهاد داد موضوع اجلاس سال آینده به «جنگ و کارگران جهان» اختصاص یابد تا کشورهای عضو با محکومیت جنگ و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها برای پیشگیری از آن، در مسیر تحقق صلح پایدار و رفاه همگانی گام بردارند.

به گزارش «نبض فناوری»، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور برخط در نشست وزرای گروه آسیا و اقیانوسیه در یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار در ژنو، دیدگاه‌های خود را درباره چالش‌های جهانی کار، صلح و توسعه مطرح کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به غیبت در این رویداد و ابراز خرسندی از حضور برخط در نشست، پرسش اصلی جهان امروز را همان پرسشی دانست که به روایت هرودوت، کوروش کبیر از پادشاه لیدیه پس از شکست او پرسید؛ اینکه «چرا جنگ و دشمنی به جای دوستی؟»

میدری با بیان اینکه جنگ تنها نمود آشکار یک نظام جهانی مبتنی بر ستیز، استثمار و سرمایه‌داری نظامی است، اظهار کرد: این نظام بر پایه بهره‌برداری از منابع انرژی، مواد خام معدنی، محصولات کشاورزی و نیروی کار ارزان شکل گرفته و بار اصلی آن بر دوش کارگران و کشاورزان، به‌ویژه در کشورهای جنوب، قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در منطق سرمایه‌داری نظامی، ثروتمند شدن و ثروتمند ماندن قدرت‌های جهانی در گرو محرومیت دیگران و اعمال خشونت برای حفظ این سلطه است.

وی با اشاره به پیامدهای این روند، از نسل‌کشی در غزه، ویرانی لبنان، عراق و سوریه و همچنین فشارهای اقتصادی علیه ونزوئلا به‌عنوان نمونه‌هایی از آثار این نظام یاد کرد و گفت: ایران نیز به دلیل برخورداری از منابع عظیم انرژی، ذخایر معدنی و موقعیت راهبردی خود، بارها هدف چنین فشارها و تهدیدهایی قرار گرفته است.

میدری در ادامه، بریکس و ائتلاف‌های مشابه را تلاش‌هایی برای تغییر ساختار نظام جهانی توصیف کرد و گفت: اعضای این مجموعه‌ها در پی ایجاد جهانی مبتنی بر همکاری، صلح و منافع متقابل هستند و هدف آنها، همان‌گونه که در بیانیه‌های مشترک تأکید شده، «ساختن جهانی هماهنگ، با صلح پایدار و رفاه همگانی» است.

وی با اشاره به تجربه کشورهای آسیایی پس از جنگ جهانی دوم تصریح کرد: آسیا بدون توسل به استعمار و استثمار، رشد اقتصادی و صنعتی قابل توجهی را تجربه کرده و این پیشرفت بر پایه همکاری و احترام متقابل شکل گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با تأکید بر نقش فرهنگ و ادیان در مقابله با جنگ و سلطه، مفهوم «برکت» را مبنایی برای تحقق صلح پایدار دانست و گفت: این مفهوم به انسان‌ها می‌آموزد که نعمت‌ها و فرصت‌ها محدود نیستند و می‌توان آنها را با همه ملت‌ها سهیم شد؛ همان‌گونه که تجارت آزاد و عادلانه می‌تواند منافع همه کشورها را گسترش دهد.

وی افزود: جنگ، سلطه و استثمار بر این تصور نادرست استوار است که سود یک ملت تنها از طریق زیان ملت‌های دیگر حاصل می‌شود، در حالی که همکاری و مشارکت می‌تواند منافع مشترک ایجاد کند.

میدری در پایان با تکرار پیشنهاد خود برای اختصاص اجلاس سال آینده به موضوع «جنگ و کارگران جهان» گفت: این نشست می‌تواند فرصتی برای محکومیت صریح جنگ و استفاده از همه ظرفیت‌ها برای پیشگیری از آن باشد.

وی از وزرای گروه آسیا و اقیانوسیه خواست با انتخاب مسیر همکاری و همبستگی، پیام صلح، عدالت و رفاه همگانی را به جهانیان منتقل کنند.

ارسال نظرات
تقویت قدرت خرید خانوار با ابزار غیرتورمی کارت رفاهی بانک رفاه کارگران در خدمت تولید ملی
وبگردی