کد خبر: ۱۳۶۸۶
|
۲۱ دی ۱۳۹۹ | ۱۸:۳۲

معرفی بخش‌های اصلی حمایتی ۳ گرنت فناورانه

تدوین و ابلاغ آیین‌نامه گرنت فناوری، انعقاد تفاهم‌نامه با پارک فناوری فاوا برای اجرای برنامه در حوزه ICT، اجرای مرحله آزمایشی در ۵ استان، تامین سهم وزارت علوم از منابع و ابلاغ به استان‌ها و تدوین برنامه زمان‌بندی از اقدامات انجام شده است.

معرفی بخش‌های اصلی حمایتی ۳ گرنت فناورانه

به گزارش «نبض‌فناوری»؛ مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین آغاز برنامه گرنت فناوری، محتوای این برنامه را شامل حمایت از انجام پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی با محتوای فناورانه (گرنت جوانه)، حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی با محتوای تجاری‌سازی اعضای هیئت علمی (گرنت شکوفایی) و حمایت از فعالیت‌های شتاب‌دهی و رشد شرکت‌های نوپا (گرنت رشد) دانست.

 دکتر مهدی کشمیری در آیین آغاز برنامه گرنت فناوری و تقدیر از خیرین حوزه فناوری استان سمنان که امروز (یکشنبه) به صورت مجازی و حضوری در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، گفت: توجه به توسعه و تجاری فناوری در حوزه پژوهش، تقویت جریان کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه‌ها، کمک به تقویت کمی و کیفی ورودی‌های پارک‌های علم و فناوری و مراکز فناوری، ارتقای سطح همکاری پارک‌های علم و فناوری با مراکز پژوهشی، حمایت از تکمیل زنجیره تامین و ارزش سازمان‌های اجرایی و اقتصادی و حمایت از فعالیت‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از اهداف برنامه گرنت فناوری محسوب می‌شود.

وی درخصوص مشارکت‌کنندگان در تامین منابع افزود: فناور متقاضی دریافت گرنت، پارک علم و فناوری مجری، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، سازمان یا نهاد اجرایی و اقتصادی مشارکت کننده، شرکت دانش‌بنیان متقاضی، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری عامل از مشارکت‌کنندگان در تامین منابع هستند.

کشمیری در مورد بخش‌های حمایتی هر گرنت، تصریح کرد: حمایت پایه با بهره‌گیری از منابع مالی متقاضی، پارک علم و فناوری مجری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حمایت مالی سازمان حامی مشارکت‌کننده، حمایت مالی صندوق نوآوری و شکوفایی و تسهیلات صندوق‌های پژوهش و فناوری عامل از بخش‌های حمایتی به شمار می‌روند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم در مورد اصول حاکم بر اجرای برنامه گفت: الزام به اخذ موافقت دانشگاه یا مرکز پژوهشی توسط متقاضی، تجمیع منابع حمایتی در صندوق عامل، اعطای حمایت‌ها از طریق صندوق، افزایش حمایت‌ها در صورت مشارکت بیشتر متقاضی، عدم ورود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و الزام به انعقاد توافق‌نامه مالکیت دارایی فکری با دانشگاه برای ورود شرکت دانش‌بنیان به برنامه از اصول حاکم بر اجرای برنامه‌ها است.

کشمیری در ادامه افزود: تدوین و ابلاغ آیین‌نامه گرنت فناوری، انعقاد تفاهم‌نامه با پارک فناوری فاوا برای اجرای برنامه در حوزه ICT، اجرای مرحله آزمایشی در ۵ استان، تامین سهم وزارت علوم از منابع و ابلاغ به استان‌ها و تدوین برنامه زمان‌بندی از اقدامات انجام شده است.

به گفته وی، در آمار فراخوان آزمایشی در مجموع ۱۱۲ درخواست ارائه شد که ۸۲ درخواست در شورای پذیرش پارسا پذیرفته شده و ۴۷ درخواست مشمول حمایت سازمان حامی شده است و اعتبارات در سه سرفصل توانمندسازی، نیروی انسانی و تحقیق و توسعه مصرف شده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم درخصوص زیرساخت‌های نرم‌افزاری اجرای طرح گفت: سامانه نرم‌افزاری صدف که پارک فاوا مسئول پشتیبانی این سامانه است وظیفه بستر اجرای کلیه فرآیندها، بسترسازی کلیه تعاملات با متقاضیان، بایگانی کلیه اسناد و گزارش‌های غیرمالی را برعهده دارد و در حقیقت سامانه صدف، سامانه داده‌ها و فرآیندهای معاونت پژوهش و فناوری است و سامانه نرم‌افزاری دیگر سامانه دریک است که پارک علم و فناوری سمنان مسئول پشتیبانی آن سامانه است و مدیریت اطلاعات مالی طرح و ارائه گزارش های مالی در این سامانه انجام می‌شود.

کشمیری درخصوص خیرین فناوری تصریح کرد: موسسه نیکوکاری مولانا در سیستان و بلوچستان با ایجاد مجتمع مهارت و کار آفرینی در ۳هکتار اراضی، مجتمع خیرین شهر بنیس در استان آذربایجان شرقی با واگذاری ۱۹ هکتار زمین به مرکز رشد شهرستان شبستر و واگذاری دو واحد ساختمان و کمک به نوسازی ساختمان مرکز رشد شهرستان شبستر و خیرسازان لارستان در استان فارس با کمک به مرکز رشد لارستان از خیرین فناوری بوده‌اند که به پارک‌های علم و فناوری کمک کرده‌اند.

حوزه فعالیت اصلی پارک علم و فناوری استان سمنان فناوری اطلاعات و ارتباطات است

دکتر نظری، رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان نیز در ادامه این آیین، عمده حوزه فعالیت این پارک را در رتبه نخست، فناوری اطلاعات و ارتباطات، در رتبه دوم برق، الکترونیک و لیزر، در رتبه سوم، تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و در رتبه بعدی، معدن و کشاورزی دانست.

وی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های پارک گفت: پارک علم و فناوری استان سمنان از سال ۱۳۸۲ مصوب شده است و هم اکنون دارای ۵ مرکز رشد فاخر و بزرگ در کل استان سمنان هستیم. یک پارک استانی بزرگ و توسعه‌یافته داریم و در گرمسار و دامغان مراکز رشد مستقل داریم. در شهر سمنان هم یک مرکز رشد و یک مرکز جذب شرکت‌های فناور نیز در حال راه‌اندازی است. در شاهرود نیز دارای چهار مرکز هستیم که برخی مشترک با دانشگاه‌ها و برخی نیز تحت نظر خودمان اداره می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان در ادامه گزارش خود افزود: در حال حاضر ۲۱۶ شرکت و واحد فناور در کل استان توزیع شده‌اند. از نظر تعداد شرکت‌ها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رتبه بسیار بالایی داریم. اشتغال ما در سال ۹۸ در کل این شرکت‌ها ۱۲۱۱ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری استان سمنان مرجع مالکیت فکری است، تصریح کرد: آزمایشگاهی در پارک ایجاد شده که معتمد سازمان محیط‌زیست و سازمان استاندارد است. همچنین در گرنت رشد و گرنت جوانه همکار هستیم و از پایان‌نامه‌های مختلف در دانشگاه‌های استان حمایت می‌کنیم.

دکتر نظری در پایان درباره پارک علم و فناوری استان سمنان گفت: از نظر نیروی شاغل در شرکت‌ها روند رو به رشدی داشته است. در نیمه سال ۹۹ نیز ۱۲۳۰ نفر اشتغال در شرکت‌هایمان داشته‌اند. شرکت‌های خوبی در استان مشغول فعالیت هستند که بسیاری از آنها به امر صادرات نیز می‌پردازند.

تلاش کردیم در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات سمت تقاضا باشیم

دکتر صدیق، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) نیز در این آیین اظهار کرد: تلاش کردیم که در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک سمت تقاضا باشد. در واقع مشکل پارک‌های ما آن است که ارتباط‌شان با بازار برقرار نیست. بازار تنظیم‌گیر مقررات و رگولاتور خودش را دارد.

وی در معرفی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال (تاد) گفت: هفته پژوهش سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای را مبادله کردیم و راه سختی را شروع کردیم. حتی اگر کرونا هم نبود کار سختی در پیش بود تا این سامانه عرضه شود، که این کار بر اساس تجربه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بود. این امر چیزی جز همکاری نزدیک همکاران دکتر کشمیری و همکاران پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات نیست.

وی در معرفی شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال با اشاره به فرآیند مجوزگیری پارک تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری ما پارک‌های سمت عرضه است. تمام پارک‌های دنیا به استثنای چین، پارک‌هایشان از سمت عرضه شروع کردند، اما چین از سمت تقاضا شروع کرد. در دهه نود چین به مجموعه‌های خود پارک نمی‌گفت بلکه با عنوان مناطق صنعتی فناوری‌های رده بالا شناخته می‌شدند.

دکتر صدیق در ادامه تصریح کرد: در زمان تأسیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفتم که این مفهوم در کشور مفقود است. ما در کشور یاد گرفتیم ایده را به نمونه محصول برای شرکت کوچک تبدیل کنیم. در همه پارک‌ها و نمایشگاه‌ها بحث این است که ما چیزی ساختیم، حالا شما کاری کنید که از ما خریداری کنند. یعنی ارتباط با بازار برقرار نیست.

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن اشاره به اساسنامه پارک گفت: دو مأموریت اساسی در اساسنامه به ما دادند؛ یکی اینکه تکنیک‌هایی که بتوانیم اتصال شرکت‌ها به بازار را ایجاد کنیم و دوم اینکه شبکه‌ای از پارک‌ها و مراکز رشد را ایجاد کنیم که از طریق این شبکه بتوانیم حمایت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به پارک‌ها و مراکز رشد فعلی برسانیم. ما امروز این مأموریت را محقق کردیم.

دکتر صدیق درباره مأموریت دوم پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز گفت: یک برخورد ساده‌انگارانه این است که از پارک فاوا انتظار پروژه دارند. اتصال به بازار از طریق پروژه آوردن نیست. برای اتصال به بازار تکنیک‌هایی مثل مقررات تضمین خرید در برابر تضمین کیفیت یا ورود شرکت‌ها به زنجیره تأمین، لازم است. در حال حاضر روی این موضوع نیز تمرکز کردیم.

بر اساس اعلام وزارت علوم،وی در پایان درباره سامانه سدف نیز گفت: درست است که حمایت مالی و سخت‌افزار و نرم‌افزار را ما انجام دادیم، اما طبق توافق کل مالکیت این سامانه متعلق به وزارت علوم است. در واقع ترتیبات را به گونه‌ای تنظیم کردیم که در صورتی که ما هم نبودیم، کار به خوبی جلو برود.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 28 اسفند 1403 پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
برای پیروی از قوانین ترکیه؛ «تردز» در ترکیه تعطیل شد
رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد رای پرونده رمزارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 27 فروردین 1403 ریزش بیت‌کوین ادامه دارد؟
وبگردی