کد خبر: ۱۴۲۹۹
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۰۰
نبض فناوری گزارش می‌دهد؛

وقوع انقلاب در صنعت پزشکی/ آیا ظهور فناوری‌های نوین جای انسان را می‌گیرد؟

امروزه با گسترش دانش در حوزه پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با آن هوش مصنوعی وارد چرخه علم پزشکی شده است به نوعی ریشه و ایده‌های اصلی آن را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی جست‌و‌جو کرد در این میان بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران بر این باورند که وابستگی به سیستم هوشمند ممکن است در بلند مدت میزان ابتکار را کاهش دهد.

وقوع انقلاب در صنعت پزشکی/ آیا ظهور فناوری‌های نوین جای انسان را می‌گیرد؟

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» امروزه فناوری‌های نوین در تمام عرصه‌های کلیدی ورود پیدا کرده و با ورود خود به این حوزه علاوه برتحول در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زندگی را مردم را دگرگون کرده است.

فناوری نوین را در اصل می‌توان ادامه فناوری‌های پیشینی دانست که آرایه‌ها و اصلاحات جدیدی را در اختیار بشر قرار می‌دهند تا زندگی او را بهبود بخشند. در دنیای امروز، تکنولوژی با شتاب فزاینده‌ای در حال تغییر و تحول است. برای همراه بودن با چنین روندی، باید تکنولوژی روز را پیوسته شناسایی کرده و در یادگیری کوشا بود تا همگام با تغییر و تحولات از امکانات پیش روی خود بهره برد.

براساس گزارش‌های بدست آمده فناوری نوین کاربرد‌های متنوعی دارد و به کار گیری آن‌ها در چرخه زندگی روزمره و کسب و کار، فرصت‌های تازه‌ای را پیش روی بشر قرار داده و توانایی‌های ذهنی و فیزیکی افراد را دو چندان خواهند کرد. بشر امروز، با تکیه بر این تحولات قادر خواهد بود پا را از مقیاس‌ها و مرز‌های کنونی فراتر گذاشته و دستاورد‌های تازه‌تری را ارائه دهد.

طبق گزارش «نبض فناوری» ظهور هر یک از تکنولوژی‌های تحول آفرین، علاوه بر اثرگذاری بر علوم مختلف، حذف برخی مشاغل و اضافه شدن تعدادی فرصت‌های شغلی دیگر را به دنبال خواهد داشت. بنابراین، برای همگام بودن با این تحولات و برخورداری از سهم مناسب در بازار کسب و کار، لازم است ابتدا با تکنولوژی‌های روز آشنایی یافته و مهارت‌های لازم برای به کار گیری آن‌ها را کسب کرد.

یکی از فناوری‌های نوین بکارگیری هوش مصنوعی در صنعت پزشکی است. می‌توان گفت هوش مصنوعی طی سال‌های اخیر سر و صدای زیادی را ایجاد کرده است با این حال، این فناوری در مرحله عمل یک تکنولوژی بسیار جدید بوده و از نظر کاربردی در مراحل ابتدایی قرار دارد. هوش مصنوعی، در اصل نوعی فناوری رایانه‌ای است که با تقلید از هوش انسان و برای انجام کار‌هایی نظیر شناخت تصاویر، الگوها، گفتار یا انجام تصمیم‌گیری در زمینه‌های مختلف ایجاد شده است.

هوش مصنوعی قادر است در موقعیت‌های خطیر، وظایف مذکور را به مراتب سریع‌تر و دقیق‌تر از بشر به انجام رساند. همچنین از جمله موارد کاربردی هوش مصنوعی در زندگی بشر می‌توان به اپلیکیشن‌های جهت‌یابی، دستیاران شخصی هوشمند، اشاره کرد.

می‌توان گفت؛ هوش مصنوعی یکی از تغییرپذیرترین روند‌های تکنولوژی در زمان ما است. بیشتر شرکت‌ها در حال بررسی چگونگی بهره‌برداری از هوش مصنوعی برای ارتقای کسب وکار خود هستند و این اقدامات طی سال‌های آینده بیشتر خواهد شد. همچنین طراحی و بهره‌وری از یک سیستم هوش مصنوعی برای شرکت‌ها گران خواهد بود به طوریکه در سال ۲۰۲۰ شاهد گسترش شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هوش مصنوعی در یک بستر وسیع‌تر خواهیم بود. این شرکت‌ها به احتمال فراوان برنامه‌های دقیق‌تری را برای ارائه خدمات مشخص‌تر و با جزئیات بیشتر ارائه خواهند کرد. این مهم بیانگر این مطلب است که هیچ شرکتی بهانه‌ای برای عدم استفاده از هوش مصنوعی نخواهد داشت.

امروزه با گسترش دانش در حوزه پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با آن هوش مصنوعی وارد چرخه علم پزشکی شده است به نوعی ریشه و ایده‌های اصلی آن را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی و ... جست‌و‌جو کرد.

برخی از افراد هوش مصنوعی را شبیه رفتار انسان معرفی می‌کنند. می‌توان گفت یک سیستم هوش مصنوعی به راستی نه مصنوعی است و نه هوشمند؛ بلکه دستگاهی است هدف گرا که مسائل را به روش مصنوعی حل می‌کند، این سیستم‌ها بر پایه دانش، تجربه و الگو‌های استدلالی انسان به وجود آمده است.

مهدی محمدیان کارشناس حوزه هوش مصنوعی در گفتگو با «نبض فناوری» گفت: علیرغم مزایای گسترده این صنعت و به کارگیری سیستم‌های هوش مصنوعی در پزشکی با موانع و چالش‌های بسیار زیادی روبه رو هستیم. استفاده از این فناوری‌ها علاوه بر تحول محدودیت‌هایی در حوزه تکنولوژی و هزینه دارد و از طرف دیگر، عملکرد آن‌ها نیازمند به‌روز رسانی است، بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران بر این باورند که وابستگی به سیستم هوشمند ممکن است در بلند مدت میزان ابتکار را تقلیل دهد.

محمدیان تصریح کرد: همچنین استفاده از این سیستم‌ها، مستلزم وارد کردن داده‌های بیمار در سیستم به منظور دریافت توصیه‌های تشخیصی یا درمانی است و این موضوع بدان معنی است که پزشک باید اطلاعات بیمار را یک بار در این سیستم و بار دیگر در پرونده بیمار (دستی یا الکترونیک) وارد کند. تکرار ورود اطلاعات در سیستم‌های مختلف می‌تواند مانعی برای استفاده از این سیستم‌ها ایجاد کند؛ مگر اینکه داده‌های بیمار به صورت الکترونیک در پرونده‌ی بیمار وجود داشته باشد و بتوان از این سیستم‌ها همراه با پرونده الکترونیک به طور یکپارچه استفاده کرد.

این کارشناس گفت: از دیگر مشکلاتی که منجر به پیچیدگی کسب دانش می‌شود، کمبود روش‌های استاندارد برای بیان شرایط بالینی به صورت قابل فهم برای کامپیوتر است.

لازم به ذکر است؛ تحقیقات و مطالعات اخیر نشان می‌دهد که ایران در زمینه هوش مصنوعی در جایگاه و رتبه ۱۵ جهان قرار گرفته است حتی به گفته مشاورعالی ستاد فناوری، تنها رقیب ایران در خاورمیانه کشور ترکیه است. هم اکنون بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه تکنولوژی واقعیت مجازی فعالیت می‌کنند.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در اول اردیبهشت 1403 هاوینگ بیت‌کوین فرا رسید
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی