کد خبر: ۱۵۳۷۰
|
۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۹
توسط یک شرکت دانش بنیان محقق شد؛

استفاده از چاپگر‌های زیستی برای تشخیص ویروس کرونا/تولید بافت زنده به کمک چاپگرهای زیستی

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: از چاپگر‌های زیستی برای تشخیص ویروس از جمله کرونا نیز استفاده می‌کنند در کشور آمریکا از چاپگر‌های زیستی برای تشخیص ویروس کرونا نمونه‌های از بافت ریه استفاده می‌کنند، اما در کشور ما هنوز پژوهشگر‌های ما نتوانستند به این حد برسند که از آن استفاده کنند. در حال حاضر با پژوهشگاه رویان همکاری می‌کنیم امیدواریم که بافت‌های بسیار پیچیده را بسازیم هم اکنون بیشتر روی بافت‌های استخوانی و پوست در داخل کشور کار می‌شود.

مجید حاجی حسینعلی مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» درباره فعالیت این شرکت اظهار کرد: این شرکت دانش‌بنیان از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرده است. در حوزه چاپگر‌های زیستی یا بایو پرینتر‌ها است که هدف ما این است که بتوانیم بافت‌های زنده یا ارگان‌ها و اندام‌های زنده را که فرد بر اثر بیماری از دست می‌دهد را توسط دستگاه پرینتر سه بعدی بسازیم.

وی تصریح کرد: این دستگاه در داخل کشور وجود نداشت و حتی به صورت وارداتی نیز وارد کشور نشده است. ما این دستگاه را در کشور تولید و بومی کردیم.

حاجی حسینعلی گفت: اواخر سال ۹۶ نمونه اولیه طراحی و تولید کردیم و از سال ۹۷ اولین سفارش را از دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفتیم و دستگاه به صورت تجاری عرضه کنیم. در حال حاضر هم دانشگاه‌های مختلف و مرکز تحقیقاتی و بیمارستانی از دستگاه‌های تولیدی تهیه کردند و هدفشان این است که بافت‌های مختلف را به کمک دستگاه بسازند.

وی تصریح کرد: این دستگاه جز صنایع های‌تک است و خدمات پس از فروش گسترده‌ای نیاز داره و تکنولوژی آن مدام در حال تغییر است نمونه خارجی که تلاش شده بود وارد کشور شود. نمونه آلمانی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار دلار قیمت داشت و با توجه به اینکه کمپانی سازنده خدمات پس از فروش به کشور نمی‌دادند امکان ورودش نبود. بخاطر همین این تکنولوژی در کشور وجود نداشت تنها کار‌های محدود دانشگاهی به صورت ساده آزمایشگاهی تلاش کردند این کار را انجام دهند که متاسفانه موفق نشدند. خوشبختانه محققان و دانشمندان ما در خارج از کشور مثل دانشگاه هاروارد فعال بودند.

حاجی حسینعلی افزود: بازار داخلی ما فکر می‌کنم چیزی حدود ۳۶۰ میلیارد تومانی است که بیشتر معطوف به حوزه‌های پژوهشی است بیشتر مراکز دانشگاهی و بیمارستانی به این دستگاه نیاز دارند تاکنون توانستیم کنار از دو درصد بازار را تامین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: از چاپگر‌های زیستی برای تشخیص ویروس از جمله کرونا نیز استفاده می‌کنند در کشور آمریکا از چاپگر‌های زیستی برای تشخیص ویروس کرونا نمونه‌های از بافت ریه استفاده می‌کنند، اما در کشور ما هنوز پژوهشگر‌های ما نتوانستند به این حد برسند که از آن استفاده کنند. در حال حاضر با پژوهشگاه رویان همکاری می‌کنیم امیدواریم که بافت‌های بسیار پیچیده را بسازیم هم اکنون بیشتر روی بافت‌های استخوانی و پوست در داخل کشور کار می‌شود.

حاجی حسینعلی گفت: برای آینده توسعه محصول به صورت کامل ادامه دارد. حوزه مواد اولیه چاپ زیستی است که این هم یک خلأ در کشور است افرادی که دستگاه را تولید می‌کنند نمی‌توانند مواد اولیه را تهیه و بسازند. چاپگر در حوزه فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارسال نظرات
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در اول اردیبهشت 1403 هاوینگ بیت‌کوین فرا رسید
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی