کد خبر: ۱۵۵۸۵
|
۰۵ فروردين ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۲

با سلاح فناوری قوی‌تر می‌شویم

در سال‌های اخیر و به شکل مشخص، پس از بحران کرونا، فناوری به اصلی‌ترین مزیت رقابتی کسب و کارها و زیست بوم‌های کاری تبدیل شده است. به طوری که می‌توان گفت زیست فناوری راهبردی‌ترین فناوری حال حاضر دنیا محسوب می‌شود.

به گزارش« نبض فناوری» فناوری ها در ۵۰ سال اخیر پیشرفت های بسیاری را تجربه کرده‌اند و در دوره‌های زیادی اثرات جدی روی زندگی انسان ها و کسب و کارها گذاشته اند؛ برای نمونه، زیست‌فناوری یکی از فناوری‌هایی است که تحولات زیادی در سبک زندگی ایجاد کرده است.

همیشه صحبت از سرعت بالای پیشرفت فناوری؛ به ویژه فناوری زیستی در دنیا است. با اطمینان می‌توان گفت این پیشرفت در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ سریع‌ترین تغییرات را تجربه کرد. پیش از این، فناوری معمولا یک توانمندساز، پشتیبان یا یک تسهیلگر بوده است، اما در سال‌های اخیر و به شکل مشخص، پس از بحران کرونا، فناوری به اصلی‌ترین مزیت رقابتی کسب و کارها و زیست بوم‌های کاری تبدیل شده است. به طوری که می‌توان گفت زیست فناوری راهبردی‌ترین فناوری حال حاضر دنیا محسوب می‌شود.

پس از شیوع ویروس کرونا تمام جهان فهمید که مرزهای امنیت از سنگرها و زمین و آسمان فراتر رفته و مفهوم امنیت سلامت جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. کشوری که نتواند امنیت سلامت خودش را تضمین کند قطعا یک کشور بی‌دفاع خواهد بود.

در مجموع باید پذیرفت که شرایط عادی بعدی، با شرایط پیشین متفاوت است و فرصت‌های آینده در همین تفاوت‌ها نهفته است. نقش فناوری، به ویژه فناوری زیستی، در آینده پیش رو، اهمیت زیادی دارد و لازم است دولت‌ها استراتژی‌های خود را برمبنای تغییرات جدید بازنگری کنند.

زیست فناوری این روزها در دنیا جایگاه ویژه‌ای یافته است و به عنوان یکی از علوم پرکاربرد در دنیا شناخته شده و در عرصه‌های مختلف کاربرد دارد. معرفی و استفاده درست از این علم جهانی می تواند نقشی اثرگذار در توسعه یافتگی ایران داشته باشد. ایرانی که با داشتن نیروی انسانی متخصص و توانمند، جایگاه ویژه ای در این حوزه فناورانه در دنیا کسب کرده است. البته راه برای رفتن زیاد است اما نباید از قدم‌های برداشته شده غافل شد. گام‌هایی که ایران را به لیست کشورهای توسعه یافته در حوزه فناوری‌های زیستی افزوده است.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در تلاش است تا گام‌های موثری برای توسعه این علم نافذ و مفید در کشور بردارد. گام‌هایی بزرگ و اثرگذار که بتواند ایران و ایرانی را در دنیا در جایگاه واقعی خود بنشاند و توانمندی‌های بومی کشور را به همه معرفی کند.

*مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

ارسال نظرات
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی؛ باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
وبگردی