کد خبر: ۱۵۹۰۸
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۰
در گفت‌وگو با نبض فناوری مطرح شد؛

فرایند رگولاتوری و نبود اعتماد ملی بزرگترین مانع تحقق شعار سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان میم دارو، با بیان اینکه برای جهش تولید باید موانع برطرف و پشتیبانی لازم صورت گیرد، گفت: بزرگترین مانع سیستم‌ها و ارگان‌هایی است که درباره کیفیت نوآوری و علمی بودن فرایندهایی که برای تولید یک محصول طی شده، اظهار نظر می‌کنندبه طوری که بسیاری از انرژی تولیدکنندگان در فرایند رگولاتوری سوخت می‌شود.

صالح رمضانی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان میم دارو، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برای تحقق شعار سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» اظهار کرد: قبل از پاسخ به این موضوع باید این نکته را متذکر شد که معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در یکی از برنامه‌های تلویزیونی گفته بود که مشکلی که اساسا برای نوآوری و صنعتی کردن توسعه ایده‌های نوآورانه در کشور وجود دارد بحث زیرساخت قانونگذار در راستای تولیدات اشاعه محصولات نوآورانه نیست در بسیاری از جا‌ها برخلاف مسیر نوآوری است متاسفانه زیرساخت قانگذاری تبیین نشده است. واقعا این سخنان کاملا منطقی بوده و صحت دارد.

وی با بیان اینکه برای جهش تولید باید موانع برطرف و پشتیبانی لازم صورت گیرد، حرف کاملا هوشمندانه‌ای است، گفت: بزرگترین مانع سیستم‌ها و ارگان‌هایی است که درباره کیفیت نوآوری و علمی بودن فرایند‌هایی که برای تولید یک محصول طی شده، اظهار نظر می‌کنند. بسیاری از انرژی تولیدکنندگان در فرایند رگولاتوری سوخت می‌شود. خیلی از کندی فرایند‌ها بخاطر عدم وجود زیرساخت‌های بررسی محصولات نوآورانه است. به عنوان مثال زمانی که کار‌های مطالعاتی و تحقیقاتی و مراحل تست یک فرومالاسیون دارویی جدیدی را انجام می‌دهیم زمانی که تمام مستندات آماده شده است کارشناسان و صاحبنظران متاسفانه نگاه کارشناسانه در این رابطه ندارند و بیشتر به دنبال محصولاتی هستند که مشابه خارجی داشته باشد تا براساس آن کار کارشناسی را انجام دهند.

رمضانی ادامه داد: بنابراین این موضوع بیانگر این است که نه تنها ساختار رگولاتوری درستی نداریم بلکه از نظر ذهنی مجموعه رگولاتور و کارشناس متخصص نیست که بتوانند درباره محصولات جدید نظرات دقیق را ارئه دهد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان میم دارو اظهار کرد: این شرکت تحقیقایت را برای درمان و پیشگیری از کرونا انجام داد و این دارو مراحل کارآزمایی بالینی را در مجموعه بیمارستان امام خمینی سپری کرده و نتایج کارآزمایی بالینی خوب بوده، ولی سازمان غذا و دارو این دارو را تاییده کرده است، ولی متاسفانه همین فرایند رگولاتوری باعث شده که مدت زمان تاییدیه آن به طول انجامد.

وی تأکید کرد: علاوه بر نبود زیرساخت رگولاتوری اعتماد به تولید داخلی در بین مسئولان وجود ندارند.

رمضانی با اشاره به طرح مجلس برای جهش تولید دانش بنیان گفت: مجموعه‌ها اگر زیرساخت علمی را نداشته باشند از اوایل دهه ۷۰ این شرکت در حوزه تولید و فراوری و ساخت دارویی با منشا طبیعی و گیا‌های فعالیت می‌کند باید برای اجرایی کردن این طرح باید زیر ساخت علمی مهیا شود. برای بحث تولید مشکلاتی که بین نهاد‌های حکومتی وجود دارد به ویژه در حوزه محیط زیست، پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صمت و سازمان غذا و دارو. به طوری که از سال ۹۳ منتظر اخذ پروانه بودیم تا اینکه در سال ۹۹ موفق به اخذ مجوز شدیم.

ارسال نظرات
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
وبگردی