کد خبر: ۱۶۴۹۸
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ | ۰۸:۰۰
در گفت‌گو با نبض فناوری مطرح شد؛

سردرگمی در حوزه استخراج رمزارزها به دلیل تعدد نهادهای تصمیم‌گیر

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین، گفت: هم اکنون در این حوزه رمزارزها و بلاکچین حدود ۲۰ نهاد درگیر است. تعدد نهاد تصمیم ساز و تصمیم گیر واقعا چالش برانگیز است.

محمدرضا شرفی، رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» با اشاره به اینکه در تمام دنیا با موضوع رمز ارز‌ها و بلاکچین‌ها محتاطانه برخورد می‌شود؛ این درحالیست که در کشور ما صرفا به صورت سلبی رفتار می‌شود، اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۹ هزار رمز ارز وجود دارد که شاید در کشور ما هزار رمز ارز فعالیت درستی را انجام دهند.

وی اضافه کرد: سهم کشورما از این رمز ارز‌ها چقدر است و چقدر حمایت شده است؟ اینکه صرفا خرید رمزارز را به عنوان کالای حفظ ارزش خریداری کنیم راه به جایی نخواهیم برد، بنابراین در این حوزه نباید مصرف کننده صرف باشیم.

شرفی افزود: متاسفانه اکثر افراد توانمند کشور در چند سال اخیر از کشور خارج شدند که این‌ها سرمایه کشور هستند. چرا نباید از توانمندی این جوانان در داخل کشور استفاده کنیم و حرفی برای گفتن در عرصه‌های بین المللی داشته باشیم. باید مسئولان بستر‌های حمایتی را برای فعالان این صنعت فراهم سازند.

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین، تصریح کرد: رمزارز‌ها دانش و فناوری نوینی است و یک کالای با ارزش در بخش آی تی محسوب می‌شوند. متاسفانه به دلیل نبود دانش و آگاهی الان به یک ماینر و یا تریدر تبدیل شده است. تصمیم سازان و تصمیم گیران در کشور آگاهی و اشراف کامل به این موضوع ندارند باید از افراد متخصص و مشاوران بهره بگیرند.

وی تأکید کرد: کشور ما در هر حوزه‌ای تصمیمی را اتخاذ کنند نهاد‌های زیادی ذی نفع است، باید تکفیک و یا به یک نهاد مستقل تبدیل شوند. هم اکنون در این حوزه حدود ۲۰ نهاد درگیر است. تعدد نهاد تصمیم ساز و تصمیم گیر واقعا چالش برانگیز است.

شرفی اظهار کرد: اگر از پایه بنگریم ساختار‌ها و نهاد‌های شکل‌گرفته در کشور، مدیریت و عملکردهایشان به‌صورت جزیره‌ای تعریف شده است. هر نهاد یک قسمتی و حوزه اختصاصی دارد که اجازه ورود دیگری به حیطه مدیریتی خود نمی‌دهند و شکل‌گیری کار مشترکی بین نهاد‌ها بسیار سخت و بعضا ناممکن است. ما قوانین خوبی داریم؛ ولی این قوانین اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای مثال طرح «پنجره واحد» تصویب شد، بر اساس این مقررات اگر فعالیتی نیازمند اخذ مجوز و نظارت و ارائه خدمت از چند نهاد است، آنان باید در یک سامانه مشترک آن را ارائه دهند. با حضور یک نهاد به عنوان متولی اصلی و نهاد محوری در سامانه واحد. اما در عمل این اتفاق نیافتاده است، اگر بخش خصوصی بخواهد با رگولاتور یا متولی یا نهاد‌های ارائه‌دهنده خدمات روبه‌رو شود باید به‌جای یک سامانه باید تک‌تک با همه نهاد‌ها جداگانه تعامل کند و مجبور به چرخیدن در همه اداره‌ها شود.

وی تصریح کرد: باید در این زمینه بازنگری صورت گیرد چرا که سیستم کند و تنبل حجیم داریم و این مهم باعث می‌شود که فعالیت‌ها به کندی به سرانجام برسند. همچنین مدیران کشور ریسک پذیر نیستند و باید نوع نگرش‌ها تغییر یابد.

شرفی با بیان اینکه فناوری‌های نوین بسیار چرخه عمر کوتاهی دارند و دوره بلوغشان سریع فرامی‌رسد،  افزود: اگر نتوانیم ساختار سنتی خود را در این زمینه به‌روز کنیم، همه فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. کشور‌های دیگر اکنون در حال استفاده از این فرصت‌ها هستند. هنرشان آن است که تهدید‌ها را هم به فرصت‌ها تبدیل می‌کنند. این تبدیل تهدید به فرصت در دنیای امروز تأثیرگذار است و موجب پیشرفت و تعالی یک کشور می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این حوزه نیاز است که حتما فرابورس ورود کند همه رمزارز‌ها کارشان انتقال ارز نیست بلکه خیلی از زنجیره‌های بلاکچین کاربردی هستند و این کاربرد به آن‌ها ارزش می‌دهد بنابراین باید در سازمان بورس برای سهام این‌ها تصمیم گیری شود.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی