کد خبر: ۱۶۵۲۳
|
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۰

رفع مشکلات کشاورزی با سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه

فناوران پارک علم و فناوری کرمانشاه موفق به طراحی و ساخت سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه شدند که می‌تواند در رفع مشکلات حوزه کشاورزی بسیار کارساز باشد.

به گزارش« نبض فناوری» صباح معتمدی، مدیرعامل شرکت طراح این سامانه با اشاره به ساخت سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه گفت: این سامانه که برای کمک به کشاورزان طراحی شده، تحت وب است و از تصاویر ماهواره ای سازمان فضایی اروپا و آمریکا استفاده می‌کند و دسترسی آن هم برای سازمان ها و هم برای کشاورزان امکان‌پذیر است.

مدیرعامل این شرکت تصریح کرد: در این سامانه که با حضور معاون اول رییس جمهوری رونمایی شد، با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، پایش وضعیت رشد و سلامت محصولات کشاورزی انجام می‌شود و مشکلات اراضی کشاورزی نمایان می‌شود.

وی افزود: در گام اول دسترسی سامانه برای سازمان‌های کشاورزی فراهم شد که یکی از مهم ترین خدمات در این زمینه برآورد سطح زیرکشت و تخمین عملکرد محصول است.

معتمدی افزود: این سامانه همچنین قادر است برآورد میزان عملکرد محصول را با توجه به الگوریتم‌هایی که برای آن توسعه داده شده، داشته باشد که در این میزان سطح زیرکشت چقدر محصول برداشت خواهد شد.

معتمدی اظهار کرد: این کاربرد کمک بزرگی برای سازمان های کشاورزی و برنامه‌ریزان این حوزه کشور خواهد بود، چرا که با داشتن آمار دقیق سطح زیرکشت و مقدار محصول برداشتی می‌توان بازار محصولات کشاورزی را به خوبی تنظیم و مدیریت و صادرات و واردات محصولات را کنترل کرد و این امر پیش نمی‌آید که یک‌بار محصولی در کشور آنقدر زیاد شود که کسی خریدار آن نباشد یا یک‌بار آنقدر کمیاب شود که قیمت آن سربه فلک بکشد.

وی با بیان اینکه درگام بعدی دسترسی کشاورزان به سامانه تا پایان اردیبهشت ماه امسال فعال می‌شود، گفت: در این دسترسی کشاورزان و شرکت های کشت و صنعت قادر خواهند بود گوشه به گوشه اراضی کشاورزی خود را رصد کنند.

معتمدی تصریح کرد: دقت ماهواره ای که در این سامانه مورد استفاده قرار گرفته ۱۰ متر است، یعنی در هر هکتار از اراضی کشاورزی ۱۰۰ نقطه ۱۰*۱۰ قابل رصد خواهد بود و در این ۱۰۰ نقطه اطلاعاتی مانند وضعیت رشد محصول، وضعیت کلروفیل، سطح برگ، نیتروژن، نیاز آبی و تنش های محصول به صورت پنج روز یکبار به صورت نقشه و نمودار گزارش می شود.

وی افزود: علاوه بر پایش ماهواره‌ای، خدمات هواشناسی ماهواره‌ای هم به کشاورزان در این سامانه ارائه می شود، به نحوی که گزارش وضعیت بارش، سرعت باد، رطوبت هوا به کشاورز اطلاع داده شده و پیش بینی وضعیت جوی چند روز آینده هم گزارش می‌شود.

معتمدی خاطرنشان کرد: امکان سفارش خدمات هوایی با پهپاد مانند سمپاشی و محلول‌پاشی هوایی و تصویربرداری چند طیفی هوایی با دقت پنج سانتیمتر و نیز مدیریت مالی هم در این سامانه فراهم شده است، به نحوی که گزارشی از هزینه کرد و درآمدهای کشاورزان محاسبه شده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد و در نهایت مزیت دیگر این سامانه برقراری ارتباط کشاورز با کارشناسان کشاورزی است.

وی به مزیت‌های استفاده از پهپادها در انجام سم پاشی محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: در این روش صرفه جویی بسیاری در زمان صورت می‌گیرد به نحوی که یک هکتار زمین کشاورزی تنها ظرف هفت تا هشت دقیقه سم پاشی می شود.

معتمدی افزود: در این روش صرفه‌جویی بالایی در مصرف سم و آب صورت می‌گیرد، به نحوی که مصرف سم در این روش ۳۰ درصد نسبت به روش های دیگر کمتر است‌، همچنین میزان مصرف آب نیز به شدت کاهش یافته به نحوی که اگر در سم پاشی معمولی یک لیتر سم با ۴۰۰ لیتر آب مخلوط می شود در این روش، هر لیتر سم تنها با ۹ لیتر آب مخلوط شده و برای سم پاشی استفاده می شود.

وی اظهار کرد: علاوه بر این در این روش از خسارت محصولات کشاورزی هم جلوگیری می شود، چرا که در روش‌های دیگر تجهیزات سم پاشی باید وارد مزرعه شوند که در اینصورت احتمال آسیب محصول وجود دارد، اما در این روش محصول بدون آسیب و از هوا سم پاشی می‌شود.

مدیرعامل این شرکت در ادامه به آشنایی سه ساله این شرکت با پارک علم و فناوری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: شرکت ما اولین شرکت فضاپایه در غرب کشور است که سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شد و یک سال بعد از شروع فعالیت شرکت توانستیم وارد پارک علم و فناوری شویم.

به نقل از وزارت علوم، معتمدی تصریح کرد: مجموعه پارک خدمات خوبی ازجمله تامین مکان، تسهیلات بانکی، معافیت مالیاتی، برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه مشاوره های حقوقی، حسابداری و بازاریابی را در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار می دهد، اما از همه اینها مهم تر اعتماد به نفسی است که به شرکت‌ها داده و از آن‌ها در مسیر پیشرفت و رشد حمایت می‌کند.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی