کد خبر: ۲۰۰۵۱
|
۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰

همکاری محققان کشور در پروژه ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان

دانشیار پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش های بنیادی از همکاری غیر رسمی محققان این پژوهشکده در پروژه ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی دنیا خبر داد.

به گزارش «نبض فناوری»، فاطمه طباطبایی، دانشیار پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و عضو جامعه ماکس پلانک آلمان ، خاطر نشان کرد: ما هم اکنون در پروژه ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهانی به نام SKA مشارکت داریم و سرمایه گذاری و مشارکت در چنین طرح‌هایی می‌تواند به پیش بردن جایگاه نجومی در کشور کمک شایانی کند.

وی به جزئیات این مشارکت اشاره کرد و توضیح داد: این پروژه یک پروژه بین المللی است که ۲۰ کشور در آن به طور رسمی همکاری دارند و در حال حاضر ۲ پایگاه برای ساخت این تلسکوپ‌ در نظر گرفته شده که یکی از آنها در افریقای جنوبی و دیگری در استرالیا است و در طول موج‌های مختلفی از امواج رادیویی، دیش‌ها و آنتن‌ها و آرایه‌های رادیویی در آنها نصب می‌شود.

طباطبایی ادامه داد: دفتر مرکزی این تلسکوپ در انگلستان قرار دارد و حدود ۱۵ کشور صاحب این پروژه هستند.

به گفته وی ایران به طور رسمی وارد این پروژه نشده است، ولی از طریق پژوهشکده نجوم و کارشناسی که این پژوهشکده به این پروژه معرفی کرده، در این طرح مشارکت داشته است.

دانشیار پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی یادآور شد: در این زمینه کارگروهی برای انجام مطالعه پیوستار رادیویی از کهکشان‌ها تشکیل شده است و این کارگروه دارای اعضای بین المللی است.

وی با بیان اینکه ایران در این طرح به طور غیر رسمی مشارکت دارد، ابراز امیدواری کرد که ایران به طور رسمی نیز وارد این طرح بین‌المللی شود.

منبع/ ایسنا 

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در اول اردیبهشت 1403 هاوینگ بیت‌کوین فرا رسید
به دلیل نگرانی از ایمنی داده‌ها؛ هلند استفاده از فیس‌بوک را ممنوع می‌کند
وبگردی