کد خبر: ۲۰۰۸۲
|
۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۹:۳۰

ایران رتبه یک علمی را در حوزه زیست فناوری دارد

مقدسیان گفت: ایران در حوزه زیست فناوری و بیوتکنولوژی رتبه ۱۲ علمی در سطح جهان و در سطح منطقه رتبه یک را داراست.

به گزارش «نبض فناوری»،محمد مهدی مقدسیان عضو ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به توانایی ایران در تهیه دارو‌های زیستی اظهار کرد: در سیستم‌ شرکت‌های دانش بنیان، دانشی وجود دارد که آن دانش باید در پروسه‌ای قرار گرفته و صنعتی شود تا به محصول برسد در این صورت می‌توانیم بگوییم که ما در دانش دارو‌های زیستی قدرتمند هستیم. ایران در حوزه زیست فناوری و بیوتکنولوژی رتبه ۱۲ علمی در سطح جهان و در سطح منطقه رتبه یک را داراست.

او افزود: سابقه ایران در حوزه واکسن سازی نشان می‌دهد که در بحث تولید دارو‌های بیوتکنولوژی قدرتمندی است. در حال حاضر ایران در حوزه تولید دارو‌های زیست فناوری بین ۵ کشور اول آسیا بوده و در حوزه تولید واکسن نیز رتبه اول را در غرب آسیا دارد. کنفرانس‌های کشوری که در این حوزه برگزار شده به اذعان همه کشورها، ایران را یک کشور توانمند در حوزه دارو‌های زیستی می‌شناسند.

عضو ستاد توسعه زیست فناوری بیان کرد: کشور ما نه تنها توانسته در بحث تولید دارو‌های زیستی موفق باشد، توانسته شتاب دهنده‌های مختلفی را هم در حوزه ریست فناوری ایجاد کند. باتوجه به افزایش جمعیت جهان، چالش‌هایی در حوزه بهداشت و سلامت عمومی وجود دارد که زیست فناوری می‌تواند آن را حل کند.

۲۰ درصد پروتئین نوترکیب دارویی در بازار موجود است

او با اشاره به نقش بیوتکنولوژی در حوزه زیست فناوری ادامه داد: از بیوتکنولوژی به عنوان انقلاب سبز یاد شده است. در دو دهه اخیر زیست فناوری با استفاده از روش‌های DNA نوترکیب نقش مهمی در تولید دارو‌ها و واکسن‌ها ایفا کرده و فروش جهانی پروتئین نوترکیب دارویی در سال ۱۹۹۵ میلادی بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار بوده است.

مقدسیان گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد پروتئین نوترکیب دارویی در بازار وجود دارد که ۶۰ درصد آن مربوط به پروتئین دارویی مانند واکسن هپاتیت B و هورمون رشد انسانی انسولین است. حدود ۳۰۰ داروی نوترکیب برای درمان بیماری‌های مختلف مثل سرطان، ایدز و ناراحتی دستگاه عصبی که در مرحله آزمایش بالینی قرار دارند و بسیاری از آن‌ها به مرحله تولید رسیده اند.

او اظهار کرد: طی ۳۰ سال گذشته در جهان با توجه به حوزه زیست فناوری بیش از ۱۰۰ ملکول مختلف کشف شده که کیفیت زندگی افراد زیادی را توانسته بالا ببرد. دارو‌های شیمیایی همیشه عوارض مختلفی دارند مانند برخی دارو‌های شیمیایی که باعث بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان، کاهش بینایی و دارو‌هایی هستند که رگ‌های عصبی بدن را بی حس کند که این موجب سکته‌های مغزی و قلبی شود.

عضو ستاد توسعه زیست فناوری در پایان با اشاره به عوارض دارو‌های زیستی بیان کرد: دارو‌های زیستی تماما از عوارضی که با دارو‌های شیمیایی به وجود می‌آید جلوگیری می‌کند. اساسا داروی بیوتکنولوژی عوارض بسیار کمتری دارند و طبق مقالات، ۱۰ درصد عوارض دارو‌های شیمیایی را هم ندارند.

منبع:باشگاه

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی