کد خبر: ۲۰۹۱۵
|
۲۱ شهريور ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰
در گفتگو با نبض فناوری مطرح شد؛

اجرای طرح حمایت از کاربران مانعی بزرگ برسرراه ماهواره استارلینک

پژوهشگر و کارشناس ارتباطات گفت: با اجرای طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی تکمیل و بهره برداری از پروژه استارلینک و اینترنت ماهواره‌ای با چالش‌ جدی مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار« نبض فناوری» اینترنت ماهواره‌ای یا استارلینک یکی از مباحثی است که امروزه مورد توجه و بحث قرار گرفته است به گونه‌ای که هر فناوری و یا تکنولوژی نوین در ابتدای نخست معایب و مزایایی دارد که به مرور زمان برطرف می‌شود.

 ماهواره استارلینک طی سال‌های اخیر در برخی از کشورها کاربردی شده است و این فناوری به نوبه خود شگفتی‌های زیادی را در حوزه ارائه خدمات و از همه مهم‌تر در کیفیت سرعت از خود به جا گذاشته است. حال این سوال پیش می‌آید که آیا ایران نیز از این فناوری نوین بهره‌مند خواهد شد؟

اینترنت ماهواره‌ای در صورتی که بخواهد در هر کشوری فعال شود، باید کلیه استانداردها را با رگولاتور فضایی آن کشور تطبیق دهد تا اجازه بهره‌برداری پیدا کند. همانطور که مثلا تلفن ماهواره‌ای ثریا، به محض گرفتن نمایندگی در ایران از وزارت ارتباطات مجوز دریافت کرد. من تصور می‌کنم سازمان تنظیم مقررات رادیویی و سازمان فضایی، اگر اینترنت استارلینک راه بیفتد و ایران را تحت پوشش خود قرار بدهد آن را تحت پوشش و رگولاتوری و مجوز خود قرار می‌دهند.

در همین رابطه حمید ضیایی پرور پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی، در گفتگو با خبرنگار« نبض فناوری» درباره اینترنت ماهواره‌ای، اظهار کرد: اینترنت «استارلینک» تحول بزرگی را  در عرصــه ارتباطات جهانی به‌ویژه در کشور ما  ایجاد می‌کند، چرا که با استفاده از آن مباحثی مانند فیلترینگ به کلی از بین خواهد رفت و سرویس‌های بزرگی، چون یوتیوب با سرعت و کیفیت بالا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

این کارشناس فناوری تصریح کرد: دولت نمی‌تواند جلوی عرضه اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» را بگیرد و به همین منظور قوانینی برای آن وضع کرده‌اند تا آن را مدیریت و کنترل کنند.

ضیایی‌پرور در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با اجرای طرح حمایت از کاربران فضای مجازی وضعیت اینترنت ماهواره‌ای چه خواهد شد؟،گفت: اجرای این طرح تکمیل و بهره برداری از پروژه استارلینک و اینترنت ماهواره‌ای را با چالش‌هایی مواجه خواهد کرد.

طرح صیانت از فضای مجازی، در سال ۹۵ به منظور کنترل ولنگاری فضای مجازی تدوین شد. این طرح، در مجلس پیشین مطرح و به دلایلی در کمیسیون مربوطه مسکوت ماند.

ضیایی پرور، عدم اقناع عمومی مردم، نخبگان، کسب و کارها و فعالان فرهنگی را یکی از محورهای مورد انتقاد عنوان کرد و افزود: نمایندگان کسب و کارها در جلسات کارشناسی حضور نداشته‌اند و بسیاری از آن‌ها طی بیانیه‌ای مخالفت خود را با طرح پیشنهادی اعلام کرده‌اند.

ضیایی‌پرور گفت: پیش بینی می‌شود ظرف ۵ سال آینده ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قرار گیرد. حال باید دیدکه مسئولان تا چه حدی می‌توانند زیرساخت‌ها در این بخش را توسعه و تکمیل کنند.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی