کد خبر: ۲۳۲۶۳
|
۰۸ آذر ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۲

هوش مصنوعی چگونه صنعت فضایی را دگرگون می‌سازد؟

کارشناس هوش مصنوعی با بیان اینکه صنعت فضایی با ورود هوش مصنوعی محتول خواهد شد، گفت: هوش مصنوعی پتانسیل این را دارد که فصلی جدید را در اکتشافات فضایی رقم بزند. هنوز پیش‌بینی اینکه این فناوری تا کجا در صنعت فضایی پیش می‌رود سخت است.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» یکی از موضوعاتی که طی چند روز اخیر مورد توجه مسئولان کشور قرار گرفته بحث فناوری فضایی و هوش مصنوعی در کشور است؛ چرا که توسعه این فناوری نوین با شیوع ویروس کرونا سرعت گرفت و جهان اکنون با موج جدیدی از قابلیت‌های هوش مصنوعی مواجه شده است.
با وجود آن که بسیاری از کاربران این فناوری را محدود به کره زمین و ربات‌ها می‌دانند، اما دانشمندان از هوش مصنوعی در توسعه عملیات فضایی نیز استفاده می‌کنند. فناوری AI اکنون در بخش فضایی هم رو به رشد قرار دارد. از آن جایی که ستاره‌ها و سیاره‌های بسیاری در فضا وجود دارند ارزش سهام این فناوری برای انجام اکتشافات جدید روزانه افزایش پیدا می‌کند.

باید این نکته را اذعان کرد که ورود این فناوری در عرصه فضایی تحولات چشمگیری را ایجاد خواهد کرد به طور حتم در آینده نزدیک هوش مصنوعی از آن چه امروز هست مهم‌تر خواهد شد و نقش کلیدی‌تری را در اکتشافات فضایی ایفا خواهد کرد. این فناوری به انسان‌ها کمک کرده تا تعداد بسیاری سیاره، ستاره، کهکشان و سیاره‌های فراخورشیدی را کشف کنند. هوش مصنوعی همچنان ایده‌های و تئوری‌های جدیدی را به جهان معرفی کرده و اکنون برخی دانشمندان باور دارند سیاره مریخ در گذشته در سطح خود دریا داشته است.

محمدمهدی ایمانی کارشناس هوش مصنوعی در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» بر لزوم توجه به کسب وکار‌های پایه تأکید کرد و گفت: برای توسعه این حوزه باید حمایت اساسی از سور دولت و سازمان فضایی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: امروزه دانشمندان به صورت روزانه با کمک این فناوری داده‌های جدیدی را کسب می‌کنند، اما این افراد باور دارند که انسان‌ها اکنون در مرحله ابتدایی دستیابی به اطلاعات فضایی هستند و فناوری هوش مصنوعی نیز راه زیادی برای توسعه و تکمیل به خود اختصاص می‌دهد. تا زمان توسعه و تکمیل هوش مصنوعی، دانشمندان از این فناوری استفاده می‌کنند تا داده‌های مهم فضایی را کسب کنند و ماموریت‌ها را با دقت و کاربرد بیشتری پیش ببرند.

ایمانی تأکید کرد: هوش مصنوعی پتانسیل این را دارد که فصلی جدید را در اکتشافات فضایی رقم بزند. هنوز پیش‌بینی اینکه این فناوری تا کجا در صنعت فضایی پیش می‌رود سخت است، اما پس از به‌کارگیری آن در ماموریت‌هایی از جمله جست‌وجوی حیات در نقاط دوردست منظومه شمسی عیار آن مشخص خواهد شد. به هر حال آنچه با قطعیت می‌توان گفت این است که بدون وجود خودمختاری در کاوشگرها، اکتشافات جهان‌های دوردست اگر غیرممکن نباشد بسیار سخت خواهد بود.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 28 اسفند 1403 پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
برای پیروی از قوانین ترکیه؛ «تردز» در ترکیه تعطیل شد
وبگردی