کد خبر: ۲۸۰۱۲
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ | ۰۹:۵۷

خاموشی ناگهانی گوشی های اندرویدی ( علل و راه حل)

تصور کنید هنگام کار کردن با گوشی هستید، که ناگهان گوشی‌تان به‌صورت خودکار خاموش می‌شود و این ریستارت شدن مدام اتفاق بیفتد؟ در این حالت کار کردن با گوشی تقریبا غیرممکن می‌شود. حتی ممکن است این اتفاق هنگام انجام کار مهمی پیش بیاید و به شما اجازه ادامه کار را ندهد.

تصور کنید هنگام کار کردن با گوشی هستید، که ناگهان گوشی‌تان به‌صورت خودکار خاموش می‌شود و این ریستارت شدن مدام اتفاق بیفتد؟ در این حالت کار کردن با گوشی تقریبا غیرممکن می‌شود. حتی ممکن است این اتفاق هنگام انجام کار مهمی پیش بیاید و به شما اجازه ادامه کار را ندهد. این تجربه ناخوشایندی است که تقریبا اغلب کاربران اندروید آن‌را تجربه کرده‌اند. یکی از متداول ترین سوالات کاربران اندروید هم همین مسئله است. اگر گوشی‌تان مرتبا ریستارت می‌شود و به دنبال عیب‌یابی و حل مشکل آن هستید، پیشنهاد می‌کنم این مطلب را تا آخر دنبال کنید.

با خواندن این مطلب شما به جواب این سوالات می‌رسید:

علت خاموش و روشن شدن ناگهانی گوشی چیست؟

ریشه این مشکل در خرابی قطعات سخت‌افزار گوشی است یا نر‌م‌افزار؟

راه تشخیص علت ریستارت شدن ناگهانی و مداوم گوشی چیست؟

چگونه این مشکل را حل کنیم؟

چگونه از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنیم؟

 

علت خاموش و روشن شدن گوشی اندروید

هنگامی که فایل های سیستمی گوشی اندروید شما به درستی ارتباط برقرار نکنند، در راه‌اندازی و کارکرد گوشی‌تان اختلال ایجاد می‌شود. این اتفاق که اصطلاحا به آن بوت لوپ گفته می‌شود، ممکن است دلایل بسیار زیادی داشته باشد، که هم ریشه نرم‌افزاری دارند و هم سخت‌افزاری. داغ شدن بیش از حد باتری، نصب برنامه نامطمئن، تکان خوردن باتری، بالا رفتن بیش از حد فرکانس پردازنده گوشی، حذف اشتباهی فایل های سیستمی اندروید و... از دلایل رایج خاموش و روشن شدن ناگهانی و مداوم گوشی اندروید است. علت خاموش شدن گوشی های سامسونگ و به‌طور کلی گوشی هایی که سیستم عامل اندروید دارند تقریبا یکی است و راه حل های‌شان هم مشترک است. امروز سعی داریم در مرحله‌ اول شما را با دلایل مختلف و راه‌ های حل مشکل ریستارت شدن گوشی‌تان آشنا کنیم. سپس روش های پیشنهادی خود‌را جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی در آینده به شما ارائه دهیم.

آب‌خوردگی گوشی

یکی از دلایلی که ممکن است موجب خاموش و روشن شدن مداوم گوشی‌تان شود، آب‌خوردگی آن است. اگر گوشی‌تان به هردلیلی خیس شده‌ باید هرچه سریع‌تر نسبت به خارج کردن آب از آن و خشک کردن گوشی اقدام کنید. درغیراین‌صورت مشکلات زیادی برای گوشی ایجاد می‌شود. مثلا ممکن است باتری گوشی یا مادربرد آن خراب شود. در این‌صورت بوت لوپ شدن گوشی تنها یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه می‌شوید. یکی از اولین اقدامات پس از خیس شدن گوشی خاموش کردن آن است. با این کار شما جریان الکتریکی گوشی را قطع کرده و تا حد زیادی از سوختن موبایل جلوگیری می‌کنید. می‌توانید با سشوار هم (دمای پایین) آن‌را خشک کنید. اگر گوشی‌تان خیس شده پیشنهاد می‌کنم این‌جا کلیک کرده و مطالب مربوط به آب‌خوردگی گوشی را کامل مطالعه کنید تا اقدامات لازم را سریعا پس از خیس شدن گوشی انجام دهید.

 

نصب قطعات سخت افزاری فیک

هر وسیله‌ای که تولید می‌شود عمری دارد و پس از مدتی استفاده کارکرد آن دچار اختلال می‌شود. خراب شدن قطعات گوشی امری اجتناب ناپذیر است. شما دیر یا زود مجبور به تعویض قطعاتی از گوشی‌تان می‌شوید. باتری و تاچ جزو قطعاتی هستند که درصد خرابی و به دنبال آن تعویض زیادی دارند. اگر تا کنون مجبور به تعویض آن‌ها شده‌اید قطعا متوجه شده‌اید که انواع و اقسام نمونه اصل و فیک در بازار وجود دارد. تشخیص اصل و فیک بودن آن‌ها کار بسیار سخت و تخصصی است، هرچند که با بلد بودن نکاتی امکان‌پذیر است اما کار هر کسی نیست. اگر به جای باتری یا تاچ اورجینال از نمونه های های‌کپی و فیک استفاده کنید، ممکن است درست کار نکند و موجب بوت لوپ گوشی‌تان شود. بنابراین هنگام تعویض قطعات سخت افزاری توصیه می‌شود حتما از نمونه های اورجینال استفاده کنید. اگر می‌خواهید روش تشخیص تاچ اصل را یاد بگیرید، این‌جا کلیک کنید.

 

کم بودن حافظه دستگاه

یکی از علل خاموش و روشن شدن مداوم گوشی های اندرویدی کمبود فضای ذخیره‌سازی دستگاه است. عکس، فیلم، برنامه و... ممکن است حافظه گوشی‌تان را پر کرده باشند. این میان ممکن است اطلاعات نامفیدی هم وجود داشته باشند که فضای ذخیره‌‌سازی را اشغال کرده‌اند. برای آزاد سازی فضای داخلی گوشی چند راه وجود دارد که به اختصار به شرح آن‌ها می‌پردازیم. یکی از راه‌ها پاک کردن حافظه کش برنامه هاست. کش اطلاعات غیر مهم و ضروری است که گوشی از استفاده شما از برنامه ها ذخیره می‌کند و حذف آن‌ها مشکلی برای‌تان پیش نمی‌آورد. برای انجام این کار از طریق تنظیمات به قسمت برنامه ها بروید، سپس حافظه را انتخاب کرده و کش را پاک کنید. این مسیر را در چند برنامه پر استفاده‌تان دنبال کنید متوجه خواهید شد میزان زیادی از حافظه‌ گوشی باز خواهد شد.

یکی دیگر از کار هایی که می‌توانید انجام دهید، حذف اطلاعاتی است که لازم نیست مدام در دسترس‌تان باشد و سالی یک بار هم به آن‌ها نیاز پیدا نخواهید کرد. اما توجه کنبد قبل از حذف این داده‌ها حتما از کل اطلاعات گوشی‌تان بک آپ بگیرید تا بعدا با مشکلی مواجه نشوید.

برخی عادت دارند هنگام عکس گرفتن از یک صحنه چندین شات می‌گیرند، یکی از راه های باز کردن حافظه گوشی، حذف کردن عکس های تکراری است.

می‌توانید با استفاده از مموری کارت‌ها و انتقال فایل عکس و فیلم و موسیقی به آن‌ها مقداری از فضای گوشی‌تان را تخلیه کنید.

اما اگر قصد خرید مموری کارت ندارید می‌توانید از حافظه های ابری مانند Google Drive استفاده کنید. اگر حافظه گوشی‌تان پر شده و با ارور و خطا و بوت لوپ مواجه شده‌اید، سریعا در یکی از این وب‌سایت های معتبر به‌صورت رایگان ثبت نام کنید.

 

ویروسی شدن گوشی

ممکن است برای‌تان جالب باشد که گوشی‌ هم همانند لپ تاپ و کامپیوتر ممکن است ویروسی شوند. گوشی ممکن است از طریق نصب یک برنامه یا باز کردن یک لینک نامعتبر ویروسی شود. خالی شدن سریع باتری، مصرف بیش از حد اینترنت، باز شدن pop up های تبلیغاتی بدون اجازه کاربر، خاموشی ناگهانی گوشی و... نشانه های ویروسی شدن گوشی است. اگر این نشانه‌ها را در تلفن همراه‌تان مشاهده کردید باید سریعا نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید. اگر می‌خواهید در این باره کامل‌تر مطالعه می‌کنید من خواندن مطلب "تشخیص ویروسی شدن گوشی و آموزش جلوگیری و حذف برنامه های مخرب" را به شما پیشنهاد می‌کنم.

 

حذف اشتباهی فایل های سیستمی

خاموشی ناگهانی گوشی های اندرویدی ( علل و راه حل)

سیستم عامل هم بین کاربر و سخت‌افزار گوشی ارتباط برقرار می‌کند. سیستم عامل برای اجرای درست عملیات نیازمند یک سری فایل منبع است. فایل‌های سیستم عامل یا به اصطلاح فایل های سیستمی وظیفه ذخیره‌سازی، سازمان‌دهی، بازسازی، مدیریت و اجرای عملکرد سیستم را برعهده دارند. فایل های سیستمی عموما قابل حذف نیستند و با استفاده از نرم‌افزار های پیش‌فرض گوشی دسترسی حذف این فایل‌ها از دسترس کاربر خارج شده است. اما با برخی نرم‌افزار های جانبی امکان حذف یا تغییر فایل های سیتمی توسط کاربر در گوشی ایجاد می‌شود. این نرم‌افزارها لزوما مخرب نیستند اما با توجه به ساختارشان میزان دسترسی کاربر را افزایش می‌دهند. اگر کاربر سهوا این فایل‌ها را حذف کند یا تغییر دهد، عموما گوشی دچار هنگ، کندی و از دست رفتن برخی از قابلیت های سیستم می‌شود. از کار افتادن های مداوم موجب آسیب به سخت‌افزار مخصوصا RAM شده و در بلند مدت بوت لوپ شدن گوشی اتفاق می‌افتد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در مرحله اول از نرم افزار های پیش فرض گوشی برای مدیریت فایل‌ها استفاده کنیم. درصورت بروز این اختلال لازم است گوشی را ریست فکتوری (بازگشت به تنظیمات کارخانه) کنید. اگر مشکل حل نشد گوشی باید فلش شود. اگر باز هم مشکل رفع نشد گوشی باید رووت شده و ROM مناسب سیستم عامل نصب گردد.

 

نصب شدن ناقص آپدیت اندروید

هنگام آپدیت اندروید حواستان باشد که گوشی خاموش نشود و یا فایل آپدیت ناقص نصب نشود در این‌صورت ممکن است دچار بوت لوپ شوید.

 

 

اگر تمامی این علل را بررسی کردید و هیچ‌کدام از این مشکلات را نداشتید، مراحل زیر را دنبال کنید که دیگر گوشی‌تان دچار بوت لوپ نشود.

  1. کاور محافظ گوشی را بردارید: اگر گوشی‌تان کاور یا گارد دارد آن‌را بردارید. بعضی از گارد ها ممکن است کیفیت ساخت پایینی داشته باشند و با فشار روی دکمه سنسوری موجب اختلال در کار گوشی شوند. با برداشتن کاور مطمئن می‌شوید که علت خاموش و روشن شدن ناگهانی و مداوم تلفن همراه‌تان ناشی از یک کاور بی‌کیفیت نیست.
  2. درآوردن کارت حافظه SD CARD: ممکن است کارت حافظه‌ای که استفاده می‌کنید، خراب شده باشد و یا برنامه‌ای روی آن باشد که موجب بوت لوپ شدن گوشی می‌شود.
  3. شارژ باتری را کنترل کنید: مطمئن شوید باتری گوشی به اندازه کافی شارژ داشته باشد. گوشی را به شارژ زده و چند دقیقه‌ای با آن کار نکنید تا باتری کمی شارژ شود.
  4. دکمه های پاور و کاهش صدا را به‌صورت همزمان به مدت بیست ثانیه (تا زمانی که گوشی مجددا راه‌اندازی شود) فشار دهید. این کار اغلب باعث راه‌اندازی نرمال گوشی می‌شود.
  5. حالت ایمن دستگاه را روشن کنید: پس از انجام مراحل پیش منتظر باشید که نام سازنده گوشی نمایان شود. بلافاصله پس از نمایان شدن اسم کمپانی دکمه کاهش صدا را فشار داده و نگه دارید. این کار باید گوشی را در حالت ایمن قرار دهد. پس از راه اندازه گوشی در این حالت ممکن است مجبور به حذف برنامه های مخرب شوید و یا تنظیماتی را که موجب بوت لوپ شدن می‌شود لغو کنید.

 

 

جلوگیری از بوت لوپ شدن:

خاموشی ناگهانی گوشی های اندرویدی ( علل و راه حل)

تا اینجا دلایل مختلف بوت ‌لوپ شدن گوشی های اندرویدی و راه‌ حل های آن‌را بررسی کردیم. به طور کلی برای جلوگیری از این اتفاق بایستی موارد زیر را رعایت کنیم:

۱. از کالا های جانبی استاندارد استفاده کنید: لوام جانبی غیر اورجینال و فیک ممکن است به گوشی شما آسیب جدی وارد کند. یک قاب یا گارد غیر استاندارد به سنسور ها‌ و دکمه های گوشیتان آسیب میزند‌ و عملکرد گوشی را مختل کرده و در مواردی موجب بوت لوپ شدن می‌‌شود.

۲. حداقل ۱۰ درصد از حافظه دستگاهتان را حالی نگه دارید: پر بودن حافظه دستگاه اندرویدی در کوتاه‌ مدت موجب کندی عملکرد و بوت لوپ شدن و در بلند مدت موجب از کار افتادن هارد دستگاه میشود. مراقب این موضوع باشید و تلاش کنید با راهکار های ارائه شده در این مطلب حافظه گوشی‌تان را مدیریت کنید.

۳. از نرم‌ افزارها و اپلیکیشن های غیر استاندارد استفاده نکنید: استفاده از اپلیکیشن های غیر استاندارد ممکن است علاوه بر خطر مخرب یا ویروسی بودن به‌دلیل عدم طراحی درست میزان مصرف منابع بالایی داشته باشند و با دادن دسترسی های غیر اصولی به کاربر موجب آسیب فایل های سیستمی شوند. تمامی نرم‌افزار های جانبی گوشی اندرویدی‌تان را از گوگل پلی ستور دانلود کنید و در زمان نصب حتما به نظرات کاربران، تعداد نصب و میزان امتیاز آن توجه کنید

۴. از نصب آپدیت های غیر استاندارد و غیر پایدار خودداری کنید: آپدیت سیستم عامل گوشی های اندرویدی در صورتی که ناقص باشد ممکن است به گوشی شما آسیب بسیار جدی وارد کند. پیشنهاد میکنیم پس از دریافت اعلان آپدیت سیستم عامل حداقل چند هفته صبر کنید تا مطمن شوید آپدیت دریافت شده برای دستگاه شما کاملا پایدار است. این‌ موضوع در دستگاه های هوشمند شیائومی و هواوی بسیار متدوال تر هستند لذا اکیدا پیشنهاد می‌کنیم این مورد را درنظر بگیرید. امکان نصب رام ورژن های مختلف سیستم عامل روی گوشی های اندروید وجود دارد، ما این مورد را نیز اصلا به شما پیشنهاد نمیکنیم. مگر اینگه با آپدیت گوشی شما دچار اختلال شده باشد و بخواهید به ورژن پایدار قبل بازگردید.

۵. هنگام آپدیت مراقب دستگاه هوشمندتان باشید: زمان نصب آپدیت دستگاه نباید تحت هیچ شرایطی خاموش‌ شود پس قبل از اپدیت سیستمی از داشتن شارژ کافی و قرارگیری در‌ مکان و شرایط مناسب اطمینان حاصل کنید.

۶. در صورت آب خوردگی گوشی مهم ترین قدم فطع جریان الکتریکی است: اگر گوشیتان دچار آب خوردگی شد، بلافاصله با نگه داشتن دکمه پاور گوشی را فورس شات داون (خاموش کردن اجباری) کنید. اگر شدت اب خوردگی کم است با سشوار تلاش کنید آنرا خشک‌ کنید، در غیر اینصورت بلافاصله به نزدیکترین تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید.

۷. مقابله با ویروسی شدن گوشی: همانطور که بررسی کردیم یکی از دلایل بوت ‌لوپ شدن ویروسی شدن دستگاه است. برای جلوگیری از این اتفاق اپلیکیشن های خود را از مارکت های معتبر دریافت کنید و حتما روی گوشی‌تان یک اپلیکیشن ضد ویروس و بدافزار مناسب نصب کنید.

خاموش و روشن شدن ناگهانی گوشی اتفاقی ناخوشایند است که در گوشی های اندرویدی بسیار رایج است. با برخی کارها می‌توانید از این اتفاق جلوگیری کنید. اگر هم گوشی شما دچار این مشکل شده با انجام مراحل ذکر شده می‌توانید آن‌را حل کنید اگر هم این راه‌کار ها جواب نداد با مراجعه به یک مرجع تخصصی گوشی خود را کاملا عیب یابی و تعمیر کنید.

 

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی