کد خبر: ۳۴۲۳۳
|
۰۸ فروردين ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰

راه‌های جلوگیری از جعل و سرقت هویت در فضای مجازی

کارشناسان فضای مجازی برای جلوگیری از جعل و سرقت هویت در فضای مجازی راهکار‌هایی مطرح می‌کنند که یکی از راه‌ها این است که پلیکیشن‌های موردنیاز را از فروشگاه‌های معتبر ایرانی دریافت کرده و از دانلود کردن برنامه‌هایی که در کانال‌ها و گروه‌های مختلف ارائه‌شده و یا لینک‌هایی که فاقد اعتبار لازم است، خودداری شود.

محدثه گودرزی

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» امروزه افراد سودجو و کلاهبردار در تلاش هستند که با شگرد‌های مختلف مشکلاتی را برای افراد در فضای مجازی ایجاد کنند بنابراین برای اینکه در دام چنین افرادی گرفتار نشوید باید نرم افزار‌ها و اپ‌های مورد نیاز را از سایت‌های معتبر نصب کنید.

براساس این گزارش جعل هویت در اینترنت یکی از انواع راه‌های کلاهبرداری و جرایم اینترنتی است که از طریق استفاده از هویت دیگران انجام می‌شود. در واقع فرد سارق خود را پشت هویت شخص ثانویه قرار داده و از این طریق سعی می‌کند تا به اطلاعات شخصی، مالی یا سیاسی هدف دست پیدا کند.
سرقت هویت زمانی اتفاق می‌افتد که از اطلاعات شخصی افراد برای باز کردن حساب کاربری جدید، خرید کردن، یا پرداخت مالیات توسط شخصی غیر از صاحب اطلاعات استفاده شود.

روش متداول و شایع سرقت هویت بیشتر از طریق فیشینگ اتفاق می‌افتد. علی‌رغم پیشرفت‌های حوزه فناوری اطلاعات، فیشینگ هنوز هم قربانیان متعددی دارد و به‌ویژه در ایران در سال‌های اخیر، کاربران متعددی را مورد حمله قرار داده است. براساس آمارها، Google روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون ایمیل جعلی را برای کاربران خود فیلتر می‌کند.

به گفته‌ FBI، ایمیل‌های فیشینگ، محبوب‌ترین روش حمله هستند که توسط هکر‌ها برای اجرای باج‌افزار بر روی سیستم افراد یا سازمان‌ها استفاده می‌شود. بر اساس گزارشی درباره‌ی نشت داده‌ها از IBM، در سال ۲۰۲۱، فیشینگ، چهارمین عامل رایج و گران‌ترین علت نشت داده‌ها است که به‌طور متوسط، ۴.۶۵ میلیون دلار برای کسب‌وکار‌ها به ازای هر نشت ضرر وارد می‌کند.
فیشینگ: کلاهبردار شما را برای تحویل اطلاعات شخصی خود فریب می‌دهد. در حالی ما نسبت به بسیاری از ایمیل‌ها و پیام‌های وب‌سایت‌هایی که از ما درخواست اطلاعات می‌کنند، بی‌تفاوت هستیم که سالانه هزاران نفر در سراسر جهان به دلیل همین بی‌توجهی قربانی سرقت اطلاعات می‌شوند. امروزه وجود بدافزار‌هایی که مخصوص فیشینگ طراحی شده‌اند، این تهدید را نزدیک‌تر از هر زمانی کرده است. هکر‌ها با فریب‌دادن کاربران از طریق ایمیل‌های جعلی به ظاهر عادی و مناسبی که لینک مخرب و آلوده‌ای دارد، شما را ترغیب می‌کنند اطلاعات حساب کاربری خود مثل یوزرنیم و پسورد را در صفحه‌ای وارد کنید و بعد به سادگی آن را سرقت می‌کنند.
هک کردن: کلاهبردار با استفاده از نقاط ضعف امنیتی در رایانه، دستگاه تلفن همراه یا شبکه به اطلاعات شما دسترسی پیدا می‌کند.
بدافزار و باج افزار: بد افزار شما را به نصب نرم افزاری ترک می‌کند و به scammers این امکان را می‌دهد کهبه پرونده‌های شما دسترسی پیدا کند و آنچه را که انجام می‌دهید ردیابی می‌کند.
سرهنگ رجبی با بیان اینکه معمولاً برنامه‌های جعلی با دریافت برخی از مجوزها، امکان دسترسی به‌تمامی اطلاعات ذخیره‌شده درگوشی تلفن همراه را خواهند داشت و می‌توانند از قربانیان سوءاستفاده کنید، معتقد است: شهروندان در صورت نیاز، اپلیکیشن‌های موردنیاز را از فروشگاه‌های معتبر ایرانی دریافت نموده و از دانلود کردن برنامه‌هایی که در کانال‌ها و گروه‌های مختلف ارائه‌شده و یا لینک‌هایی که فاقد اعتبار لازم می‌باشد خودداری کنید.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری با اشاره به ماده ۷۳۴ قانون جرائم رایانه‌ای گفت: در قانون جرائم رایانه‌ای برای جاعلین مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته‌شده و این افراد باید در مقابل مقام قضایی پاسخگوی اعمال مجرمانه خود باشند.
چگونه از جعل و سرقت هویت خود در فضای مجازی جلوگیری کنیم؟
کارشناسان فضای مجازی و پلیس فتا برای جلوگیری از جعل و سرقت هویت در فضای مجازی راهکار‌هایی را پیشنهاد کرده اند که در ذیل می‌آید:
هرگز به ایمیل‌هایی که به شما می‌گویند در یک بخت‌آزمایی که هیچ‌گاه در آن شرکت نکرده‌اید، برنده شده‌اید، پاسخ ندهید. هیچ بخت آزمایی رسمی و قانونی وجود ندارد که اتفاقی عده‌ای را با ایمیل از برنده شدن خود مطلع کند.
هیچ مرده‌ای وجود ندارد که برای انتقال دارایی‌هایش به کمک شما نیاز داشته باشد. این مورد به ویژه در ایران و در جریان معروف به Nigerian Phishing بسیار شایع شده بود. هیچ گاه گول ارقام و اعداد میلیون یورویی و میلیون دلاری را نخورید.
هیچ مؤسسه مالی نیست که در سطح جهانی به دنبال کسانی برای دادن وام ارزی باشد؛ به شدت از این ایمیل‌ها و این ادعا‌ها دوری کنید.
طلب و حرص، نیروی محرکه قربانیان برای افتادن در دام مجرمین است. در نتیجه زمانی که قرار شد بدون هیچ دلیل، دست شما به میلیون‌ها دلار پول نقد برسد، هیجان زده نشوید و با یک نفس عمیق بیشتر فکر کنید!
خرید‌های آنلاین خود را تنها از وب‌سایت‌های مطمئن انجام دهید. این وب سایت‌ها نام بنگاه یا شرکت را در نوار آدرس به رنگ سبز و همراه با آیکون یک قفل نمایش می‌دهند. البته به جز در اینترنت اکسپلورر. همچنین شهرت فروشگاه آنلاین خود را حتما مد نظر قرار دهید.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی